Jump to content

Redigering/Publish

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Editing/Publish and the translation is 95% complete.
Outdated translations are marked like this.

Redigeringsteamet planlegger å endre navnet på «Save page»-knappen til «Publish page» og «Publish changes». «Publish page» brukes når man lager en helt ny side. «Publish changes» brukes når man endrer en eksisterende side. Navnene skal være konsekvente alle steder man kan redigere.[1][2]

Endringer vil mest sannsynlig tre i kraft i uken rundt 30. august 2016.

Endringen blir kunngjort i technyhetene når det skjer.

Hvis du behersker flere språk, sjekk gjerne oversettelse på translatewiki.net for «Publish page» og «Publish changes».

Grunnen til endringen er at vi tror den vil skape mindre forvirring for nye brukere. Flere brukerundersøkelser med nye bidragsytere har vist at enkelte nye brukere tror at «Save page» fører til at det lagres en privat kopi av siden under deres konto snarere enn at endringene publiseres. Det er viktig at denne delen av brukergrensesnittet er tydelig, siden det kan være vanskelig å fjerne informasjon i etterkant når den allerede har blitt publisert offentlig. Vi tror også forvirring rundt «Save page»-knappens funksjon fører til mer arbeid for erfarne brukere, som må rydde opp når nye brukere utilsiktet publiserer informasjon som ikke skulle vært publisert. Å klargjøre hva knappen gjør vil redusere dette problemet.

Utover det er det et mål å gjøre redigering konsistent på tvers av wikier og språk. Enkelte wikier har gjort denne endringen for mange år siden. Juristene i Wikimedia Foundation støtter denne endringen. Å gjøre redigeringsgrensesnittet enklere å forstå vil gjøre det lettere å håndtere lisensiering og personvernsspørsmål som kan oppstå.

Merk at hjelpesider og annen dokumentasjon om redigering vil måtte oppdateres, både on-wiki og andre steder. På wiki-sider kan du bruke wikitekst-kodene {{int:Publishpage}} og {{int:Publishchanges}} for å vise de nye etikettene på brukerens eget språk. På språket du har valgt i kontoinnstillingene dine gir disse wikitekst-kodene etikettene «Publish page» og «Publish changes».

Spre gjerne denne nyheten til medlemmer som driver med kurs og undervisning, samt andre som kan være interessert.


Questions

If you have questions about this change, please leave a message on the talk page.