Najava Univerzalnog jezičnog odabirača

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Announcement Universal Language Selector and the translation is 100% complete.
Ikona ULS u dijelu zaslona gdje su međujezične poveznice.

Univerzalni jezični odabirač (ULS) pruža fleksibilan način za konfigurirati i postaviti jezične postavke kao što su jezik sučelja, fontove i metode unosa (tipkovnična mapiranja). Od 11. lipnja 2013. nadalje, ULS se u 5 faza priprema za dostupnost svim Wikimedijinim wikiprojektima.

Sad je aktivan na preko 150 Wikimedijinih wikiprojekata, uključujući Wikipediju na engleskom i Wikimedijin Zajednički poslužitelj.

9. srpnja 2013. bit će dovršeno raspoređivanje ULS-a čime će biti dostupan na svim ostalim Wikimedijinim wikiprojektima (5. faza).

Gdje pronaći Univerzalni jezični odabirač

Ikona ULS na osobnoj traci sa zadaćama.

ULS se može vidjeti na dvama mjestima: za wikiprojekte koji imaju jezične inačice kao što je Wikipedija, nalazi se na bočnoj traci kao ikona koja sliči na zupčanik. Za wikiprojekte koji nemaju jezične inačice, kao što su Wikimedijin Zajednički poslužitelj i Meta. Kad kliknete na ikonu otvara Vam se panel jezičnih postavkâ koji se može rabiti radi postavljanja postavaka prikaza i ulaznih podataka. Početni postav jezičnih preferencija prikazan je na osnovi zemljopisnog položaja suradnikâ. Suradnici mogu postaviti načine unosa i fontove na oblik koji žele. Prijavljeni suradnici također mogu promijeniti jezik stavaka izbornika MediaWikija.

Za više potankih objašnjenja pročitajte opis osobina Univerzalnog jezičnog odabirača ili često postavljana pitanja.