Persidangan ESEAP 2022/Kehadiran

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page ESEAP Conference 2022/Attend and the translation is 100% complete.

100 orang Wikimedia telah dijemput untuk menghadiri Persidangan ESEAP 2022 Sydney secara peribadi.

Pembiayaan geran menyediakan dua biasiswa untuk setiap ahli gabungan, ditambah dengan jumlah permohonan biasiswa terbuka tambahan yang sama kepada ahli komuniti ESEAP. Baki peserta termasuk Pasukan Penganjur Teras Wikimania 2023, kakitangan Yayasan Wikimedia dan ahli Lembaga Pengarah, pembentang, ahli jawatankuasa serantau dan rakan kongsi perikatan, serta beberapa ahli komuniti Australia yang menyokong.

Biasiswa ini menyokong perbelanjaan berikut;

  • Permohonan visa
  • Penerbangan
  • Penginapan

Para hadirin dikehendaki memastikan bahawa mereka memenuhi semua keperluan COVID berkenaan dengan perjalanan ke dan dari negara asal mereka, kami menggalakkan peserta untuk memiliki insurans perjalanan. Walaupun syarikat penerbangan mewajibkan anda memakai topeng, jika anda tiba dengan gejala, ujian tersedia di lapangan terbang Sydney.

COVID di Australia

Seperti yang telah kita pelajari baru-baru ini, keadaan berkenaan dengan perjalanan dan COVID boleh dan boleh berubah dalam masa yang singkat. Mulai 6 Julai, pelancong ke Australia tidak perlu diberi vaksin. Walau bagaimanapun, ESEAP mengesyorkan agar anda mendapatkan vaksin sebagai langkah berjaga-jaga. Semasa di Sydney, sila kenali diri anda dengan keperluan semasa di NSW dan maklumat tambahan untuk pengembara Antarabangsa.

Permohonan biasiswa

Tempoh permohonan biasiswa berlaku dari 10 Julai 2022 hingga 12:00 UTC dari 24 Julai 2022. Pemohon yang berjaya dan orang yang disenarai tunggu telah dimaklumkan.

Kriteria utama

Matlamat Persidangan ESEAP adalah untuk menggalakkan kepelbagaian merentasi pergerakan dan membangunkan komuniti ESEAP pada masa hadapan. Kami menggalakkan semua orang memohon biasiswa untuk menghadiri persidangan itu. Kriteria pertimbangan untuk mendapatkan biasiswa adalah berdasarkan kesan merentasi pergerakan.

  • Aktiviti dalam talian
  • Aktiviti global
  • Aktiviti Jangkauan & Luar Talian
  • Penglibatan ahli gabungan (jika berkenaan)

Semua pemohon biasiswa yang berjaya akan diminta memberikan laporan tentang kehadiran mereka selepas persidangan. Ini perlu dibayar dalam tempoh 30 hari dari persidangan, 20 Disember 2022.

Melancong ke Sydney

Visa

Kami mengesyorkan memohon subkelas Visa Pelawat 600, melainkan ETA 601 tersedia untuk anda. Mulakan di sini secepat mungkin, kerana masa pemprosesan semasa untuk kebanyakan permohonan visa ialah 35 hari. Jika anda memerlukan sebarang dokumen sokongan daripada pihak penganjur, sila hubungi eseap.conf@wikimedia.org.au.