AfroCreatives WikiProjekt

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page AfroCreatives WikiProject and the translation is 100% complete.
Az AfroCreatives Wikiprojekt célja, hogy támogassa és mozgósítsa az afrikai kulturális és kreatív iparágak alkotóit és szakértőit, valamint az afrikai kultúra szerelmeseit, hogy hozzájáruljanak az afrikai kreatív gazdasággal kapcsolatos ismeretekhez a Wikipédián és bővítsék azokat. Az AfroCreatives élén a The Africa Narrative (TAN) áll, egy olyan nonprofit szervezet, mely egyedi, nagy hatású kezdeményezéseket dolgoz ki az afrikai kulturális és kreatív iparágak támogatására.

Hatáskör

AfroCreatives WikiProjekt +film

Az AfroCreatives WikiProjekt első, 2022 júliusában induló projektje Egyiptom, Nigéria, Ruanda és Szenegál filmes ágazatait célozza meg azzal a céllal, hogy:

  • Fejleszteni a filmipar kapacitását Egyiptomban, Nigériában, Ruandában és Szenegálban, hogy hozzájárulhassanak a Wikipédiához és más Wikimédia-projektekhez.
  • A kontinens filmiparáról szóló afrikai tartalmak növelése a Wikipédián és más Wikimédia-projekteken a közösségi szervezők hálózatán keresztül.
  • A nagyközönség figyelmének és érdeklődésének felkeltése a Wikipédia iránt, amely Egyiptom, Nigéria, Ruanda és Szenegál, valamint tágabb értelemben Afrika filmiparára vonatkozó értékes információk forrása.
  • Használd ezt az első AfroCreatives WikiProjektet, hogy megtudd, hogyan lehet a legjobban bővíteni az erőfeszítéseket más országokra és más kreatív ágazatokra.

Kinek érdemes csatlakoznia?

Közreműködők:

  • Filmipar alkotói és szakemberei. Ez egy olyan értékes csoport, amely magas szintű tudással, elkötelezettséggel és érdeklődéssel járul hozzá az afrikai filmszektorral kapcsolatos tartalmak és ismeretek bővítéséhez.
  • Az afrikai kultúra és filmek szerelmesei, beleértve azokat is, akik már szerkesztők a Wikipédián.

Szervezők:

  • Tapasztalt Wikipédia-szervezők a célországokban, akik segítenek mozgósítani a meglévő Wikiszerkesztőket, valamint tréningeket és szerkesztési versenyeket szerveznek.

Csatlakozz hozzánk