Donor privacy policy

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Donor privacy policy and the translation is 97% complete.

This page documents the Wikimedia Foundation's donor privacy policy. You can make a donation to the Wikimedia Foundation at donate.wikimedia.org.

Please note that in the event of any differences between a version of the Donor Privacy Policy on Meta-Wiki and the English version of the policy on Foundation Wiki, the English version on Foundation Wiki takes precedence.

Política de privacitat de donants de la Fundació Wikimedia

Hola!

Us donem la benvinguda a la Política de privacitat de donants de la Fundació Wikimedia. La Fundació Wikimedia (Wikimedia Foundation, “WMF”) ha posat en marxa aquesta política per protegir el dret a la privacitat dels nostres donants. Reconeixem que els nostres donants es preocupen molt per la manera en què s'utilitza i es comparteix la seva informació personal, i nosaltres valorem la seva privacitat i seguretat. Aquesta Política de privacitat de donants aborda les nostres pràctiques per recopilar, utilitzar, mantenir, protegir i divulgar informació dels donants. Us preguem que llegiu detingudament aquesta política, així com els nostres Termes d'ús. Mai no vendrem, comercialitzarem ni llogarem la vostra informació personal que no sigui pública.

Informació important

Quan feu una donació a WMF, doneu el vostre consentiment per a la recopilació, transferència, processament, emmagatzematge, divulgació i ús de la vostra informació dins o per als Estats Units d'Amèrica ("EUA") i altres ubicacions que poden tenir lleis sobre protecció de dades diferents o menys restrictives que les del vostre país, per a les finalitats que estableix aquesta política. Si no accepteu els termes d'aquesta Política de privacitat de donants ni els Termes d'ús de WMF, cal que deixeu d'utilitzar immediatament els serveis de recaptació de fons de Wikimedia (tal com es defineix més avall).

Definicions

"WMF", "nosaltres", "ens", "-nos", "nostre/a", i "nostres" es refereixen a la Fundació Wikimedia.

"Política de privacitat de donants" i "política" es refereixen a aquest document.

"Informació personal" és la informació que ens proporcioneu o la informació que recopilem a través dels serveis de recaptació de fons que us identifica o podria utilitzar-se per identificar-vos. Podem recopilar els següents tipus d'informació personal a través del vostre ús dels serveis de recaptació de fons de Wikimedia: el vostre nom, dades de contacte (com ara la vostra adreça, número de telèfon, adreça electrònica, contrasenya, número de document oficial d'identitat), informació financera (per exemple, el número de compte bancari), dades del dispositiu (com ara l'adreça IP, informació sobre l'agent d'usuari del navegador web), dades demogràfiques (per exemple, el sexe o l'edat) i informació sobre els vostres interessos i afiliacions.

Els “Serveis de recaptació de fons de Wikimedia” són els llocs de recaptació de fons de la Fundació Wikimedia, com ara donate.wikimedia.org, així com els correus electrònics relatius a la recaptació de fons de WMF i els bàners relatius a la recaptació de fons presents a altres llocs de la Fundació Wikimedia.

Què cobreix aquesta política

Aquesta Política de privacitat de donants cobreix la recopilació, la transferència, el processament, l'emmagatzematge, la divulgació i l'ús de la vostra informació personal i no personal recopilada durant el procés de fer una donació a la Fundació Wikimedia, i també a través de les vostres interaccions amb els serveis de recaptació de fons de Wikimedia (“Informació del donant”). Aquesta política no cobreix la recopilació, la transferència, el processament, l'emmagatzematge, la divulgació ni l'ús de la vostra informació relacionada amb l'ús que feu d'altres projectes o funcions de WMF, com ara Wikipedia. Per a més informació sobre les pràctiques de privacitat més àmplies de WMF, consulteu la nostra Política de Privacitat principal. Aquesta política tampoc no cobreix la recopilació, la transferència, el processament, l'emmagatzematge, la divulgació ni l'ús de la vostra informació recopilada durant el procés de fer una donació o de qualsevol altra interacció que pugueu tenir amb una afiliada de Wikimedia, com ara un capítol. Per a més informació sobre les pràctiques de privacitat d'aquestes organitzacions, consulteu les seves respectives polítiques de privacitat.

Quina informació recopilem

Com a resultat de la vostra interacció amb les nostres pàgines de donacions (fer una donació, participar en una enquesta per donants o manifestar les vostres opinions quant a les donacions), WMF pot recopilar determinada informació personal, d'acord amb la definició expressada anteriorment. També podem recopilar aquesta informació personal sobre les persones donants dels EUA a través de fonts disponibles públicament i comercialment.

També podem recopilar informació que no sigui personal, com ara:

 • la pàgina web que us va derivar a les nostres pàgines de donació
 • l'import que vau donar
 • quines de les nostres pàgines sol·liciteu i visiteu
 • la data i l'hora de cada sol·licitud que feu a les nostres pàgines de donació
 • els vostres comentaris i suggeriments
 • la vostra correspondència amb WMF
 • qualsevol altra informació que ens proporcioneu

Mantenim la confidencialitat de la informació personal i no personal de la persona donant, el que vol dir que nosaltres no compartim aquesta informació fora de la Fundació Wikimedia, excepte en els casos en què ho permeti aquesta política o es faci de manera que es conservi l'anonimat.

Galetes i altres tecnologies de rastreig

Quan interactueu amb els serveis de recaptació de fons de Wikimedia, podem utilitzar tecnologia de recopilació de dades automàtica i altres tecnologies de dades emmagatzemades localment, com per exemple, píxels de rastreig, JavaScript, galetes i emmagatzematge local per recopilar certa informació sobre el vostre dispositiu.

WMF fa servir galetes i altres dades emmagatzemades localment per millorar la vostra experiència de donació. També fem servir aquesta informació per crear un entorn en línia més segur i entendre millor les preferències i interaccions de les persones donants amb els serveis de recaptació de fons de Wikimedia. En general, les galetes i altres dades emmagatzemades localment es fan servir per:

 • Fer que els serveis de recaptació de fons de Wikimedia funcionin millor i us ofereixin continguts nous i rellevants.
 • Proporcionar-vos una experiència personalitzada, ja que s'emmagatzemen les vostres preferències i es poden fer servir la propera vegada que visiteu els serveis de recaptació de fons de Wikimedia.
 • Analitzar el rendiment dels processos de donació perquè puguem comprendre millor com funcionen i millorar-los per a les persones donants de WMF.
 • Analitzar les interaccions amb els correus electrònics de recaptació de fons perquè puguem perfeccionar i millorar el procés de donació.

Per a més informació sobre l'ús de galetes i altres tecnologies de rastreig similars, consulteu la nostra Declaració de galetes.

Limitar la recopilació de dades per mitjà de galetes i altres tecnologies de rastreig

Creiem que la recopilació d'aquestes dades ajuda a millorar l'experiència de la donació; no obstant això, podeu eliminar o desactivar algunes o totes les galetes a través de la configuració del vostre navegador. Si bé aquesta llista no és integral, podeu limitar l'ús de les galetes i d'altres dades emmagatzemades localment en el vostre dispositiu:

 • Eliminant o desactivant les dades emmagatzemades localment específiques en la configuració del vostre navegador.
 • Usant un navegador que pugui bloquejar les galetes de tercers.
 • Instal·lant un connector per bloquejar les dades emmagatzemades localment, si està disponible.

Tot i que les donacions a WMF a través dels serveis de recaptació de fons de Wikimedia es poden fer sense galetes ni cap altra dada emmagatzemada localment, eliminar o desactivar aquestes funcions pot afectar la vostra navegació en aquests llocs i la personalització de la vostra experiència.

No rastrejar

WMF es compromet a protegir la informació que recopilem de totes les nostres persones donants. No compartim aquesta informació amb tercers, excepte en les circumstàncies específiques que es descriuen a la secció "Compartir la informació de les persones donants" d'aquesta política. No canviem el nostre comportament en resposta a un senyal de No rastrejar d'un navegador d'Internet sinó que, per defecte, proporcionem el mateix nivell de protecció de la informació que recopilem de totes les persones donants. Per a més informació sobre “No rastrejar”, visiteu No ens rastregeu i consulteu les Especificacions relatives al no rastreig del Consorci World Wide Web.

Com fem servir la informació de les persones donants

Utilitzem la informació que ens faciliteu per a finalitats administratives generals i per dur a terme els nostres processos de recaptació de fons. Això ens permet:

 • administrar els serveis de recaptació de fons de Wikimedia;
 • informar-vos de les properes activitats de recaptació de fons i altres activitats de WMF;
 • agrair-vos la vostra donació;
 • configurar les preferències de l'idioma.

Duem a terme les activitats anteriors per gestionar la nostra relació contractual amb les persones donants i per als nostres legítims interessos en la gestió dels serveis de recaptació de fons de Wikimedia.

També utilitzem la informació que ens proporcioneu per complir diverses obligacions relacionades amb el manteniment de registres i la presentació d'informes. Això ens permet:

 • distribuir els rebuts de les donacions;
 • mantenir els nostres registres interns i provar les funcions;
 • complir els requisits tributaris dels EUA.
 • informar les agències corresponents del govern quan així ho requereixi la llei;
 • comunicar canvis importants en aquesta política i les polítiques relacionades.

Duem a terme les activitats anteriors per complir les nostres obligacions legals i per als nostres legítims interessos en la gestió dels processos de donació.

I utilitzem la informació que ens proporcioneu per millorar i actualitzar els serveis de recaptació de fons de Wikimedia. Això ens permet:

 • personalitzar el contingut;
 • entendre l'interès de les persones donants en WMF;
 • millorar els nostres processos i esforços de recaptació de fons;
 • dur a terme anàlisis internes, com ara la recerca i l'analítica;
 • proporcionar més seguretat;
 • fer enquestes i informes mètrics.

Duem a terme les activitats anteriors per als nostres legítims interessos; per exemple, per millorar i protegir els nostres processos i esforços de recaptació de fons.

Accés a la vostra informació de donant

WMF treballa àrduament per processar i mantenir correctament la informació de les persones donants. Si voleu accedir, corregir, actualitzar, eliminar o restringir la vostra informació personal objecte del nostre processament, o si us agradaria rebre una còpia electrònica de la vostra informació personal per tal de remetre-la a una altra organització (en la mesura en què aquest dret de portabilitat de dades sigui factible segons la legislació aplicable), comuniqueu-nos-ho enviant un correu electrònic a l'adreça donate@wikimedia.org. Si bé farem esforços raonables per complir la vostra sol·licitud, hi ha determinades situacions en què no ens serà possible fer-ho (per exemple, quan no puguem verificar adequadament la vostra identitat per donar-vos accés a la informació personal, quan se'ns exigeixi legalment que retinguem la informació o quan no puguem modificar o eliminar la informació per qüestions tecnològiques). Per tant, concedir aquestes sol·licituds queda a discreció de WMF.

Tots els correus electrònics enviats relacionats amb els serveis de recaptació de fons de Wikimedia (a excepció dels rebuts o notificacions administratives) inclouen una opció per donar-se'n de baixa de manera senzilla. Si voleu canviar les vostres preferències de comunicació, podeu comunicar-nos-ho directament (o mitjançant un representant autoritzat) a través de donate@wikimedia.org en qualsevol moment, o fent clic a l'enllaç de cancel·lació de la subscripció que hi ha en qualsevol correu electrònic que rebeu de nosaltres.

Compartir la informació de les persones donants

Entenem que les persones donants potser volen romandre en l'anonimat, i ens esforcem per preservar-lo i complir la seva voluntat. No obstant això, en determinades circumstàncies, podem compartir la informació de les persones donants en les situacions i sota les condicions que descrivim a continuació. Mai no vendrem, comercialitzarem ni llogarem la vostra informació personal que no sigui pública.

Amb el vostre permís. Amb el vostre consentiment, podem compartir la vostra informació per a propòsits particulars. Per exemple, podem donar a les persones donants l'opció que el seu nom s'associï públicament amb la seva donació.

De manera anònima. Podem publicar o compartir informació de les persones donants de manera anònima. Per exemple, podem compartir conjunts de dades anònimes per mostrar les tendències de les donacions.

Comentaris i suggeriments. Podem publicar qualsevol comentari o suggeriment que ens hagin proporcionat les persones donants, fins i tot materials promocionals, de manera anònima. En el cas excepcional en què publiquem aquesta informació atribuint-la a la persona donant, ho farem només amb el vostre consentiment per escrit.

Processadors de pagament en línia. Per tal de facilitar les donacions en línia, ens hem associat amb processadors de pagament. Quan feu una donació a WMF a través dels serveis de recaptació de fons de Wikimedia, ja sigui mitjançant targeta de crèdit, targeta de dèbit o altres mètodes de pagament en línia, transmeteu les vostres dades de pagament directament al processador de pagaments. Fem tot el possible per utilitzar acords contractuals i altres mecanismes que ajudin a garantir que aquests processadors tracten la vostra informació de manera confidencial. No obstant això, tingueu en compte que WMF no és responsable de les pràctiques de privacitat d'aquests processadors, i us preguem que consulteu les polítiques de privacitat dels processadors de pagament corresponents per obtenir més informació sobre les seves pràctiques.

Altres proveïdors de serveis. Fem servir proveïdors de serveis tercers o contractistes que ens ajuden amb l'organització i la facilitació dels serveis de recaptació de fons de Wikimedia, o que ens ajuden a operar les nostres pàgines de donacions o a millorar la vostra experiència en elles. Podem donar accés a la vostra informació personal o no personal a aquests proveïdors o contractistes, si escau, perquè ens prestin els seus serveis o per utilitzar les seves eines i serveis. Si bé no podem garantir la privacitat o seguretat dels serveis proporcionats per tercers, nosaltres fem tot el possible per utilitzar acords contractuals i altres mecanismes que ens ajudin a garantir que aquests proveïdors de serveis o contractistes tracten la vostra informació de manera coherent amb els principis d'aquesta política, i de manera que no brindi menys protecció que aquests principis.

Per motius legals. En casos excepcionals, podem accedir, preservar o divulgar la vostra informació personal si creiem raonablement que és necessari per complir una ordre, una citació, una resolució d'un tribunal, una llei o reglamentació, o qualsevol altra ordre judicial o administrativa que sigui legalment vàlida i exigible. Si creiem que una sol·licitud en particular per divulgar la informació d'una persona donant és legalment invàlida o representa un abús del sistema legal, i la persona donant afectada no té intenció d'oposar-se a la divulgació, farem tot el possible per impugnar la sol·licitud. WMF es compromet a contactar-vos per correu electrònic, amb almenys deu (10) dies naturals d'antelació, quan sigui possible, abans de divulgar la vostra informació personal en resposta a una demanda legal. Tanmateix, només podem enviar una notificació si no ens veiem impedits legalment de contactar-vos, si no hi ha una amenaça creïble de lesions que es puguin generar o augmentar pel fet de notificar-vos la sol·licitud, i sempre que ens hàgiu proporcionat una adreça de correu electrònic o altra informació de contacte actualitzada.

Cap disposició d'aquesta política té per objecte limitar qualsevol objecció legal o defensa que pugueu tenir envers la sol·licitud d'un tercer (tant civil com penal o governamental) de divulgar la vostra informació. Us recomanem que busqueu assessorament legal immediatament en cas que la sol·licitud es faci de manera que us involucri.

Si es transfereix l'organització. En l'improbable cas que la propietat de WMF (de manera total o substancial) canviï, o si fem una reorganització (per exemple, una fusió, consolidació o adquisició), la vostra informació pot transferir-se. Us ho comunicarem a través dels llocs de Wikimedia i a través de WikimediaAnnounce-L o una llista de correu similar, amb almenys trenta (30) dies naturals d'antelació abans que es transfereixi qualsevol informació personal o passi a ser objecte d'una política de privacitat de donants diferent.

Per protegir-vos, a nosaltres i a la resta. Pot ser que necessitem compartir la vostra informació personal per: exigir l'aplicació o investigar possibles vulneracions dels nostres Termes d'ús, d'aquesta política de privacitat de donants o de qualsevol política de la Fundació o basada en la comunitat d'usuaris; per investigar i defensar-nos contra amenaces o procediments legals; per prevenir lesions imminents i greus o la mort d'una persona; per protegir la nostra organització, els empleats, els contractistes, els usuaris o el públic; o per detectar, prevenir o, en cas contrari, avaluar i abordar el possible correu no desitjat, el programari maliciós, el frau, l'abús, l'activitat il·lícita i els problemes tècnics o de seguretat.

Com protegim la vostra informació com a donant

Per garantir un alt nivell de seguretat i confidencialitat, WMF fa servir una gran varietat de mesures, polítiques i procediments físics, administratius i tècnics que ens ajuden a protegir la vostra informació personal i financera contra l'accés, l'ús, l'alteració o la divulgació no autoritzats, o contra la seva destrucció. Tanmateix, cal que tingueu en compte que cap sistema d'emmagatzematge o de transmissió de dades és 100 % segur. Per tant, no podem garantir que els nostres protocols de seguretat no es vegin compromesos.

Quant de temps guardem la vostra informació com a donant

Un cop que rebem la vostra informació personal, la conservem durant el període de temps més curt possible que sigui coherent amb el manteniment, la comprensió i la millora del procés de donació de WMF, i amb les nostres obligacions en virtut de la legislació dels EUA aplicable.

Per obtenir informació sobre les polítiques generals de retenció de dades de Wikimedia en els projectes de Wikimedia, consulteu les nostres Pautes de Retenció de Dades.

Afiliades de Wikimedia

Les afiliades de Wikimedia (com ara els capítols) són organitzacions independents que, de vegades, fan els seus propis esforços de recaptació de fons. Si bé algunes afiliades poden lliurar una part dels fons que recapten a WMF, WMF no participa en el processament de les donacions fetes a aquestes organitzacions. Les afiliades de Wikimedia tenen polítiques i pràctiques de privacitat diferents en funció dels requisits legals locals i altres consideracions. Aquesta política no cobreix explícitament les donacions fetes a elles.

Modificació d'aquesta Política de privacitat de donants

De vegades, pot ser necessari modificar aquesta política per tal de reflectir amb precisió les nostres pràctiques de recopilació i divulgació de dades. Ens reservem el dret a fer-ho, i us notificarem aquestes modificacions de manera raonable i en un termini acceptable. Us animem a que reviseu la versió més actualitzada de la nostra Política de privacitat de donants periòdicament.

Si continueu fent servir els serveis de recaptació de fons de Wikimedia després que qualsevol versió posterior d'aquesta Política de privacitat esdevingui efectiva, vol dir que accepteu aquesta versió de la Política de privacitat de donants.

Contacteu-nos

WMF valora l'opinió de les persones donants sobre els nostres serveis i les nostres polítiques. Volem que ens comuniqueu qualsevol pregunta o suggeriment en relació amb aquesta política o amb la informació recopilada segons els termes de la Política de privacitat de donants. Consulteu la nostra Pàgina de contacte per obtenir informació sobre com fer-ho. Per obtenir més informació sobre les pràctiques de privacitat que regeixen els projectes de Wikimedia, consulteu la nostra Política de privacitat principal.

Depenent de la vostra jurisdicció, també podeu tenir dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control competent en el vostre país o regió.

Aquesta Política de privacitat de donants va entrar en vigor el 15 d'abril de 2019. Podeu trobar les versions anteriors a continuació:

Política de privacitat de donants (febrer de 2017)

Política de privacitat de donants (setembre de 2011)

Política de privacitat de donants (juliol de 2011)

Política de privacitat de donants (2009)

Tingueu en compte que, en cas de qualsevol diferència en el significat o la interpretació entre la versió en anglès d'aquesta Política de privacitat de donants i una traducció, la versió que preval és l'original en anglès.

Privacy-related pages