Jump to content

Испитување на желбите на заедницата 2023

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Community Wishlist Survey 2023 and the translation is 100% complete.

2023

Што е Испитувањето на желбите на заедницата?

Испитувањето на желбите на заедницата е годишно испитување меѓу учесниците
на Викимедиините проекти кое им овозможува да гласаат за алатки и подобрување во платформата.

Распоред

Сите фази на испитувањето почнуваат и завршуваат во 18:00 ч. UTC.

I фаза
23 јануари – 6 февруари 2023

Поднесување, расправање и преглед на предлозите

II фаза
30 јануари – 10 февруари 2023

Техничарите на заедницата ги разгледуваат и организираат предлозите

III фаза
10 февруари – 24 февруари 2023

Гласање по предлозите

IV фаза
28 февруари 2023

Објавување на исходотResults

Ресурси

Како да помогнете
Можете да правите и други работи освен поднесување на предлози и гласање
Како да направите добар предлог
Ова се совети за добар предлог
Погледајте ги минатите испитувања
Дознајте повеќе за тоа што имаме направено за вас
Дознајте кои сме
Прочитајте за нашата екипа и како работиме