Викимедија Македонија/Иницијативен одбор

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
English Flag of the United Kingdom (1-2).svg


Wikimedia Macedonia logo mk.svg


Иницијативниот одбор на Викимедија Македонија е составен од 10 членови, кои ги направија првите забележителни придонеси при основањето на локалниот огранок. Членовите на иницијативниот одбор се

  1. Arwena
  2. Boyan
  3. Brest
  4. FlavrSavr
  5. Ivica83
  6. Kiril Simeonovski
  7. MacedonianBoy
  8. misos
  9. Violetova
  10. Wikimk


Иницијативниот одбор го изготви барањето за одобрение со статутот и го престатви на Основачкото собрание, кое се одржа во Скопје на 14 март 2009, и до Комитетот за ограноци, на 24 март 2009. Неговите членови се заслужни и за ширењето на идејата за организацијата и за зголемувањето на бројот на нови членови.

Видете исто така[edit]