Wikimedia Foundation elections/Board elections/2009/Results/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to: navigation, search
Изборите завршија на 10 август 2009. Повеќе не се прифаќаат гласови.
Резултатите ќе бидат објавени на 12 август 2009.
Избори на Одборот 2009
Организација

Изборната комисија би сакала да ги соопшти резултатите од изборите за членство на Одборот на доверители на Викимедија 2009. Победници се Тинг Чен, Кет Волш и Семјуел Клајн. Овие резултати ќе бидат потврдени Одборот на доверители на првата седница. Функциите ќе важат до јули 2011.

Има вкупно 2940 важечки гласачки ливчиња; конкретните резултати се прикажани подолу. Погледајте детален преглед на гласовите.

Финална ранг-листа[edit]

Место Кандидат
1 Тинг Чен (Wing)
2 Кет Волш (mindspillage)
3 Семјуел Клајн (Sj)
4 Герард Меијсен (GerardM)
5 Домас Митузас (Midom)
6 Томас Браун (Redlinux)
7 Јуси-Виле Хејсканен (Cimon Avaro)
8 Стив Смит (Sarcasticidealist)
9 Ден Розентал (Swatjester)
10 Хозе Густаво Гонгора (Góngora)
11 Бреди Брим-ДеФорест (Bradybd)
12 Лори Пјетерсе (LouriePieterse)
13 Адам Кенигсберг (CastAStone)
14 Ралф Потдевин (Aruspice)
15 Бофорд Антон Стенберг (B9 hummingbird hovering)
16 Грегори Кохс (Thekohser)
17 Кевин Рајли О‘Киф (KevinOKeeffe)
18 Рели Комарузаман (Relly Komaruzaman)