Jump to content

Univerzális Nyelvválasztó - bejelentés

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Announcement Universal Language Selector and the translation is 64% complete.
Outdated translations are marked like this.
UNyV ikon az interwiki-linkeknél

Az Univerzális Nyelvválasztó (UNyV) lehetővé teszi a nyelvi beállítások (pl. felhasználói felület nyelve, betűtípusok, beviteli módok, billentyűzetkiosztások) rugalmas konfigurálását. Egyesíti magában két régebbi Médiawiki kiegészítő (a Narayam és a WebFonts) funkcionalitását. 2013. június 11-től az UNyV fokozatosan,5 fázisban minden Médiawikin elérhetővé válik.

It is now active on over 150 Wikimedia wikis, including English language Wikipedia and Wikimedia Commons.

Az ezt követő 5 hétben az UNyV megjelenik a nagyság szerinti sorrendben 11–20-ik Wikipédiákon (2. fázis), majd minden nyelvfüggetlen projekten (3. fázis), az angol Wikipédián (4. fázis), és végül az összes többi wikin (5. fázis).

Hol találhatom meg az Univerzális Nyelvválasztót?

UNyV ikon a személyes eszközöknél

Az UNyV két helyen lesz látható: az egynyelvű wikiknél (mint pl. a Wikipédia) a bal oldali oldalsávban, a nyelvfüggetlen wikiknél (mint pl. a Wikimédia Commons és a Meta-Wiki) pedig a személyes eszközöknél, az oldal tetején. A kezdeti beállítások a földrajzi hely alapján lesznek meghatározva. A felhasználók átállíthatják a használni kívánt billentyűzetkiosztást és a betűtípusokat. A bejelentkezett felhasználók a MédiaWiki menüpontok nyelvét is megváltoztathatják.

További, részletes információért nézd meg az Univerzális Nyelvválasztó funkcióleírását vagy a Gyakran Ismételt Kérdéseket.