Komunikacije/Godišnji plan/2015.

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Communications/Annual plan/2015 and the translation is 100% complete.
Želite li pomoći s prevođenjem? Prevedite poruke koje nemaju prijevod.

2015.: Nadolazeća godina

Među ključnim područjima na koje se treba usredotočiti za 2015. godinu su:

Upravljati većim kampanjama, razmjenjivanjem poruka i inicijativama koje podržavaju našu misiju i priču. U to je uključena priprema za Wikipedijinu 15. godišnjicu postojanja 2016. godine.
  • Konceptualizirati, planirati i ostvariti kampanje, razmjenu poruka, pripovijedanje, podršku i inicijative usmjerene prema budućnosti kako bi se podržalo važne strateške inicijative Zaklade Wikimedija.
Osmisliti strategiju za upravljanje markom, razvoj i komunikaciju.
  • Uskladiti istraživanje marke, pozicioniranje i menadžment.
  • Započeti s proučavanjem globalnog tržišta, analizom, planiranjem; pozicioniranjem marke i partnerstva; marketing i ostali materijali; dizajn, zalog i proizvodi; društveni mediji; podrška za zaštitni znak.
Upravljati odnosima s javnošću i temama od javnog značaja.
  • Nadgledati i ostvariti odnose s javnošću, vanjsko pozicioniranje, odgovore na krizu, izjave kojima se povećava pozitivna pokrivenost i distribucija najvažnijih inicijativa i kampanji.
Razviti tržište proizvoda i komunikacije.
  • Rukovoditi pozicioniranjem proizvoda i tehnologija koje je razvila Zaklada Wikimedija i izvještavanjem o njima kako bi se podržali timovi za tehniku i proizvode, kao i Wikimedijini strateški ciljevi za inovaciju.
  • Podržati istraživanje, analizu i identifikaciju osoba i segmentaciju kojom bi se upravljalo izmjenom poruka, pozicioniranjem, zalozima i odnosima s javnošću.
Unaprijediti transparentnost i koordiniranje aktivnosti Zaklade Wikimedija.
  • Napisati izvješće o stanju Zaklade Wikimedija.
  • Držati radionicu o proizvodima i komunikaciji kako bi se unaprijedilo procese i ciljeve oko ključnih proizvoda vezanih uz komunikaciju.