Jump to content

Política de la UE / Declaració del Patronat de la Fundació Wikimedia en oposició al paquet de drets d'autor de la UE

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Outdated translations are marked like this.

El Consell d'Administració de Wikimedia Foundation, que dirigeix ​​Wikipedia, el major repositori en línia de coneixement gratuït del món, opina que la proposta de directiva de la Unió Europea (UE) sobre drets d'autor constitueix una amenaça a les llibertats essencials de la humanitat . Si s'arribés a aprovar, aquesta llei restringiria la llibertat d'expressió i ocasionaria greus perjudicis a la col·laboració i la diversitat en línia.

Al llarg dels últims mesos, Wikimedia Foundation ha estat molt atenta al desenvolupament dels esdeveniments al voltant d'una nova proposta legislativa en matèria de drets d'autor a Europa.

El 20 de juny, la Comissió d'Afers Jurídics del Parlament Europeu va votar a favor de donar suport a la noves lleis de drets d'autor proposades que, si es promulguen, limitaran significativament l'obertura d'internet, disminuint la capacitat de les persones d'arreu del món per accedir al coneixement, alhora que pateix la innovació i s'imposen el que creiem que seran costos irracionals en llocs web nous o petits. Vam expressar la nostra oposició a aquestes propostes en aquell moment, i la Fundació Wikimedia, juntament amb molts en el moviment Wikimedia, van defensar contra elles. Ara tornem a fer-ho novament a mesura que ens apropem el 5 de juliol, que serà un altre moment crític en el procés legislatiu, ja que el tema planteja una votació una vegada més.

La Fundació Wikimedia i els seus projectes existeixen per aprofitar el poder d'un web lliure i obert per fer que el coneixement sigui més accessible per a tothom. La nostra missió de crear un món on tots puguin compartir la suma del coneixement humà requereix un web en el qual totes les persones puguin col·laborar lliurement per crear i accedir al coneixement.

Aquesta defectuosa proposta de drets d'autor de la UE contradiu aquesta visió.

En lloc de modernitzar realment els drets d'autor a Europa i promoure la participació de tots en la societat de la informació, la proposta amenaça la llibertat en línia i crea nous obstacles per accedir mitjançant la imposició de noves barreres, filtres i restriccions.

Ens comprometem a mantenir un forta defensa participativa per permetre la capacitat de la societat de compartir i tenir cura del coneixement en espais lliures i oberts.

Ara és el moment de defensar l'internet lliure i obert.

Avui, com a fideïcomissaris de la Fundació Wikimedia, unànimement i fortament, instem al Parlament Europeu i al Consell Europeu a oposar-se a la proposta de la directiva en la seva versió actual i posar-se al costat de la gent en Europa. Llegeix la declaració sobre la reforma de drets d'autor de la UE i actua en ChangeCopyRight.org.

En nom del Consell, María Sefidari, 29 de juny de 2018