۱۰ دلیل برای این که شما نیز به جعبه‌های اطلاعات جدید ما علاقه خواهید داشت

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page 10 reasons why you'll want our new infoboxes too and the translation is 100% complete.

اجتماع ویکی‌پدیای کاتالان به‌واسطهٔ یک ویکی‌پروژه و به‌رهبری یک کاربر علاقه‌مند (این مصاحبه را ببینید)، زمان زیادی را صرف به‌روز نگه‌داشتن جعبه‌های اطلاعات (جدول‌هایی که در بالا و سمت چپ مقاله‌ها قرار می‌دهید) کرده‌اند. این ابتکار عمل تا امروز پویایی زیادی داشته‌است و باور داریم که ارزش تکرار شدن در نسخه‌های زبانی دیگر را هم دارد. می‌دانیم که شما نیز به‌محض آگاهی از نحوهٔ عملکرد این جعبه‌های اطلاعات، مایل خواهید بود که دستی بر سر و روی آن‌ها بکشید. مطمئناً برای هر مقاله‌ای که از جعبهٔ اطلاعات استفاده می‌کند، می‌توانیم دلیل متفاوتی به شما ارائه دهیم، اما این فهرست که شامل ده نکته است می‌تواند دلیل‌هایی بیشتر از حد نیاز را به شما ارائه دهد:

  1. عملکرد آسان: روزهایی که مجبور بودید فقط برای افزودن داده‌ها به جعبه‌های اطلاعات، حجم زیادی از دستورها را بنویسید و پارامترهای مسخره را وارد کنید، گذشته‌است. به‌سادگی یک جعبه اطلاعات را به صفحه بیفزایید و این جعبه خودش اطلاعات را به‌طور خودکار از ویکی‌داده استخراج می‌کند.
  2. به‌روزرسانی همهٔ زبان‌ها به‌صورت یک‌جا: تغییرات اعمال‌شده بر روی اطلاعات موجود در ویکی‌داده در تمام نسخه‌های زبانی ویکی‌پدیا منتشر می‌شوند. برای مثال، افزودن اطلاعات مرگ یک فرد مشهور یا به‌روزرسانی فهرستی از برندگان یک جایزه در ویکی‌داده، بلافاصله تمام نسخه‌های ویکی‌پدیا را به‌روزرسانی می‌کند.
  3. داده‌های سراسری، مفهوم محلی: در صورتی که ترجیح دادید به مقاله‌های خود کمی حال و هوای محلی بدهید، این جعبه‌های اطلاعات به شما این امکان را می‌دهند که فیلدهایی را برای نادیده‌گرفتن اطلاعات استخراج‌شده از ویکی‌داده اضافه کنید. علاوه بر این که می‌توانید تمام اطلاعاتی که با استفاده از جعبه‌های اطلاعات قدیمی داشتید را نگه‌دارید، امکانات بیشتری نیز در اختیارتان قرار دارد.
  4. شیک: این جعبه‌های اطلاعات اطمینان حاص می‌کنند که مقاله‌های مرتبط از ساختاری یکسان برخوردار باشند. این موضوع، مقایسهٔ آن‌ها را ساده‌تر می‌کند.
  5. نقشه‌هایی با گرایش به پویایی: جعبه‌های اطلاعات قابلیت برچسب‌زدن یک مکان بر روی نقشه را دارند و هرگاه بر روی موقعیت مکانی آن کلیک کنید، به یک نقشهٔ پویا در اوپن‌استریت‌مپ منتقل می‌شوید. اکنون می‌توانید به پروژه‌های هم‌راستا نیز کمک کنید.
  6. عروسک‌های روسی: پارامترهای جعبه‌های اطلاعات دارای قابلیت فشرده‌سازی هستند: برای مثال، یک مقاله پیرامون یک سازمان دارای یک پارامتر «دفتر مرکزی» است که نتیجه‌اش فراخوانی یک جعبه اطلاعات «ساختمان» همراه با اطلاعاتی مربوط به بناهای یادبود است. این موضوع منجر به جاری‌شدن آبشاری از اطلاعاتی می‌شود که مرتبط هستند، اما در نگاه اول مشهود نیستند.
  7. نگهداری آسان: جعبه‌های اطلاعات مشابه در انواع جعبه‌های متدوال ادغام شده‌اند. این موضوع میزان نیاز به نگهداری را کاهش می‌دهد؛ چرا که صرف نظر از طراحی مشترک و هماهنگ آن‌ها، زبانه‌های کمتری را برای مشاهدهٔ الگوها در مرورگر خود باز خواهید کرد —چه آرامشی!
  8. این یک پروژهٔ مبتنی بر همکاری است —پففف: تصمیم‌گیری جمعی در این پروژه نفوذ دارد. این تصمیمات در زمینه‌هایی از رنگ حاشیهٔ جدول‌ها گرفته تا پارامترهای به‌کاررفته در جعبهٔ اطلاعات اتخاذ می‌شوند. این موضوع، صرف نظر از ظرفیت‌های فنی ویرایشگران، منجر به مشارکت تعداد زیادی از آنان می‌شود.
  9. اطلاعات در یک نگاه: مخاطبان گهگاهی اطلاعات را در جعبه‌های اطلاعات سریع‌تر خواهند یافت و در صورتی که بخواهند در مورد موضوع مقاله بیشتر بدانند، تنها لازم است که متن کامل را بخوانند. این موضوع، زندگی را برای مخاطبانی که تنها در جستجوی یک واقعیت یا آمار خاص هستند، راحت‌تر می‌کند.
  10. یک دنیای کاملاً جدید: ما هنوز قابلیت‌های نهان این جعبه‌های اطلاعات جدید را کشف نکرده‌ایم. این جعبه‌ها، درست همانند ویکی‌پدیا، پروژه‌هایی دائماً در حال تغییر هستند.

نمونه‌ای در اینجا موجود است: w:ca:Charles Robert Darwin