Protocol de Seguretat per a viquimaratons Art + Feminisme

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Art+Feminism User Group/Safe, Brave Space Policy and the translation is 96% complete.
Outdated translations are marked like this.
Art-and-feminism.svg

A Art+Feminism, ens esforcem per oferir una experiència lliure d'assetjament per a tothom, independentment de la raça, el sexe, la identitat i expressió de gènere, l'orientació sexual, les capacitats, l'aparença física, la grandària del cos, l'edat, la religió, l'estat civil o qualsevol altre aspecte identitari. Totes les persones organitzadores i sòcies que s'inscriuen per treballar en el context de les campanyes Art+Feminism han de compartir el nostre compromís de crear espais valents i segurs per a tothom.

Això vol dir que les viquimaratons /editatones Art + Feminism són espais on acceptem treballar conjuntament per destruir els nostres biaixos implícits i explícits no només a la Viquipèdia sinó també a les nostres interaccions amb les companyes. També vol dir que acceptem responsabilitzar-nos de les maneres que contribuïm o posem en risc els nostres espais segurs. Per tant, assenyalarem el que és problemàtic quan ho veiem i treballem dins de la comunitat per parlar si veiem que les persones assistents a l'esdeveniment experimenten microagressions, tractaments injustos, etc. Aquí teniu alguns suggeriments per crear espais segurs i valents i fer que aquests siguin sostenibles:

Principis

Recordeu l'objectiu comú

El nostre objectiu compartit és abordar una de les formes en què les dones i les persones no binaries hem estat silenciades sistemàticament mitjançant la preservació de la nostra història. Promoure l'equitat de gènere i defensar les històries de les persones marginades es fa mitjançant la interrupció de dinàmiques d'inequitat i desigualtat, tot construint comunitat i promulgant els nostres valors. Així és com tirem a terra el patriarcat. Així és com creem equitat en el coneixement

No feu suposicions

Quan treballeu amb altres persones, eviteu assumir la seva orientació sexual, identitat de gènere o qualsevol altra cosa relacionada amb la seva identitat o experiències. Recordeu que cada persona és un individu complex amb múltiples identitats que se superposen, que pot no coincidir amb les teves idees personals, enteniments o construccions socials (és a dir, gènere, sexualitat).

Utilitzeu llenguatge inclusiu

A través de la conversa i durant els tallers i capacitacions, assegureu-vos que la llengua que useu sigui inclusiva per a totes les persones. En referir-vos a les persones en general, eviteu els pronoms de gènere marcat. Podeu emprar paraules com a "parella" en lloc de "marit / dona". Eviteu dirigir-vos a un grup amb "Hola a tots/ Benvinguts" etc. En lloc d'això, "Us donem la benvinguda a tothom" hola a tot i a totes, etc.

Accessibilitat al centre

Assumiu que assistiran persones amb discapacitats al vostre esdeveniment, fins i tot si no han informat sobre la seva discapacitat, ja que són una part interessada i essencial de les nostres campanyes. Programeu una jornada d'orientació per assegurar que tot el personal i el volutariat revisen la seva política sobre com fer que l'esdeveniment sigui accessible per a tothom. Visiteu l'espai i considereu que pot necessitar aquesta persona en aquest espai. L'espai és accessible per a les persones amb problemes de mobilitat? Si l'edifici té més d'un nivell, hi ha ascensors disponibles? L'espai està ben il·luminat i lliure d'obstruccions? Els lavabos són accessibles i inclusius? En les invitacions i fullets de l'esdeveniment, convideu a les persones participants a enviar un correu electrònic per si necessiten adaptacions o un intèrpret de llengua de signes per assistir a l'esdeveniment.

Penseu en els espais on es duen a terme els esdeveniments i assegureu-vos que siguin completament accessibles per a totes les persones. Afegiu descripcions de text i vídeo a les imatges i subtítols a les presentacions. Feu una còpia impresa i còpies físiques de les diapositives, xerrades o fullets disponibles en el vostre esdeveniment per a qualsevol participant que les necessiti; assegure-vos que aquests materials estiguin disponibles digitalment per a aquelles persones que desitgin utilitzar lectors de pantalla. Sempre que es realitzin tallers, utilitzeu micròfons en lloc de confiar en el "poder de la vostra veu". L'ús de micròfons garanteix que tothom pugui entendre-us i escoltar-vos, la qual cosa redueix la probabilitat que una persona amb pèrdua auditiva hagi d'anunciar públicament que no pot escoltar-vos. Eviteu les olors fortes i demaneu que el personal del vostre esdeveniment faci el mateix. Eviteu les llums intermitents i els vídeos que poden causar convulsions. Proporcioneu avisos de contingut descriptiu per a qualsevol presentació, xerrades, presentacions o recursos que puguin desencadenar riscos per a les persones vulnerables que hi siguin presents (és a dir, imatges sexualment explícites, contingut relacionat amb qualsevol tipus de violència o abús).

Respecta als límits de totes les persones

 • Cuideu-vos; escolteu les vostres necessitats i límits físics, mentals i emocionals; expresseu i respecteu els vostres límits quan ho considereu necessari.
 • Escolteu i pregunteu a les altres persones si tenen cap problema o necessiten alguna cosa. Si algú us demana suport, feu el possible per ajudar-los a trobar un recurs o una solució.
 • Sol·liciteu sempre el consentiment abans de fotografiar o gravar les persones participants per qualsevol motiu.
 • Demaneu sempre el consentiment abans de fer qualsevol contacte físic amb les persones assistents a l'esdeveniment, voluntàries i personal. Respecteu els espais personals de tothom, i no assumiu mai que tocar-li els cabells, per exemple o imposar-se en l'espai personal d'altri és un acte benvingut.

Enfrontar-se a l'assetjament i reduir-ne els danys

Recordeu que el comportament inacceptable inclou però no és limitat a:

 • Fer comentaris ofensius relacionats a qualsevol característica personal o identitària;
 • Intimidació deliberada, assetjament, seguiment;
 • Assetjant fotogràfic o enregistrament; tot fotografiant i enregistrant alguna persona per qualsevol raó sense haver tingut el seu consentiment abans;
 • Interrupció continuada de de les persones d'Art+Feminism que estan fent la presentació, les xerrades, o activitats;
 • Faltar al respecte a l'espai físic, mental, i emocional d'altres, tot tocant una persona, el seus cabells, o les seves pertinences sense consentiment; no escoltar quan s'estableixen els límits.
 • Contacte o atenció física inoportuna i deliberada (que inclou tocar els cabells d'una persona sense el seu consentiment);
 • físic i/o amenaces verbals a qualsevol persona o grup;

S'espera que totes les persones participants a les quals s'ordena aturar qualsevol comportament d'assetjament el compleixi immediatament. Això s'aplica a tothom, inclòs el personal de l'esdeveniment i els patrocinadors.

Feu que el vostre equip d'assistència i seguretat sigui visible

Tot el personal de suport i seguretat ha de portar targetes identificatives, samarretes, etc. en tot moment per poder contactar-lo si hi ha un problema. Fes que tot els membres del teu equip assignat estiguin disposats a què les persones infractores assumeixin la seva responsabilitat Sigueu valents.

Creeu un pla amb antelació pel que fa al protocol de denuncia d'un comportament nociu o tòxic durant l'esdeveniment.

Proporcioneu informació per al personal d'esdeveniments com ara una línia directa d'atenció a víctimes d'assetjament sexual, recursos mèdics d'urgència, companyies de taxis, etc. Feu que aquesta informació estigui visible públicament.

Assumiu els vostres errors, i a continuació, permeteu-vos avançar

Estem aprenent i cometem errors. Quan ho fem, és la nostra responsabilitat d'admetre, corregir i reparar els danys. Assumir els nostres errors no es pot fer amb un esperit de defensa. Per afrontar els nostres propis prejudicis, cal acceptar el fet que som imperfectes i, com interioritzem prejudicis i estereotips nocius sobre les comunitats i identitats marginalitzades. No us centreu ni amb vosaltres ni en els vostres errors mentre treballeu per reparar els danys en una situació determinada, el més important és escoltar les necessitats de les persones que han estat perjudicades.

Sigueu valentes a l'hora de fer tocs d'atenció i demanar responsabilitats

Si estàs patint assetjament, notes que algú està patint assetjament o té qualsevol altre problema, recomanem que inicis una conversa amb les persones implicades només en els casos en què et sigui còmode i no et suposi riscos. Si creus que la teva seguretat està en risc, o que una conversa no soluciona l'assumpte, per favor contacte amb el personal immediatament.

El personal de l'esdeveniment i les persones participants haurien d'expressar compassió i comprensió quan ajudin a persones assetjades o perjudicades a posar-se en contacte amb el lloc de reunió per rebre suport i seguretat; eviteu culpar de manera intencionada o involuntària la persona assetjada i, en canvi, mostreu-li que la valoreu tot prenent mesures per resoldre el problema, proporcionant escortes o ajudar-la a sentir-se més segura durant l'esdeveniment. No deixeu que s'enfronti al problema tota sola.

Si una persona participant té un comportament assetjador o opressiu, l'organització de l'esdeveniment pot prendre les mesures que consideri oportunes, com mantenir una conversa amb aquesta persona, advertir l'infractor o expulsar-lo de l'esdeveniment.

Recordeu que les nostres comunitats només són valentes i sostenibles quan estem disposades a responsabilitzar-nos de les nostres accions i estem disposades a rendir comptes quan cometem errors. El conflicte és una part natural del procés. Estem aquí per avançar, no per ser perfectes.

Commitment

Aquest col·lectiu de lideratge d'Art + Feminism, format per més d'una dotzena d'ambaixadores, organitzadores i fundadores de projectes arreu del món, es recolza en aquest acord. En el desenvolupament del nostre acord comunitari vam buscar organitzacions / organitzadores que ens inspiren i també comparteixen poderosos marcs antiopressius amb les seves comunitats, incloent: FemTechNet, Allied Media Projects, Emergent Strategy, Movement Killing Behaviors by Njimie Dzurinko, Rooted in Rights, Ideas For Ears, and The Queer Futures Collective. Aquesta política de l'espai valent és un esforç col·lectiu basat en les nostres experiències informades a través de diverses interseccions d'identitat. Volem reconèixer que fem aquest treball solidari amb una xarxa feminista de gran abast. Acollim amb satisfacció la continuació de la discussió per fer-la encara més completa, inclusiva i valenta.

Protocol de seguretat Art+Feminisme

Si necessiteu informar d'un incident d'assetjament, primer contacteu amb qualsevol de les persones organitzadores del vostre esdeveniment local per veure si el problema es pot resoldre localment. Si necessiteu informar l'incident, buscar assessorament, una investigació o buscar altres recursos legals o educatius sobre com respondre o denunciar un problema d'assetjament dins o fora de la comunitat de Wikipedia (és a dir, l'aplicació de la llei local, la línia directa d'assalt sexual local , recursos mèdics d'emergència i no urgència, companyies de taxis, etc.), poseu-vos en contacte amb nosaltres directament a Art+Feminism.

Altres recursos

Art+Feminism Kit d'eines de seguretat

A Viquipèdia: Protocols

A la Viquipèdia: Procediments

A Viquipèdia: Procediments