AfroCreatives WikiProjekt/Önkéntesek

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page AfroCreatives WikiProject/Volunteers and the translation is 72% complete.

Did you know that only 1.5% of contributors and 15% of contributions on Wikipedia originate from Africa?

AfroCreatives WIkiProject +film is looking for experienced facilitators who are interested in joining our cause to help close the African cinema gap on Wikipedia and other Wikimedia projects.

Sign up below to let us know your interest in contributing as either a juror or local organizer and we’ll be in touch.

Local organizers

Experienced local community organizers will be instrumental in conducting in-person training sessions, events, and Edit-a-thon sessions throughout the campaign.

Jury

Coming soon

2022 facilitators

Jelenleg Wikipédistákat keresünk zsűritagnak a 2022 júliusában megrendezésre kerülő AfroCreatives WikiProjekt +film szerkesztési akciónkhoz. Olyan önkéntesek jelentkezését várjuk, akik a francia, az angol vagy az arab Wikipédiát szerkesztik. Az egyiptomi, nigériai, ruandai és szenegáli wikipédistákat kifejezetten arra biztatjuk, hogy jelentkezzenek.

Mi az a zsűri?

A zsűri a bírálati folyamat lényeges része, mely a különböző díjkategóriák nyerteseinek kiválasztásában játszik szerepet. Fő kötelességük a kampány pontozási rubrikája alapján osztályozni/pontozni a cikkeket.

Ki lehet a zsűri tagja?

 1. Tapasztalt wikimédiások, akik legalább 1000 szerkesztéssel és 10 cikkel rendelkeznek azon a nyelven, amelyen a Wikipédia zsűrijében várhatóan részt vesznek. Például egy szenegáli zsűritagnak, amelynek középpontjában a francia Wikipédia áll, meg kell felelnie a fent említett kritériumoknak ahhoz, hogy a zsűri tagja lehessen.
 2. Azok a wikipédisták, akik más Wikipédia-szerkesztési versenyek zsűrijében már részt vettek, vagy akik más Wikiprojektek zsűrijében már teljesítettek zsűrifeladatokat, jó választásnak bizonyulnak.
 3. A zsűriben nem vehetnek részt a kampány résztvevői, a facilitátorok vagy a helyi vezetők. Ennek célja az összeférhetetlenség elkerülése és az elfogultságok kiküszöbölése a cikkek elbírálásakor.

A zsűri feladata(i)

Minden zsűritagnak jut egy rész a célnyelven benyújtott pályázatokból.

A zsűri:

 • Kizárja/elutasítja a verseny határideje után végzett szerkesztéseket.
 • A beérkezett pályaműveket a pontozási rubrika alapján értékeli
 • Biztosítja a munkák időben történő áttekintését és a díjazottak kiválasztását a meghatározott felülvizsgálati időszakon belül.

A kiválasztott zsűritagokkal a rezidens wikimédiás tart egy megbeszélést, amelyen áttekintik a bírálati folyamatot, és a zsűrizés megkezdése előtt megválaszolják a felmerülő kérdéseket.

Határidők

 • A szerkesztési verseny eredményei a verseny lezárását követő 4 héten belül közzé lesznek téve.

Jelentkezés

Add hozzá magadat

 1. sadammuhammad11234
 2. okikiolajnr
 3. Chikeme Chizurum (talk) 12:37, 13 July 2022 (UTC)Reply[reply]
 4. ayoabase
 5. Nishimirwe
 6. Iwuala Lucy (talk) 19:48, 15 July 2022 (UTC)Reply[reply]
 7. Adoscam (talk) 09:35, 17 July 2022 (UTC)Reply[reply]
 8. Usman kabiru

Helyi szervezők

Gyakorlott wikipédistákból álló helyi szervezői csapatunk, akik képzéseket és szerkesztési versenyeket tartanak, és segítenek mozgósítani a meglévő wikipédistákat a kampányhoz.

Egyiptom

Nigéria

Szenegál

Ruanda