Jump to content

Amical Wikimedia/febrer 2018

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Report Mensual
febrer 2018
+ reports

Benvinguts al report d'Amical Wikimedia de febrer de 2018. Aquest és el primer mes del darrer any del pla estratègic 2014-2018. El mes de febrer va destacar especialment per la nova fornada de cursos eduwiki. Moltes d'aquestes noves incorporacions s'han centrat en la Universitat de Barcelona, gràcies amb contactes previs amb diversos grups de professorat. També destaca l'inici del projecte TheDinnerParty i la celebració d'una Prehackató a la Residència Faber d'Olot.

Comunitat[edit]

Comunitat

Projectes gestionats per voluntaris d'Amical[edit]

Tallers, seguiment i formació interna[edit]

Nota: Algunes reunions de seguiment en el món real no es mencionen en aquest report per mantenir la privacitat de les lower voices.

Reunions[edit]

 • 8 de febrer- Reunió amb representant de la Viquipèdia en gallec que estava per barcelona.

Educació[edit]

Educació

Aquest mes vam començar diversos cursos nous amb la universitat de Barcelona, molts d'ells intenten cobrir forats o biaixos de continguts, com per exemple la perspectiva de gènere.

Projectes en curs[edit]

Tallers i esdeveniments[edit]

Reunions[edit]

Publicacions científiques[edit]

Cultura (GLAM)[edit]

Cultura (GLAM)


Projectes en curs[edit]

Esdeveniments i concursos[edit]

Reunions[edit]

 • 7 de febrer- Reunió amb l'Arxiu Nacional de Catalunya per preparar donació de continguts per la Viquimarató de Dades obertes de l'abril.
 • 8 de febrer- Reunió amb Torre Barrina de l'hospitalet
 • 8 de febrer- Reunió amb patrimoni.gencat
 • 13 de febrer- Reunió de seguiment amb CCCBLab
 • 13 de febrer- Reunió amb Lluis Nacenta (Hangar)

Continguts[edit]

Continguts

El mes de febrer hem iniciat el projecte The Dinner Party, a petició d'un usuari de la nostra comunitat. El viquiprojecte #TheDinnerParty vol crear 999 biografies de dones rellevants al llarg de la història de la humanitat, totes mencionades al paviment de The Dinner Party, una obra d'art icònica del feminisme del segle XX. L'obra s'exposa actualment al Brooklyn Museum de Nova York. The Dinner Party és el títol d'una instal·lació de l'artista feminista Judy Chicago, actualment exposada de manera permanent al Brooklyn Museum, als Estats Units. L'obra és àmpliament considerada com la primera obra d’art feminista èpica, i funciona com una història simbòlica de la dona en la civilització occidental. És una taula triangular on hi ha 39 serveis preparats per a 39 dones cèlebres, pertanyents a la mitologia o a la història. Així entre les convidades hi trobem noms com Safo de Lesbos, Susan B. Anthony, Virginia Woolf o Sojourner Truth. Cada servei és un homenatge dedicat a una dona cèlebre, i inclou un plat pintat a mà de ceràmica, coberts de ceràmica, un calze, un tovalló amb marges daurats i unes estovalles brodades amb el seu nom. La taula es troba damunt d’un terra/plataforma, anomenada Heritage Floor, un enrajolat amb més de 2.000 rajoles blanques en forma de triangle, en les quals s’hi pot llegir el nom de 999 dones que han marcat una fita important en la història. El repte era aconseguir que les 999 dones mencionades al Heritage Floor tinguessin article a la Viquipèdia en català abans del 8 de març del 2018, dia de la dona treballadora. Vam fer servir molt les xarxes socials per a dur a terme el projecte.

Concursos d'edició[edit]

Viquimaratons[edit]

Reunions[edit]

 • Reunió amb infoperiodistas per una possible donació de contingut

Comunicació i discurs[edit]

Comunicació i discurs

Trobades, xerrades i reunions[edit]

 • Nou! Conferència sobre el futur del coneixement al Mobile World Congress.
 • Nou! Conferència sobre Viquipèdia i coneixement obert al Palau Robert
 • Nou! Projecte especial de difusió a xarxes sobre contingut de malalties minoritàries (Twitter)

Cobertura de mitjans[edit]

Wikimedia Hackathon[edit]

Wikimedia Hackathon 2018

Projectes[edit]

 • Prehackathon at Faber Residency: Durant el mes de febrer de 2018 vam celebrar la Prehackathó a Faber: One of the main tracks of the Wikimedia Hackathon 2018 that will take place in Barcelona is multilingualism. As said at 2016's Wikimedia Foundation Annual Report, most Wikipedia articles are in a language other than English. This is why we want to focus this Olot event on it. Developers, humanists and academics are welcome to attend. We want to create a safe and calm space where attendees can talk and discuss about the potentials and challenges of multilingualism in Wikimedia projects, in order to create some interesting wishlists for the Barcelona Hackathon and to start drafting, sorting and developing some prototipes. Two of our own wish lists topics are Non latin alphabets and Wikipedia's content translator tool, but attendees are more than welcome to add their own proposals. We are looking for a variety of profiles, so we can get the best out of this diversity. Our goals are preparing tasks for the May hackathon and deepening into the linguistic issue, trying to determine which are the technical challenges on Wikimedia in order to reach real multilingualism.

Reunions[edit]

Global Metrics[edit]

Note: These metrics only report events or projects which took place or ended during this month. Longer term projects like Educational or Wikipedian in Residence are reported on our semester report or the month where the project finishes.
Program Event/project/task #Active Editors #New editors # People involved Media Used #Articles improved #Bytes Other Comments
1 - COMMUNITY Representation meeting 1 0 2 0 0 N/A Meeting with galician wikipedia representatives
2 - EDU Workshops at UB 6 5 70 4 8 N/A
3 - CULTURE Viquiprojecte:Vins del Pallars 4 3 5 15 60 N/A
3 - CULTURE Viquiprojecte:Arxiu Nacional 4 0 0 0 0 N/A
3 - CULTURE Viquimarató Prat de la Riba 4 40 50 20 45 N/A
4 - CONTENT Viquiprojecte:Viquidones/The Dinner Party 25 5 30 600 999 N/A Contest for improving 999 biographies of women
5 - COMMS Mobile world congress conferences 1 N/A 350 N/A N/A N/A 3 Outreach events
6 - WMHACK Prehackathon at Faber Residency 25 10 30 N/A N/A N/A Prehack event in Olot
Total (estimated) 124 63 547 639 1.112 N/A