Expertkommittén

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Content Partnerships Hub/Expert committee and the translation is 95% complete.


Hubb för innehållspartnerskap

Att förbättra Wikimediarörelsens arbete med innehållspartners


Ett av den tematiska hubbens syften är att öppna upp för fler delar av rörelsen att engagera sig i arbetet med innehåll och partnerskap. Ett sätt att säkerställa detta är att bilda en expertkommitté för Hjälpdesken.

Kommittén kommer själva att definiera och avgränsa sitt arbete, men i grunden handlar det om att ge tydligare riktlinjer för prioritering, bland annat när det kommer till massuppladdningar. Det är ännu inte hugget i sten hur hubben kommer att styras, så det tidiga arbetet i kommittén kommer medföra viktiga insikter inför den fortsatta utvecklingen av Movement Charter.

När arbetet med innehållet inleds kommer med en gång svåra, komplexa, strategiska frågor uppstå. Vilken sorts innehåll är viktigast? Är det viktigare att få stor spridning eller att fylla viktiga luckor? Borde vi prioritera kvantitativt stora uppladdningar? Eller prioritera kvalitativt viktiga uppladdningar?

Expertkommittén kommer att ha makt att bestämma vad som ska prioriteras. De kommer utgå från de konkreta efterfrågningarna som görs till den tematiska hubbens Helpdesk.

Du kan nå kommittén genom att maila expertcommittee(_AT_)wikimedia(_DOT_)se.

Medlemmar

Se även

Konceptet beskrivs på en undersida.

You can read the meeting notes.