User talk:Siska.Doviana

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to: navigation, search

Gunakan template {{RFD}} aja mbak, dan kasih alasannya, misalnya halaman salah dan akan diperbaiki. Jangan langsung gunakan template speedy deletion {{delete}}. Cheers. Pras 05:38, 14 December 2010 (UTC)

mBak Siska, utk plan Jakarta, contact person saja hingga hari ini belum ada. Mas Revi njanjiin tapi belum saya terima. UNES Semarang pada prinsipnya sudah sanggup tetapi saya belum kontak lagi saolnya masih nunggu kiriman mas Revi dulu. Sementara itu nama sudah kita sepakati untuk Jawa "Papat Limpad" yang maknanya agak-agak mirip "Fantastic Four".

Soal halaman yang tidak akan digunakan biarkan saja mbak. Yang mau digunakan yang gabungan itu? Kalau iya itu saja nanti kita sempurnakan. Saya tunggu emailnya. Pras 06:32, 14 December 2010 (UTC)

Seru juga ketemuan dan bikin kegiatan... mau-mau..., count me in... (Gunkarta 13:51, 2 January 2011 (UTC)).

Dear Siska, terima kasih atas message-nya. Sebenarnya saya tidak terlalu aktif di Wikipedia Indonesia, tapi saya sangat ingin ketemu dengan user-user yang suka mengedit artikel Indonesia di English Wikipedia dan yang aktif di Indonesian Wikipedia. Saya aktif di English Wikipedia, dan saya melihat banyak sekali user non-Indonesia yang tertarik meng-edit tidak hanya English Wikipedia, tapi juga Indonesian Wikipedia.
Sebelumnya saya coba kontak orang dari English Wikipedia untuk minta merchandise (saya lupa namanya), tapi orangnya tidak pernah balas email saya. Untungnya Siska ternyata sudah mengurus itu semua.
Saya juga belum terlalu lama di Wikipedia, jadi masih banyak istilah-istilah teknik yang belum saya mengerti. Saya juga sebenarnya baru kembali ke Jakarta setelah 3 tahun studi-kerja di luar, jadi saya belum pernah masuk Pacific Place hahaha.
Mohon kabari saya jika ada berita baru.. terima kasih! --Rochelimit 23:34, 6 January 2011 (UTC)
You have new messages
Hello, Siska.Doviana. You have new messages at Rochelimit's talk page.
You can remove this notice at any time by removing the {{Talkback}} or {{Tb}} template.

Oh iya, lanjut obrolan, saya sudah lebih lama main di wiki english sejak September 2006, sedangkan di Commons sudah sejak April 2008, malah gabung di Wiki Indonesia yang paling telat, baru Mei 2009. Enggak expert lah, baru "coba-coba ombak" sambil belajar, gabung wiki pemicunya sih waktu itu "gatel" aja sebagai desainer infografik melihat berbagai grafik, peta, atau lambang ngawur, jelek, dan berkualitas rendah mengenai Indonesia beredar di commons, udah gitu diunduh orang banyak lagi. Pasalnya wikimedia commons tuh strategis banget untuk penyebaran gambar secara gratis bebas hak cipta, jadi kalau gambar ngawur ya menyebarkan kesalahan juga. Misalnya ada orang asing niatnya sih bagus, coba bikin lambang negara Indonesia Garuda Pancasila, tapi ngawur lebih mirip ayam daripada rajawali, terus salah tulis jadi "Bhinneka Tunggal Inka" lagi. Jadi saya berusaha menyempurnakan Garuda Pancasila sebenar-benarnya, syukurnya kini gambar versi yang saya unggah adalah yang paling banyak digunakan umum di google, diunduh mulai dari PDI-P sampai kaos timnas sepakbola kita. Kalau foto mah saya amatiran, awalnya saya prihatin bahwa foto soal Indonesia awalnya tidak banyak, akibatnya artikel wikipedia english tentang Indonesia tuh garing boring tanpa visual menarik, karena saya emang suka jalan-jalan dan wisata kuliner jadi foto-foto saya diamalkan aja sekalian buat commons, semoga bermanfaat. Btw, Thanks undangannya, tapi saya baru "ngeh" kayaknya saya ketelatan yah ngumpul2nya di FX (itu juga baru tau dari temen kantor yang ga sengaja ngeliat-tweet kegiatan wiki Indonesia). Mungkin lain kali saya bisa gabung sama temen-temen wikipedians Indonesia, mao banget sih, tapi sibuk tugas kantor (klise banget yah.., tapi serius). Mohon jangan kapok kabari saya kalau ada kegiatan selanjutnya. Salam..! (Gunkarta 19:29, 16 January 2011 (UTC))

Hola from Mexico[edit]

Gerard recommended that I contact you. I am Leigh from the newly-forming Wikimedia México trying to work on my first GLAM. He said you would be a valuable mentor. I hope to hear from you. It's best to contact me at [:en:User_talk:Thelmadatter]. Thank you! Thelmadatter 16:42, 22 March 2011 (UTC)

Missed the informal meeting[edit]

Siska I missed the 15 January one (sob sob), just noticed TODAY. oh well life goes on.--Rochelimit 18:24, 29 March 2011 (UTC)

Reagrding to Template:Connected page WMCgrant[edit]

Hi, I noticed you created Template:Connected page WMCgrant today. This is a tiny create and doesn't seem meaningful to me. I also see no linked pages to that template. Do you consider this template useful? — [ Tanvir | Talk ] 11:24, 13 April 2011 (UTC)

Alrighty then, go ahead. :) — [ Tanvir | Talk ] 13:02, 13 April 2011 (UTC)

Thank you[edit]

Flores.gif Thank you for your vote, even though you seem haven't change your mind yet. Here's an array of flowers to brighten your day.
Bennylin 14:25, 16 September 2011 (UTC)
Err, thanks but I have a very specific guideline not to take anything from psycho. Have a great day.
You have new messages
Hello, Siska.Doviana. You have new messages at Mulwardi.Tjitra's talk page.
You can remove this notice at any time by removing the {{Talkback}} or {{Tb}} template.
You have new messages
Hello, Siska.Doviana. You have new messages at Mulwardi.Tjitra's talk page.
You can remove this notice at any time by removing the {{Talkback}} or {{Tb}} template.

Koreksi[edit]

Halo, Mbak Siska!

Setelah saya baca ternyata pada bagian ini, yaitu di article 25, point 3a dan 3b kalimatnya sama persis, mungkin ada kesalahan dan perlu diperbaiki. Terima kasih dan salam. Wagino 20100516 14:35, 14 December 2011 (UTC)

Terima kasih kembali telah membalas pesan saya (sudah berkurang galaknya, nih! hehehe....). Saya faham dengan maksud anda, oleh sebab itu saya tidak berani untuk merubah isi pasal-pasal tersebut melainkan hanya memberitahukannya kepada yang berwenang. Salam sejahtera. Wagino 20100516 00:26, 15 December 2011 (UTC)

Your untagged images[edit]

Sources and licenses, please?

--Jusjih 10:29, 20 December 2011 (UTC)

Re:WikiWomenCamp/FAQ/Perspectives/Village_pump[edit]

Uda dibenerin sama orang Irish atau siapa lha. Hahahaha, kayaknya pasti masih ada link-link lainnya yg gw salah copy paste atau salah kasih link perspective negara de. Mari kita tunggu teguran-teguran lainnya. At least, it indicates somebody had read the announcement :P

Gw bingung nih, bengong dulu, ngeliatin mo mulai dari mana ngerubahnya. Gw mulai dari abjad N-ke bawah ya.--22Kartika 04:50, 12 February 2012 (UTC)

Ngantor lha. Oke, gw mulai dari C nih. Paling bentar lagi tewas sih hahaha.--22Kartika 17:25, 12 February 2012 (UTC)

Gila, ngak kerasa ya cepet banget tiba-tiba lo uda mo berangkat dan itu bakal menandai awal dari tour/road show keliling Siska Doviana yang ga brenti-brenti sampe acara Lontar. Btw, gw tadi liat sekilas ada penyanyi negro meninggal di TV dan gw dengan PeDe-nya langsung bilang sama bokap gw yang meninggal tuh Janet Jackson, padahal gw uda liat pengumuman di Facebook WMID sebelumnya. Bapak gw yang berumur 63 tahun ngetawain gw trus dia bilang yang meninggal tuh Whitney Houston! Dampak kebanyakan ngeliatin halaman perspektif ini. --22Kartika 17:35, 12 February 2012 (UTC)
Eh, bukannya Wikimedia Taiwan juga termasuk Cina ya?--22Kartika 17:38, 12 February 2012 (UTC)

Kayaknya Perancis lagi ngatain gw disini tapi gw bingung mereka ngomong apa. --22Kartika 18:20, 12 February 2012 (UTC)

Cek disini ya, uda ada respon juga yang lumayan, baik yang buruk mengutuk google translator dan orang yang menggunakannya, hingga yang lumayan baik.--22Kartika 18:49, 12 February 2012 (UTC)

Oke, uda bisa dibuka sekarang. Mana gw tau kalau ada Spanyol-nya?? Uda pake google translate lho.

Hebat deh Finnish, very active contributor-nya hampir 2x lebih banyak daripada active contributors.--22Kartika 08:01, 15 February 2012 (UTC)

Yap, uda gw lihat, dikali 10 ternyata. Eh, coba liat statistik yang ini de, kalau gw masukin data seperti itu artinya data yang ditunjukkan itu hasil statistik dari ga.wp kan (bukan incubator)? Kok ga semua bahasa ada statistik wikipedia-nya disini ya?--22Kartika 13:25, 15 February 2012 (UTC)

Inget[edit]

Iyah, tapi udah kebiasaan pake yang ini. :p 06Ivonne (talk) 03:18, 22 February 2012 (UTC)

yauda gue pindahin profilnya ajah deh ya..

06Ivonne (talk) 13:03, 22 February 2012 (UTC)

[edit]

You have a svg version of the logo? It would help a lot to create a banner. Béria Lima msg 17:01, 21 March 2012 (UTC)

WikiWomenCamp Registration Form[edit]

Hello,

You listed your name as someone interested in be part of WikiWomenCamp, which will be held in Buenos Aires from 23 to 25 May, 2012.

We are asking everyone to fill this form will all your info. Everyone is invited to fill this form, even if you don't have a grant to cover your expenses yet.

Thanks for you interrest, and I hope to see you in Buenos Aires in May :)

Béria Lima msg 18:22, 22 March 2012 (UTC)

Funds Dissemination Committee: Your thoughts welcome[edit]

Hi Siska,

As you may know, the Wikimedia Foundation is working with The Bridgespan Group to develop a Funds Dissemination Committee (FDC) and a process for allocating movement funds to programs and other projects (see the board resolution. Over the next months, we will be developing the FDC structure and processes. As we do this, we invite you to share your thoughts on how this process can best support the movement’s mission in a fair and transparent way.

If you’d like to share your thoughts, we’re happy to engage in multiple ways – through the Community Engagement page, by email, Skype, or IM. Feel free to reply here or to leave a message on my talk page if you have any specific questions or if you’d like to get in touch!

Thanks! Meera Chary, from the Bridgespan Team Meerachary TBG (talk) 17:46, 20 April 2012 (UTC)

Scheduling time to talk (Skype)[edit]

Hi Siska (I'll also copy this to your talk page on Wikipedia Indonesia),

It would be great to set up some time to talk about the FDC process via Skype if that works for you. Can you tell me some times, perhaps later this week or next week, that might work for you? I think we are 14 hours apart, so perhaps early morning here (late afternoon for you) would work? Otherwise please propose some times that might work.

Best, Meera Meerachary TBG (talk) 16:33, 1 May 2012 (UTC)

Thanks Siska! I just sent a message to your email -- let me know if you do not get it. I look forward to talking with you! Meerachary TBG (talk) 18:24, 3 May 2012 (UTC)

Wikimedia Indigenous Languages[edit]

Good day, I saw your contributions to the Javanese Language Wikipedia Revitalization Project 2012-2013 and thought that you might be interested to know about the creation of Wikimedia Indigenous Languages, an international body for the coordination for the development of Wikimedia projects in indigenous languages. Chapters' involvement in Wikimedia Indigenous Languages will be a key factor for success, so Wikimedia Indonesia is more than welcome. Please feel free to forward this information to anybody who might interested. Thanks, Amqui (talk) 20:42, 27 August 2012 (UTC)

Upcoming IdeaLab Events: IEG Proposal Clinics[edit]

Idea Lab
Idea Lab

Hello, Siska.Doviana! We've added Events to IdeaLab, and you're invited :)

Upcoming events focus on turning ideas into Individual Engagement Grant proposals before the March 31 deadline. Need help or have questions about IEG? Join us at a Hangout:

  • Thursday, 13 March 2014, 1600 UTC
  • Wednesday, 19 March 2014, 1700 UTC
  • Saturday, 29 March 2014, 1700 UTC

Hope to see you there!

This message was delivered automatically to IEG and IdeaLab participants. To unsubscribe from any future IEG reminders, remove your name from this list

Talk:Wikimedia Blog/Drafts/Faster Wikimedia sites[edit]

Wikimedia projects reportedly made 300 ms faster in Indonesia: sounds like something WMID may want more communication about. --Nemo 06:21, 9 June 2014 (UTC)

Giving feedback like this is the sort of help you can give. :) WMF made a new caching data centre in San Francisco, to make sites faster (less latency for users living far from Amsterdam or Virginia). They measured the effects and Indonesia is the country who benefited the most from it, so I think this is something Indonesian people would need and like to know. You could give suggestions on how to make the blog post clearer and interesting for a wide audience and perhaps help distribute it in Indonesian too. --Nemo 06:56, 9 June 2014 (UTC)
I'm not the blog post author, but it's been there for weeks, so it can certainly use your feedback/help later when you can. :) In the meanwhile I'll link your comments. --Nemo 07:18, 9 June 2014 (UTC)