Association of Inclusionist Wikipedians/fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Association of Inclusionist Wikipedians/fi logo

fi.AIW on Association of Inclusionist Wikipedians -liikkeen suomenkielinen jaosto. AIW:n iskulause Conservata veritate, kääntyy Suomeksi ”Totuus säilöttynä”. Iskulause heijastaa inklusionistista ideaalia muuttaa Wikipediaa ainoastaan silloin kun tietämystä ei sen seurauksena voi kadota. Kuka tahansa voi liittyä jäseneksi. Inklusionistisia mielenilmauksia voi vapaasti kirjoittaa keskustelusivulle.

Jäseneksi liitytään kopioimalla:

{{Inklusionisti}}

... omalle käyttäjäsivulle suomenkieliseen Wikipediaan.

Tehtyä[edit]

  • Huhtikuussa 2009 sivulla lakattiin julkaisemasta poistoäänestyksiä. Aiemmin listatut poistoäänestykset arkistoitiin. Poistoäänestysten listaamiseen käytetyt voimavarat olisi luultavasti parempi suunnata suomenkielisen Artikkelin pelastus -eskadroonan perustamiseen.
  • Helmikuun 2009 alussa jäsenyysprosessia suoraviivaistettiin. Aiemmin käytössä ollut jäsenlista arkistoitiin.
  • Heinäkuussa 2006 aloitettiin keskustelu englanninkielisessä Wikipediassa esitellyn Non-notability -käytännön ottamiseksi käyttöön myös suomenkielisessä Wikipediassa. Luotiin pohja suomennoksen kirjoittamista varten. Käytäntö kuitenkin hyllytettiin kummassakin Wikipediassa. Suomenkielisen Wikipedian tapauksessa jo ennen sen kirjoittamista, kiivasta väittelyä seuranneen äänestyksen perusteella. Jopa keskustelun poistamista ehdotettiin, mutta se kuitenkin säästyi täpärästi poistoäänestyksessä.
  • Joulukuussa 2005 perustettiin AIW:lle suomenkielinen jaosto fi.AIW.