AfroCreatives WikiProjekt/Önkéntesek

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page AfroCreatives WikiProject/Volunteers and the translation is 100% complete.
Other languages:

Jelenleg Wikipédistákat keresünk zsűritagnak a 2022 júliusában megrendezésre kerülő AfroCreatives WikiProjekt +film szerkesztési akciónkhoz. Olyan önkéntesek jelentkezését várjuk, akik a francia, az angol vagy az arab Wikipédiát szerkesztik. Az egyiptomi, nigériai, ruandai és szenegáli wikipédistákat kifejezetten arra biztatjuk, hogy jelentkezzenek.

Mi az a zsűri?

A zsűri a bírálati folyamat lényeges része, mely a különböző díjkategóriák nyerteseinek kiválasztásában játszik szerepet. Fő kötelességük a kampány pontozási rubrikája alapján osztályozni/pontozni a cikkeket.

Ki lehet a zsűri tagja?

 1. Tapasztalt wikimédiások, akik legalább 1000 szerkesztéssel és 10 cikkel rendelkeznek azon a nyelven, amelyen a Wikipédia zsűrijében várhatóan részt vesznek. Például egy szenegáli zsűritagnak, amelynek középpontjában a francia Wikipédia áll, meg kell felelnie a fent említett kritériumoknak ahhoz, hogy a zsűri tagja lehessen.
 2. Azok a wikipédisták, akik más Wikipédia-szerkesztési versenyek zsűrijében már részt vettek, vagy akik más Wikiprojektek zsűrijében már teljesítettek zsűrifeladatokat, jó választásnak bizonyulnak.
 3. A zsűriben nem vehetnek részt a kampány résztvevői, a facilitátorok vagy a helyi vezetők. Ennek célja az összeférhetetlenség elkerülése és az elfogultságok kiküszöbölése a cikkek elbírálásakor.

A zsűri feladata(i)

Minden zsűritagnak jut egy rész a célnyelven benyújtott pályázatokból.

A zsűri:

 • Kizárja/elutasítja a verseny határideje után végzett szerkesztéseket.
 • A beérkezett pályaműveket a pontozási rubrika alapján értékeli
 • Biztosítja a munkák időben történő áttekintését és a díjazottak kiválasztását a meghatározott felülvizsgálati időszakon belül.

A kiválasztott zsűritagokkal a rezidens wikimédiás tart egy megbeszélést, amelyen áttekintik a bírálati folyamatot, és a zsűrizés megkezdése előtt megválaszolják a felmerülő kérdéseket.

Határidők

 • A szerkesztési verseny eredményei a verseny lezárását követő 4 héten belül közzé lesznek téve.

Jelentkezés

Add hozzá magadat

 1. sadammuhammad11234
 2. okikiolajnr
 3. Chikeme Chizurum (talk) 12:37, 13 July 2022 (UTC)Reply[reply]
 4. ayoabase
 5. Nishimirwe
 6. Iwuala Lucy (talk) 19:48, 15 July 2022 (UTC)Reply[reply]
 7. Adoscam (talk) 09:35, 17 July 2022 (UTC)Reply[reply]
 8. Usman kabiru

Helyi szervezők

Gyakorlott wikipédistákból álló helyi szervezői csapatunk, akik képzéseket és szerkesztési versenyeket tartanak, és segítenek mozgósítani a meglévő wikipédistákat a kampányhoz.

Egyiptom Flag of Egypt.svg

Nigéria Flag of Nigeria.svg

Szenegál Flag of Senegal.svg

Ruanda Flag of Rwanda.svg