Wikimedia Foundation elections/Board elections/2006/Candidates/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
2006 Bestuursverkiezing
Organistie


Regels voor kandidaten[edit]

De Engelse tekst op Meta is de officiële tekst, zoals goedgekeurd door de Verkiezingscommissie. Als de Nederlandse tekst afwijkt van de Engelse, is de Engelse tekst bepalend.

Kandidaten voor de verkiezingen voor de Wikimedia Board of Trustees dienen zich op deze pagina te presenteren voor 28 augustus 2006 23:59 (UTC). Minstens een bestuurslid wordt gekozen voor een periode, die eindigt in juli 2007.

Om verkiesbaar te zijn, moet je

 • tenminste 400 wijzigingen hebben gedaan op tenminste een Wikimedia-project
 • de wijzigingen moeten zijn gedaan met dezelfde account
 • de eerste wijziging moet tenminste 90 dagen voor 1 augustus 2006 00:00 (UTC) zijn gedaan
 • De kandidaten moeten minstens 18 jaar oud zijn
 • De kandidaten zijn ervan op de hoogte dat posities voor de Board onbetaald zijn en geen per diems opleveren.
 • Trustees moeten in staat zijn hun activiteiten als Trustee (inclusief internationale reizen) te financieren en moeten in staat zijn een aanzienlijke hoeveelheid tijd op te brengen om hun taken als Trustee uit te voeren.

Het is niet mogelijk een positie als Trustee van de Board anoniem waar te nemen, dus stel je ajb alleen kandidaat als je je werkelijke identiteit wilt prijsgeven. De kandidaten moeten hun identiteit volledig kenbaar maken aan Essjay, Aphaia, Datrio, of andere aangewezen personen, behalve indien dit al gebeurd is voor een voorgaande Board verkiezing. Je wordt gecontacteerd voor verder details. Kandidaten die zijn bevestigd door een van de verkiezingsmedewerkers, hebben een aanduiding confirmed naast hun naam.

Kopieer ajb het sjaboon en vul de volgende informatie in. Om te voorkomen dat er een voorkeur ontstaat voor een kandidaat, moet de naam in alfabetische volgorde worden genoteerd volgens de Unicode Collation Algorithm.

Je mag jouw verklaring in talen naar keuze doen, waarbij wordt aanbevolen dat een daarvan in het Engels is. Ook wordt aanbevolen dat deze verklaring bestaat uit niet meer dan 1000 letters/karakters in de originele taal/talen. Vrijwillige Wikimedia vertalers zullen de verklaring naar andere talen vertalen; men zal zijn best doen het in zoveel mogelijk talen te vertalen, maar het kan niet gegarandeerd worden dat alles wordt vertaald. Hoe preciezer en hoe vroeger, hoe groter de kans dat een vrijwilliger het zal vertalen.

Enfin, voer jouw naam op op de lijst in welke talen je je verklaring wilt doen in de verkorte overzicht.

Voorbeeld[edit]

Ajb voor informatie over jouw kandidatuur bij de "Kandidatensectie", zoals in het volgende voorbeeld wordt vertoond:

===[[User:Gebruikersnaam]] ===

{{Board candidate/nl
|Gebruikersnaam=         USER_NAME_ON_META
|Echte naam=
|Locatie=            Stad, Land
|Leeftijd=
|Gebruikerspagina's=       link(s) to your user pages
|sinds=             when did you join Wikimedia?
|Projecten=            Wikimedia projects you are involved in
|Talen=             Languages in which you participate
|Bijdragen=           link(s) to your contributions pages
|Kandidaatstellingsverklaring=
                 explain your candidature here
                 (bij voorkeur maximaal 1.000 karakters)
|Vragen=
}}

Sneloverzicht van de kandidaten[edit]

De acceptatie voor de kandidaten is nu begonnen. Kandidaten hebben tot maandag 28 augustus 23:59 (UTC) om zich hier in alfabetische volgorde te presenteren.

Presentaties van de kandidaten[edit]

Voeg de deelnemers alfabetisch toe.

Je moet minimaal 18 jaar zijn om je verkiesbaar te kunnen stellen.

edit candidates presentation

AaronSw[edit]

-Bevestigd.--BradPatrick 15:05, 28 August 2006 (UTC)[reply]


Gebruikersnaam AaronSw
Echte naam Aaron Swartz
Locatie Cambridge, Massachusetts, VSA
Leeftijd 19 jaar
Gebruikerspagina's en:User:AaronSw
Wikimediamedewerker sinds Ik volg sinds 2001, en draag bij sinds 2003
Projecten waarin ik deelneem en.wikipedia, en.wikisource, en.wikiquote
Talen waarin ik deelneem Voornamelijk Engels
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" en.wikipedia, en.wikisource, en.wikiquote, en.wikinews, meta.wikimedia, wikimania2006
Je kandidaatstellingsverklaring Sinds januari is het internetverkeer van Wikipedia meer dan verdubbeld, en de druk op de mensen er achter is evenredig toegenomen. Als een gevolg daarvan bevindt de Wikimedia Stichting zich nu op een keerpunt: ze moet evolueren van een kleine groep mensen naar een organisatie die blijvend is. Ik ben kandidaat om de gemeenschap te vertegenwoordigen in deze overgang en om te verzekeren dat we onze eigen kernwaarden naleven:
 • Samenwerking. Onze problemen kunnen niet opgelost worden door macht te geven aan de juiste mensen, bedrijven of landen; in de plaats daarvan hebben we de bijdrage van iedereen nodig. Lezers zouden aangemoedigd moeten worden om redacteurs te worden, redacteurs zouden aangemoedigd moeten worden om zich bezig te houden met beleid, en die mensen zouden aangemoedigd moeten worden de agenda te bepalen van de Raad. Als lid van de Raad van Bestuur is het mijn taak de gemeenschap te vertegenwoordigen: details publiceren van wat de Raad eigenlijk aan het doen is, en de mening van de gemeenschap vragen over waar ze eigenlijk zou moeten mee bezig zijn.
 • Vernieuwing. Software is niet neutraal; het ontwerp ervan bepaalt hoe je het gebruikt. Totnogtoe zijn we druk bezig geweest de software gewoon lopende te houden. We moeten ook werk maken van verbetering: meer mensen betrekken, mogelijkheden toevoegen die de gemeenschap wil, en het voor iedereen gemakkelijk maken om er ten volle gebruik van te maken. Aangezien de software werkelijk de site controleert, heeft degene die de software controleert ongelooflijk veel macht. We moeten er zeker van zijn dat de gemeenschap, en niet privébedrijven of individuen, beslissen hoe ze evolueert.
 • Groei. Alexa rapporteert dat 5% van alle mensen die surfen op het Web Wikipedia bezoeken. Aan de ene kant is dat vrij indrukwekkend. Aan de andere kant betekent dat dat 95% dat niet doet. Dat zijn veel mensen om aan boord te krijgen. Maar zelfs van degenen die Wikipedia lezen, begrijpen weinigen echt dat ze het kunnen schrijven, laat staan een van de andere taken doen. Tegelijkertijd echter is wat we gedaan hebben nu een model voor de wereld. Leiders op elk gebied hopen de magie van Wikipedia toe te passen op hun eigen taken. Zulke taken vereisen mogelijks een nieuwe organisatie, nieuwe software, or nieuwe structuren, maar ons hoger doel blijft hetzelfde: radicale samenwerking om iedereen onbeperkt toegang te geven tot alle kennis van de wereld.

Meer over al deze onderwerpen...

Over mezelf: Meer dan zes jaar geleden bouwde ik mijn eerste webtoepassing. Ik noemde het theinfo.org, maar het was eigenlijk hetzelfde idee als Wikipedia. Het project kwam, niet onverwacht, niet van de grond, maar ik stopte niet met aan het probleem te denken. Sindsdien ben ik co-auteur geweest van de RSS 1.0 specificaties, heb ik gewerkt aan de specificaties voor het Semantisch Web, en was ik al vroeg een werknemer bij Creative Commons. Heel recent heb ik Reddit mee opgericht, dat, na één jaar, al tot de top 1500 sites op het internet behoort (volgens Alexa).

Voor vragen, voeg die hier toe User talk:AaronSw


alex756[edit]

-Bevestigd.--BradPatrick 03:19, 29 August 2006 (UTC)[reply]


Gebruikersnaam alex756
Echte naam Alex T. Roshuk, Esq.
Locatie Brooklyn, New York
Leeftijd 50 jaar
Gebruikerspagina's meta en
Wikimediamedewerker sinds April 2003
Projecten waarin ik deelneem Voornamelijk in de Engelstalige Wikipedia. Ik heb deelgenomen aan verschillende andere projecten, maar dit bleef recent slechts beperkt tot een minimum.
Talen waarin ik deelneem Engels, Frans (af en toe), een beetje Russisch (anoniem)
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" en fr meta
Je kandidaatstellingsverklaring Bekijk a.u.b. mijn gebruikerspagina op meta om mijn biografie te bekijken.

Mijn voornaamste reden om kandidaat te zijn om een Bestuurslid te zijn van de Wikimedia Foundation is mijn rotsvaste overtuiging dat de organisatie nood heeft aan individuen die begrijpen wat de bestuursrol is van bestuursleden, alsook iets begrijpen van het fenomeen Wikipedia. Naar mijn mening moet een Bestuurslid niet iemand zijn die een super-gebruiker wil zijn, een administrator/bureaucraat/steward voor het beheer, de verandering of implementatie van eender welk beleid, of om eender welke beweging binnen Wikimedia projecten te sturen, maar moeten bestuursleden onafhankelijk zijn van zulke activiteiten. Deze verscheidene projecten moeten onafhankelijk blijven van tussenkomsten van het bestuur tenzij in de meest ernstige rampen, maar tegelijkertijd moeten er meer deelnemers werken in de verscheidene comités, hoofdstukken, groepsactiviteiten en geaffilieerde associaties die de Wikimedia gemeenschappen zo vitaal maken; en al deze groeperingen moeten verschillende manieren vinden om toegangswegen voor input in het bestuur te vinden. We zien gemeenschappen omdat men niet één enkele Wikipedia ziet maar een verscheidenheid aan activiteiten, mensen, groeperingen en sociale structuren - langs allerlei soorten divisies (niet alleen die van de taal). Deze associaties en structuren zijn onze kracht binnen het raamwerk van het bestuur dat zich ontwikkeld heeft sinds de aanvang van de Engelse Wikipedia in januari 2001. Pluralisme en diversiteit moeten continu aangemoedigd worden als onze gemeenschappen, die in verscheidene mate met elkaar vergroeid zijn, willen groeien, bloeien en stabiliteit bereiken op lange termijn; ik zweer te staan voor zulke diversiteit.

Mijn ervaring in de creatieve kunsten, technologie, recht en vrijwilligerswerk geven me een goede mix van vaardigheden om andere leden van het bestuur te helpen ondekken wat de toekomst is van de Wikimedia Stichting als de wettelijke entiteit die voortgaat met het onderhouden en ondersteunen van de verscheidene projecten die zich ontwikkeld hebben, en tegelijk toekomstige projecten plannen. Kennis van het bestuur van verenigingen zonder winstoogmerk, en de moeilijkheden die een organisatie die omgaat met creatievelingen het hoofd moet bieden, is een nuttige actergrond voor zo'n fenomenale organisatie. Als ik gekozen word om te dienen, is het mijn wens open te blijven voor alle vrijwilligers als een liaisonfiguur bij het bestuur - om te verscheidene meningen van leden van allerlei projecten te helpen communiceren bij het bestuur, om zo andere bestuursleden te helpen de diversiteit van opinies te verstaan die de Wikimedia projecten zo succesvol heeft gemaakt totnogtoe, maar niet te functioneren als een of ander super-lid om om te gaan met allerlei soorten vraagstukken binnen een project.

Als een burger met de dubbele nationaliteit (V.s. en Canada; oorspronkelijk opgeleid in Rechten in Canada, maar werkzaam in de Verenigde Staten) ben ik me niet alleen bewust van het Amerikaanse perspectief dat noodzakelijk is in een Amerikaanse v.z.w., maar ook van een meer internationale aanpak van organisationeel gedrag dat noodzakelijk is voor de organisatie die Wikimedia aan het worden is. Ik heb de diepe overtuiging dat dankzij het internet een nieuw soort transnationaal cultureel pluralisme aan het ontwikkelen is in onze wereld van vandaag, en zo'n beweging zou verder ondersteund moeten worden in de zich ontwikkelende publieke internet cultuur waarvan Wikipedia al een sterke vertegenwoordiger is.

Het is mijn hoop dat er zich een dialoog kan ontwikkelen op bestuursniveau om de doelstellingen van de organisatie te bevorderen, volgens mij komt dit neer op een zaak van vrijheid voor individuen en voor individuen die zich associëren in groepen om verder hun vrijheden te ontwikkelen als bijdragers en als gebrijkers van een van de vele Wikimedia projecten die de boodschap van vrije toegang tot kennis voor alle mensen van de wereld verspreiden.

Voor vragen, voeg die hier toe Op de overlegpagina van mijn gebruikerspagina op meta of via e-mail: alex756 at nyc (dot) rr (dot) com. Dankuwel en stem alstublieft!


Arno Lagrange[edit]

Bevestigd


Gebruikersnaam ArnoLagrange
Echte naam Arno Lagrange
Arno Lagrange
Arno Lagrange
Locatie Bellegarde-du-Razès, Aude, Frankrijk
Leeftijd 50
Gebruikerspagina's eo:Vikipediisto:ArnoLagrange, fr:Utilisateur:ArnoLagrange, Hejmpaĝo (eo fr)
Wikimediamedewerker sinds 19 december 2002
Projecten waarin ik deelneem eo:Vikipedio, fr:Wikipédia, meta, Vikifontoj (eo Wikisource), fr:Wiktionary,

Vikivortaro (eo:Wiktionary), en:Wiktionary

Talen waarin ik deelneem eo, fr, en, de (en sporadisch in andere)
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" eo, fr, en, de, meta, wikisource, eo:Wiktionary
Je kandidaatstellingsverklaring Ik ben kandidaat omdat ik in het bestuur de gelijke rechten van de diverse talen wil verdedigen. We moeten een manier vinden waarop iedereen van elk project ongeacht de taal deel kan nemen aan discussies en beslissingen ook al spreekt hij/zij geen Engels. Jammer genoeg vinden belangrijke discussies en beslissingen plaats in Amerikaans Engels, wat er voor zorgt dat zij die die taal niet goed spreken niet kunnen deelnemen. Waarachtige meertaligheid en perspectief, voorzien door een internationale neutrale hulptaal (bijvoorbeeld Esperanto) is absoluut noodzakelijk. Meer lezen...
Voor vragen, voeg die hier toe Kandidatiĝo por la Fidataro


Election candidates 2006/Arnomane/Nl

Charles Matthews[edit]

Gebruikersnaam Charles Matthews
Echte naam Charles Matthews
2006
Locatie Cambridge, Verenigd Koninkrijk
Leeftijd 52
Gebruikerspagina's en:User:Charles Matthews
Wikimediamedewerker sinds 2003
Projecten waarin ik deelneem en-wikipedia
Talen waarin ik deelneem Engels (vertalingen in het Engels, en interwiki)
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" [1]
Je kandidaatstellingsverklaring Ik ben een kandidaat met ervaring en nuttige vaardigheden voor de Board van Wikimedia. Ik ben niet een technisch persoon, and ik ben niet in Wikimedia zaken actief geweest, maar ik heb me geconcentreerd op de Engelse Wikipedia.

Ik kom zonder een specifiek raamwerk voor de WMF. Als program zou ik zeggen dat we nog een paar dingen moeten samenbrengen. Het implementeren van de beste ervaringen in afstandsleren, waar we weten dat de feiteninhoud een long tail heeft (om hippe woorden te gebruiken), betekent dat we zowel gezamenlijk slim als beter in de geesteswetenschappen moeten zijn. Het doel is om alomvattend te worden, maar ook op wereldschaal begrijpbaar en begrijpend. Dit zijn ambitieuze slogans.

Achtergrond: Ik heb 10 jaar ervaring (1978-1989) als een post-doc in de universitaire wereld aan de universiteit van Cambridge met een paar jaar in Frankrijk en de VS. Daarna werd ik een vrijwilliger in verschillende contexten, zoals public relations en het vinden van sponsorgelden. Ik heb twee boeken geschreven (een conventioneel, en een met een Koreaanse vriend dat online is gepubliceerd) en meer dan 100 artikelen. Ik heb gereisd, buiten de gebaande paden voor toeristen, door Japan, Zuid-Korea, en pas geleden in Oeganda waar ik in juni een goedbezochte lezing over Wikipedia heb gegeven. Ik spreek vrij goed Frans, en een beetje Russisch. Ik was gedurende al deze tijd getrouwd met kinderen.

De rol van de Board: Welke andere uitgestrekte gemeenschap online kan zijn eigen medewerkers inhuren? De Board draagt de verantwoording over het allerbelangrijkste stuk hypertekst. Sommige immateriële zaken, zoals 'wikicultuur', 'motiverende werkomgeving', en 'waarde toevoegen', zijn net zo belangrijk als geld. De schaal van de Wikimedia projecten betekent dat normale managementtechnieken soms toepasbaar zijn, maar de grootste uitdaging blijft om ervoor te zorgen dat alle mensen die op de wiki's schrijven aan het grote schema bijdragen. Dit betekent dat we niet de oude denkbeelden uit het oog kunnen verliezen in de alledaagse bestuur van de websites.

In het kort: Ik heb ervaring buiten Wikimedia, communicatievaardigheden en een traditionele wiki-benadering.

Voor vragen, voeg die hier toe User:Charles Matthews/WMF Board Election 2006


Cimon Avaro[edit]

Bevestigd


Gebruikersnaam Cimon Avaro
Echte naam Jussi-Ville Heiskanen
Cimon
Locatie Helsinki, Finland
Leeftijd 40 ½ jaar oud
Gebruikerspagina's en:User:Cimon Avaro, fi:User:Cimon Avaro (primair, ik heb er tientallen meer die ik niet heel vaak gebruik)
Wikimediamedewerker sinds 13 april 2003 (met de dagen daarvoor anonieme bijdragen)
Projecten waarin ik deelneem en-wikipedia, fi-wikipedia, en-wikiquote (also minor edits to scots-wikipedia, simple-wikipedia and interlanguage links to a dozen or more wikipedias)
Talen waarin ik deelneem Fins, Engels, Schots
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" En-wikipedia, Fi-wikipedia, En-Wikiquote, Meta
Je kandidaatstellingsverklaring ;Essentieel: De Wikimedia Foundation zal in de zeer nabije toekomst een brug moeten slaan tussen het bestuur en de gemeenschappen in de verschillende projecten. Om dit te bewerkstelligen zal ik er naar streven om maximaal beschikbaar te zijn via IRC-kanalen (waar ik vrijwel altijd te aanwezig ben) en E-mail (cimon_avaro@yahoo.co.uk), en zal ik ook actief worden op de belangrijkste mailinglists. Naast het luisteren naar opmerkingen en deze eventueel beantwoorden, zal ik actief op eigen initiatief "een op een" mensen raadplegen die ik goed werk zie doen in de projecten en die de missie van de Foundation aan het hart gaat.
Mijn betrokkenheid
Mijn betrokkenheid bij Wikimedia concentreert zich met name op de Engelstalige Wikipedia waar ik de <inception> van de richtlijn Do not bite the newcomers en het Cleanup project (waarvoor ik waardevolle hulp kreeg van Stevertigo en Angela) tot mijn blijvende bijdragen reken. De artikelen die ik heb geschreven en bewerkt zijn niet van mij, en zullen niet lang vrij blijven van nieuwe bewerkingen, maar maar deze twee pagina's zouden niet gestart zijn als ik niet het initiatief genomen had (in ieder geval niet zo vroeg in de evolutie van de projecten).
Bestuursverkiezingen
Ook bij de twee voorgaande bestuursverkiezingen was ik kandidaat. De eerste keer bestond mijn bijdrage aan de verkiezingen uit een poging om de discussie <cordial> te houden en met zachte hand de <back-biting> tussen de kandidaten te beperken, en het debat over de toekomst van de nieuwe Foundation tot een hoger niveau te brengen. De tweede keer vond ik het zinvol voor de voortdurende gezondheid van de bestuursstructuur van de Foundation om de herkiesbare bestuursleden een echte uitdaging door geloofwaardige kandidaten te bieden, wetende dat zij de steun hadden van de gemeenschap. Ditmaal is de tweede positie werkelijk open, en ik zal mijn uiterste best doen om verkozen te worden, terwijl ik hoop dat alle goede kandidaten besluiten om zich verkiesbaar te stellen, en dit een echt debat wordt over de richting die we in willen met deze nobele onderneming voor de <benefit> van de hele mensheid, onze planeet, en daarbuiten.
Langetermijn
Ik zie de toekomst van Wikimediaprojecten zich uitspreiden over decennia en even eeuwen, en het zou ons passen om dat in gedachten te houden; <all the petty squables naturally smoothing over time into footnotes in all of the projects passage towards scrutiny under the inspecting eye of eternity>. De komende decennia zal Wikimedia een nog dominantere rol innemen op internet, en de wijze waarop wij leiden zal het hele WWW beinvloeden, en tot nu toe is onze invloed een <unequivocably benign one> geweest; "making the Internet not suck". Om dit doel te bereiken moeten we noodzakelijkerwijs <intermesh> met de verschillende groepen die dezelfde principes als ons hebben en bewaken, zoals EFF, FSF, Software Freedom Law Center, en Creative Commons.
Voor vragen, voeg die hier toe User:Cimon_Avaro/Candidacy_2006


Eloquence[edit]

Bevestigd


Gebruikersnaam Eloquence
Echte naam Erik Möller
Eloquence
Locatie Berlijn, Duitsland
Leeftijd 27
Gebruikerspagina's en.wikipedia, mediawiki (code en wiki), meta, commons, en.wikinews, de.wikipedia (af en toe), de.wikinews (af en toe)
Wikimediamedewerker sinds December 2001 (geregistreerd)
Projecten waarin ik deelneem zie hierboven
Talen waarin ik deelneem Duits (moedertaal), Engels (gevorderd)
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" en.wikipedia, en.wikinews, commons (+two bots), meta, de.wikipedia, de.wikinews
Je kandidaatstellingsverklaring Mijn staat van dienst:

Wikinews en Wikimedia Commons geïnitieerd; hoofdontwikkelaar van WiktionaryZ/Wikidata; mede-initiatiefnemer van de Free Content Definition; internationaal spreker en auteur over wiki's; uitgebreid sociaal netwerk naar vele organisaties en personenen; jarenlange bijdragen en leiderschap in vele Wikimedia-ontwikkelingen. Zie mijn "Wiki CV".

Mijn doelen:

Waarborgen dat de processen binnen de organisatie open zijn, transparant, meertalig en uitnodigen tot deelname

Meer informatie

Een harmonieuze balans vinden tussen professionaliteit van de organisatie en bijdragen van vrijwilligers

Meer informatie

Een doorlopende open gemeenschapsdialoog bevorderen over de toekomst van onze projecten

Meer informatie

De schaalbaarheid van onze projecten en processen op meerdere niveaus waarborgen

Meer informatie

Een uitgebreid, wereldwijd netwerk bouwen van samenwerkingsverbanden met individuen en organisaties

Meer informatie

Innovatie versnellen in alle bestaande en toekomstige projecten

Meer informatie

De belofte waarmaken om vrije kennis naar de Derde Wereld te brengen

Meer informatie

Een gezonde defensieve juridische strategie ontwikkelen en consistente juridische standaards waarborgen

Meer informatie


Gedetaileerd campagneplatform, waaronder een interview met de kandidaat ;-)

Voor vragen, voeg die hier toe User talk:Eloquence/Platform 2006


Evrik[edit]

Bevestigd --BradPatrick 03:21, 29 August 2006 (UTC)[reply]
Gebruikersnaam Evrik
Echte naam Bruce Andersen
Bruce Andersen
Bruce Andersen
Locatie Philadelphia, Pennsylvania, Verenigde Staten
Leeftijd 42
Gebruikerspagina's en:User:Evrik
Wikimediamedewerker sinds July, 21 2005 with first recorded edit John Doe. First anon edit (Urbanization) on January 21, 2004
Projecten waarin ik deelneem commons, wikt, wikisource wikibooks, wikiquote and meta
Talen waarin ik deelneem en, de and es
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" en, es, de, commons ,wikt, wikisource, wikibooks, wikiquote and meta
Je kandidaatstellingsverklaring I am continually amazed by the things I see at wikipedia and its sister projects. My first experience with computers was programming simple games using punch tape, and the on an Apple_II_Plus. I got my first email account in 1986 and started poking around on newsgroups, MUDs and the Internet shortly after. I see the wikis as a great example of the possibilities of the Internet to disseminate knowledge and to build civil society.

As a board member, the issues I would focus on issues in three broad areas:

1. Building community

 • Peer review is what makes wikipedia great. Petty infighting is aggravating and drives people away. I would work on ways to prevent conflicts
 • Admins and sysops are a great group of people. We need to promote their work by improving the ways they are selected
 • Promote communities of individuals with interest and expertise in specific topics. This in turn will improve article quality.

2. Promoting articles that expand knowledge, are accurate and fair

 • Promoting interlanguage coordination – reducing the difference between articles in different languages and strengthening the projects with a smaller number of articles by making translations easier.
 • Building partnerships with verified resources (encyclopedias, dictionaries, etc.) to improve the accuracy of articles and improving the reliability the information
 • Promoting groups of technical experts in key areas (like copyright issues). Improving the brain trust involved in key issues will help with reducing conflicts between contributors.

3. Building a strong financial base for the foundation

 • Increase the financial stability by expanding the donor base of the foundation. This includes promotion of an endowment.
 • Work to recruit volunteers and donors to the foundation and acknowledgement of those donors.
 • Explore ways that we can use technology to improve how information is delivered.
 • Build our technical infrastructure

I have the experience in non-profit management and the technical knowledge to contribute to the wikimedia foundation.

Voor vragen, voeg die hier toe en:User talk:Evrik


Improv[edit]

Gebruikersnaam Improv
Echte naam Pat Gunn
Locatie Pittsburgh, Pennsylvania, Verenigde Staten
Leeftijd 28
Gebruikerspagina's en (ik heb ook andere gebruikerspagina's maar die bevatten geen inhoud van betekenis)
Wikimediamedewerker sinds Eind 2002 (daarvoor kwam ik op de mailinglist van Nupedia)
Projecten waarin ik deelneem voornamelijk enwiki
Talen waarin ik deelneem Engels. Ik lees soms artikelen op de Duitse, Spaanse en Japanse wiki's, maar ik vertrouw mijn grammatica niet voldoende om daar actief bij te dragen.
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" en
Je kandidaatstellingsverklaring Ik ben al meerdere jaren betrokken bij Wikipedia (en bij Usenet, en bij diverse andere gemeenschapsgebaseerde projecten). Vergaderverslagen lezend, geloof ik dat ik bij kan dragen aan de discussies die spelen rond het besturen van het project. Ik geloof in het volgende:
 • Er moet een stichting/fonds voor de Foundation opgebouwd worden (als dat niet al gedaan is) om een financiële buffer te garanderen.
 • Andere financieringsbronnen vinden waarvoor het niet noodzakelijk is om ons advertentievrije, open karakterbeleid drastisch te wijzigen.
 • Het bestuur moet terughoudend blijven voor zover het betreft de officiële dagelijkse bemoeienissen met de wiki's, het bestuur moet terughoudend handelen behalve wanneer het noodzakelijk is voor het project.
 • We moeten skpetisch zijn ten aanzien van terugkerende kosten en kosten voor "harde" infrastructuur zonder een sterke rechtvaardiging, om te waarborgen dat het project betaalbaar, niet-corrupt en flexibel blijft.
 • Meer manieren uitvinden om onze data te presenteren dan alleen internet (bijvoorbeeld TTS, mobiele apparatuur, etc), zodat de mensheid daarvan profiteert.
 • Goed opletten dat we geen risico's nemen die het project juridisch gezien in gevaar brengen.
 • Doorgaan met pogingen om Encyclopedia Libre en de Spaanse Wikipedia samen te brengen, als ook het bemoedigen/oprichten van contacten voor projecten in verschillende talen, om sterker samen te werken met anderstalige wiki's om te proberen te verhinderen dat de gelijke problemen optreden, verzekeren van conformiteit met de wet, en het delen van ideeën over richtlijnen.
Voor vragen, voeg die hier toe Bored? Bestuursvragen voor Improv


Kelly Martin[edit]

Bevestigd


Gebruikersnaam Kelly Martin
Echte naam Kelly Martin
Locatie Niles, Illinois, United States
Leeftijd Oud genoeg
Gebruikerspagina's enwiki, dewiki (min of meer), Commons, meta
Wikimediamedewerker sinds December 2004
Projecten waarin ik deelneem enwiki, commons, meta (soms)
Talen waarin ik deelneem Engels. Ik kan Duits lezen, maar te weinig om daarin te communiceren.
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" enwiki, commons, meta
Je kandidaatstellingsverklaring Ik stel me kandidaat voor het bestuur omdat er mensen waren die me daartoe aangemoedigd hebben, en de mening van deze mensen vertrouw ik. Ik heb het niet gepland, maar wanneer mensen die ik vertrouw met daartoe benaderen, dan neem ik hun verzoek serieus.

Mijn platform:

 • Verzekeren dat de Foundation verantwoordelijk blijft ten aanzien van de ondersteuners en gebruikers;
 • De infrastructuur opbouwen die we nodig hebben als antwoord op de massieve groei van de publieke belangstelling voor Wikipedia, en de publieke interesse als hefboom gebruiken ten bate van de andere projecten;
 • Verbeteren van de communicatie binnen de Foundation, tussen de Foundation en de projecten en tussen de projecten en de ontwikkelaars;
 • Vrijwilligers recruteren en, wanneer nodig, betaalde medewerkers, om te verzekeren dat dingen die gedaan moet worden, juist en op tijd worden gedaan;
 • Cultiveren van partnerschappen met anderen, die onze grondbeginselen zullen respecteren en onze missie zullen baten; en
 • Werken aan een redelijke groei en economische duurzaamheid in een hanteerbaar tijdsbestek.
Voor vragen, voeg die hier toe enwiki overlegpagina


Election candidates 2006/Kim Bruning/Nl

Linuxbeak[edit]

Bevestigd


Gebruikersnaam Linuxbeak
Echte naam Alex Schenck
Locatie North Scituate, Rhode Island, United States
Leeftijd
Gebruikerspagina's enwiki, Commons, meta
Wikimediamedewerker sinds Maart 2005
Projecten waarin ik deelneem enwiki, commons (soms, en meestal anoniem), meta
Talen waarin ik deelneem Engels. Ik kan Frans lezen en spreken (met enige moeilijkheden) en ik kan een beetje Duits lezen.
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" enwiki, commons, meta
Je kandidaatstellingsverklaring Ik stel me kandidaat voor de Board omdat ik het gevoel heb dat de board een meer "betrokken" lid nodig heeft, zodat het beter de snelle ontwikkelende Wikimedia-omgevingen kan begrijpen en managen. Als een bureaucraat op wikipedia, een IRC-groep contact en een intensief medewerker aan Wikipedia, voel ik dat ik de Board een frisse positieve energie kan bieden.

Mijn standpunten:

 • Verdediger voor Wikimediaprojectgebruikers in die gevallen dat de opmerkzaamheid van de Board is gevraagd;
 • Helpen te laten zien hoe de wereld Wikimediaprojecten ziet, zodat het publieke enthousiasme vergroot wordt;
 • Bezorgen van een "voor de mensen" zichtswijze in de Board;
 • Verminderen van bureaucratie en niet-noodzakelijk rode tape, zodat de projecten productiever worden;
 • Opnieuw versterken van Wikimedia's, en speciaal van Wikipedia's, onderliggende doel om te werken aan een encyclopedie;
 • Functioneren als een geleider voor ideeën, bedenkingen en suggesties
Voor vragen, voeg die hier toe enwiki overlegpagina


Mindspillage[edit]

Bevestigd


Gebruikersnaam Mindspillage
Echte naam Kathleen (Kat) Walsh
Locatie Herndon, Virginia (nabij Washington, DC), Verenigde Staten
Leeftijd 23
Gebruikerspagina's en.wikipedia, meta, wmf, en.wikinews
Wikimediamedewerker sinds Juni 2004
Projecten waarin ik deelneem Wikipedia en Wikinews (Engels), Meta, OTRS
Talen waarin ik deelneem Engels; Spaans (basiskennis)
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" en.wikipedia, meta, en.wikinews
Je kandidaatstellingsverklaring Mijn betrokkenheid bij Wikimedia omvat onder andere correspondentie, oplossing van geschillen, en de Communicatiecommissie (Communications Committee). Ik heb WMF vertegenwoordigd naar de pers, in presentaties en naar organisaties zoals het US Holocaust Memorial Museum (Museum ter herdenking van de Holocaust) en de Library of Congress (Congresbibliotheek).

Mijn doelen:

 • Bevorderen van de communicatie tussen de wereldwijde gemeenschap en de WMF, contact onderhouden met en deelnemen in de gebruikersgemeenschap, en alles wat de projecten aangaat in aanmerking nemen.
 • De richtlijnen verhelderen die betrekking hebben op de relatie tussen de WMF en de gemeenschap en hun rollen en verantwoordelijkheden.
 • De juiste personen betrekken bij dingen die gedaan moeten worden.
 • Een actieve en verantwoordelijke rol nemen in WMF-beslissingen.
 • Bevorderen van onderzoek om onze inspanningen beter te kunnen richten.
 • Samenwerkingsverbanden ontwikkelen tussen de WMF en organisaties die ons bij onze missie kunnen helpen.
 • Het steunen en verdedigen van onze missie om vrije copyleft content beschikbaar te maken
 • De wereldwijde gemeenschap informeren over Wikimedia en haar missie en projecten, door <public involvement>
Voor vragen, voeg die hier toe User talk:Mindspillage/Board candidacy


Oscar[edit]

-Bevestigd. door BradPatrick op 22 augustus 2006, 12:53 (UTC)


Gebruikersnaam Oscar
Echte naam Oscar van Dillen
Locatie Rotterdam, Nederland
Leeftijd 48
Gebruikerspagina's meta, nl.wikipedia, nl-projecten, commons; ik heb eigenlijk overal verspreid over de projecten gebruikerspagina's die verwijzen naar mijn pagina hier op meta. Ik ben, op uitzondering van een paar projecten waar de gebruikersnaam al bestond eigenlijk altijd User:Oscar.
Wikimediamedewerker sinds 23 februari, 2004 (als aangemelde gebruiker)
Projecten waarin ik deelneem nl.wikipedia en andere Nederlandstalige projecten zoals nl.wikinews en anderen, wat bijdragen op en., fr. en de.wikipedia en de schrijver van het (volgens een gebruiker van zh:) "het meest beginnerige beginnetje" ooit: nushu ;-)
Talen waarin ik deelneem Nederlands is mijn moedertaal, maar ik beheers het Engels en het Duits op een bijna-moedertaalniveau, spreek vloeiend Frans en heb kennis van het Spaans, Zweeds en Italiaans. Basiskennis van Turks, gesproken Kantonees en geschreven hïerogliefen. Mijn gebruikersnaam is oscar op alle projecten behalve op es.wikipedia waar ik oscarami ben.
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" Een kort overzicht:
 • deelnemer en Wikipedia:bureaucraat|bureaucraat op nl.wikipedia en andere Nederlandstalige projecten, een aantal andere bijdragen verspreid over andere projecten.
 • als steward sinds mei 2005 heb ik vele projecten in vele talen getracht te helpen en adviseren, zo heb ik bijvoorbeeld goed contact met en liefde voor de Turkstalige vikipedia en zijn gemeenschap
 • ik ben lid van het special projects committee en momenteel voorzitter van de Vereniging Wikimedia Nederland, toekomstig chapter. Mijn kandidaatstelling hier heb ik al besproken met de bestuursleden van de VWN en ik zal afstand doen van het voorzitterschap indien ik verkozen word tot de Board of Trustees.
Je kandidaatstellingsverklaring
 1. omdat de deadline voor kandidaatstellingsverklaringen een beetje onhandig is voor mij, schrijf ik dit vanaf een camping in de Auvergne, Frankrijk.
 2. Het spijt me dat ik Angela's opstappen heb moeten meemaken, ik waardeer haar bijdragen aan de projecten zeer en ben blij te horen dat die niet zullen ophouden. Gezien dat een tijdelijke vervanger absoluut noodzakelijk is, heb ik besloten mij kandidaat te stellen ondanks mijn drukke leven, omdat er veel werk ligt om aangepakt te worden naast de vele problemen die door de Board van de WMF opgelost moeten worden; er moeten goede beslissingen snel genomen worden is mijn bescheiden mening. Ik heb besloten om me kandidaat te stellen, maar niet nadat ik enkele medewikianen had geraadpleegd, wiens commentaar en zienswijzen hierop ik erg waardeer en respecteer, dus hier ben ik: mijn kandidatuur zou niet geheel onverwachts moeten komen.
 3. zie alsjeblieft mijn gebruikerspagina voor een paar persoonlijke zienswijzen; heb een beetje geduld, omdat hier niet een wetenschapper (of technicus, ik moet zeggen dat ik soms nog steeds worstel met sommige codes) maar een artiest aan het woord is...
 4. ik ben componist van beroep en doceer aan het conservatorium in Rotterdam. Ook als componist geloof ik niet in copyright, al helemaal niet in copyright op ideeën en heb me dan ook lange tijd verzet tegen het lid worden van de auteursrechtenorganisatie waar componisten lid van moeten zijn. Uiteindelijk heb ik moeten toegeven omdat ik er achter kwam dat het zonder lid te worden bijna onmogelijk was om mijn werk uit te brengen, zeker op cd. Ik geloof sterk in copyleft in het algemeen.
 5. voordat ik componist werd heb ik als manager gewerkt in het Nederlandse bedrijfsleven, waar ik zowel in de non-profit sector als in de profit sector ervaring heb opgedaan ('87-'95). Ik ontdekte de Britannica (oeps, foute tekst, zou ik dit eigenlijk wel moeten noemen??) op tienjarige leeftijd in 1968 en ben sindsdien verliefd op het verkrijgen en verspreiden van kennis :-)
 6. ik ben voor real-life ontmoetingen wanneer die ook maar kunnen, die in mijn relatief kleine landje makkelijk te regelen zijn (ik organiseerde o.a. het Rotterdamse symposium waar in september 2004 Jimbo, Anthere en Angela elkaar voor de tweede keer écht ontmoetten) en ik ben dan ook van mening dat naast normale conferenties op IRC de Board van de WMF, met de huidige stand van zaken (naast samenkomen op wikimania) minstens drie keer in het jaar écht moet samenkomen, om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken.
 7. ik leer talen nogal snel en zou er geen probleem mee hebben om er nog een paar te leren in het voorbijgaan...
 8. of we nou een ark van Noach voor de menselijke kennis bouwen, of "maar" moedig werken aan het stap-voor-stap voltooien van de toren van Babel moet nog blijken, maar ik denk dat we dat meer in eigen hand hebben dan "redelijk verwacht kan worden". Laat het duidelijk zijn dat om deze exacte reden ik nadrukkelijk geloof in het belang van de missie van de WMF en ik daarom de afgelopen tweeëneenhalf jaar het grootste deel van mijn vrije tijd gewijd heb aan de consolidatie en verdere uitbreiding van de wikimediaprojecten en -gemeenschappen. Wat ook de uitkomst van deze verkiezing is, ik zal hiermee doorgaan
Voor vragen, voeg die hier toe gebruik mijn meta-overlegpagina of e-mail me op oscar<dot>wiki<at>gmail<dot>com.


Ross.Hedvicek[edit]

Gebruikersnaam Ross.Hedvicek
Echte naam Ross Hedvicek
Locatie nabij Tampa, Florida
Leeftijd ouder dan 50 jaar
Gebruikerspagina's http://en.wikipedia.org/wiki/User:Ross.Hedvicek en http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:Rosta (http://cs.wikipedia.org/wiki/Ross_Hedvicek)
Wikimediamedewerker sinds Onder deze echte naam sinds maart 2006, anders sinds begin 2004, op de Tsjechische Wikipedia sinds 1 januari 2006.
Projecten waarin ik deelneem de Engelstalige Wikipedia
Talen waarin ik deelneem Engels, Tsjechisch, Kroatisch
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Contributions/Ross.Hedvicek and http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Speci%C3%A1ln%C3%AD:Contributions&offset=20060101171538&limit=50&target=Rosta
Je kandidaatstellingsverklaring Ik denk dat er enkele ernstige problemen zijn in het beheren van Wikipedia en ik ben bereid (als ik verkozen word) om deze problemen op te lossen. Ik ben kandidaat voor de Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation. Ik wil niets drastisch veranderen, maar de huidige situatie verbeteren. Bijvoorbeeld ben ik me bewust van gevallen van grof machtsmisbruik op enkele takken van Wikipedia in andere talen in Oost-Europa. Ik heb de aandacht van de Raad gevestigd op deze problemen, maar de Raad heeft geen actie ondernomen. Dat kwam niet doordat ze zich niet bewust waren van het probleem maar omdat de taalbarrière hen verhinderde redelijke beslissingen te nemen en mogelijks door gebrek aan kennis van de geschiedenis, realiteiten en van het leven aan die kant van de wereld. Ik ben meer dan gekwalificeerd om deze situatie recht te zetten.

Mijn verkiezingsslogan is: Deze onzin moet stoppen, stem voor mij, het is je kans op verandering. Ik heb een reputatie hoog te houden!

Voor vragen, voeg die hier toe mijn overlegpagina op meta


UninvitedCompany[edit]

-Bevestigd.--BradPatrick 12:55, 22 August 2006 (UTC)[reply]


Gebruikersnaam UninvitedCompany
Echte naam Steve Dunlop
Locatie Minneapolis, Minnesota, Verenigde Staten van Amerika
Leeftijd 40 jaar
Gebruikerspagina's meta, en, commons
Wikimediamedewerker sinds 27 maart 2003
Projecten waarin ik deelneem Wikipedia, Meta, met een kleinere betrokkenheid in commons en Wikibooks.
Talen waarin ik deelneem Engels
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" en, meta
Je kandidaatstellingsverklaring Volgens mij moet de rol van de Raad van Bestuur zijn:
 • een structuur opzetten voor het proces van beslissingsneming, eerder dan zelf individuele beslissingen te nemen.
 • Continu financiële, legale en persoonlijke aangelegenheden in het oog houden.
 • De onafhankelijkheid van elk project en elke taal respecteren.
 • Zich weerhouden van grootschalige veranderingen die het succes dat we al bereikt hebben in het gevaar zouden kunnen brengen.
 • Advies geven aan kaderleden, betaald personeel en vrijwilligers die werken voor de Wikimedia Stichting.

Volgens mij moet de rol van de Stichting zijn:

 • Een financieel en wettelijk kader bieden voor de operaties van Wikipedia en haar zusterprojecten.
 • Dienst doen als eenduidige spreekbuis voor het publiek op gebieden zoals de pers en relaties met financiële donors, gebieden waarop eenheid belangrijk is.
 • Gepast leiderschap binnen elk project steunen en bekrachtigen, met respect voor de traditie die gebaseerd is op de kracht van de gemeenschap.

Als ik verkozen zou worden, zouden de eerste dingen die ik zou bepleiten als lid van de Raad zijn:

 • Het identificeren van één of meerdere "Stichting contacten" voor elk project en in elke taal.
 • Meer -en ook meer georganiseerd- gebruik maken van vrijwilligers om om te gaan met het dagelijks werk van de Stichting.
 • Meer nadruk op accurate en tijdige interne communicatie.

Wat betreft niet-Engelstalige projecten, denk ik dat:

 • De meeste van die projecten uiteindelijk onafhankelijk zouden moeten worden van de Stichting, die gevestigd is in de V.S. (binnen 5-10 jaar).
 • Leiderschap in vertrouwen zou gekweekt moeten worden in elk taalgebied, met leiders die de waarden delen van vrij beschikbare materialen, neutraal standpunt en openheid.

De achtergrond waarmee ik deel zou nemen aan de Raad houdt onder andere in:

 • Drie jaar deelnemen aan de Engelstalige Wikipedia met onderandere een blijvende interesse in beleid en bestuur.
 • Voorafgaand deelname aan de Raad van Bestuur van de Wesleyan Broadcast Association, Inc., een non-profit organisatie die het radiostation WESU-FM bestuurde.
 • Voorafgaand tewerkgesteld als kaderlid in een bedrijf in de V.S., waar ik ervaring opdeed met de wettelijke-, financiële-, belastings- en bedrijfsstructuur-aspecten, waar de Foundation ook mee te maken krijgt.
 • Een beetje internationaal reizen, voornamelijk in Spanje en Mexico aangezien ik een beetje Spaans spreek.
 • Technische actergrond in softwareontwikkeling en IT.

Sommige dingen die ik zou willen toevoegen aan de Raad, maar helaas niet kan:

 • Ik respecteer de internationale aard van de Raad en ik zou willen dat ik andere talen dan Engels vloeiend zou spreken.
 • Ik hou niet van reizen en woon op een verafgelegen plaats. Hoewel ik bereid ben wat te reizen moest ik verkozen worden, zou het kunnen dat ik niet in staat zal zijn alle gebeurtenissen die met de Raad te maken hebben in levende lijve bij te wonen.
 • Hoe belangrijk Wikipedia ook voor me is, ik kan het niet mijn full-time job laten worden.
Voor vragen, voeg die hier toe mijn overlegpagina op meta


Zuirdj[edit]

Gebruikersnaam Zuirdj
Echte naam Juan David Ruiz
Locatie Santiago, Chili
Leeftijd 30 jaar
Gebruikerspagina's es-wikipedia, Commons, en-wikipedia; gebruikersaccounts in praktisch alle projecten.
Wikimediamedewerker sinds 27 maart 2003 als geregistreerde gebruiker.
Projecten waarin ik deelneem es-wikipedia; commons; meta; en-wikipedia (af en toe); pt-wikipedia (af en toe); OTRS-es; verschillende conferenties en workshops over Wikipedia en Wikimediaprojecten in Chili en Argentinië; medewerker van Gleducar en Educalibre, projecten gebaseerd op opbouw van vrije kennis door samenwerking, gebruik makend van MediaWiki en inhoud van Wikimediaprojecten.
Talen waarin ik deelneem Spaans; intermediair niveau Engels, voornamelijk geschreven; intermediair niveau Portugees, voornamelijk gesproken, en ik kan het probleemloos lezen. Ik versta wat Italiaans en Frans.
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" es-wiki, Commons, Meta, en-wiki.
Je kandidaatstellingsverklaring De inspanningen van een gemeenschap van vrijwilligers met interesse in vrije en kwaliteitsvolle materialen, die beschikbaar zijn voor gebruikers over de hele wereld en in verschillende talen, hebben geleid tot een project dat enkele jaren geleden nog ondenkbaar was.

Er kwamen steeds nieuwe uitdagingen en daardoor werden we gestimuleerd om nieuwe ideeën te creëren om deze op te lossen. Deze taak was niet gemakkelijk of zonder problemen, zoals bijvoorbeeld de kwestie van het afsplitsen van de Spaanse Wikipedia. Ik kwam bij het Spaanse Wikipediaproject na de splitsing toen er bijna niemand (van origine) op dit project werkte. Dat was een erg extreme situatie die niet samengaat met de geest van onze projecten, gebouwd op de fundamenten van diversiteit.

Het is door die diversiteit dat ik me kandidaat stel. De Wikimedia Stichting begint aan een nieuw tijdperk: onze gemeenschappen beginnen zich te interesseren in meer dan bewerken van de inhoud, maar ook in projecten die zullen toestaan dat die inhoud aangegrepen kan worden door leraars, studenten en heel de wereld; onze vrijwilligers proberen de taal- en geografische barrières die ons scheiden te elimineren, zoals wordt blijkt uit de recente participatie op Meta.

Met mijn kandidaatsstelling wil ik uitdrukking geven aan het nieuwe tijdperk dat begonnen is. Ik ben me bewust dat ik van een divers project kom, met taalbarrières die niet te ontkennen vallen en met een aardrijkskundige barrière die als een struikelblok gezien kan worden, maar ook als een voordeel omdat het me toestaat het project vanuit een ander perspectief te bekijken. Ik ben me bewust van het feit dat er verschillende kandidaten zijn wiens ideeën, loopbanen en deugden hen meer verkieslijk maken, en de kandidaat onder hen die verkozen wordt zal een uitstekend lid van de Raad vormen. Maar ik ben ook bezorgd dat er niet veel diversiteit is die ons moet vertegenwoordigen: bijna alle kandidaten zijn van Angelsaksische of Europese afkomst. Als ons ideaal is materiaal te scheppen dat alle uithoeken van de wereld ten goede komt, is het dan zo onrealistisch om te dromen van een gemeenschap van één van die uithoeken te vertegenwoordigen?

Ik denk dat mijn kansen om verkozen te worden erg klein zijn, maar mijn kandidatuur rijkt verder dan verkiezingen: het is vooral een herinnering dat onze projecten gebouwd zijn op diversiteit en dat we daar trots op moeten zijn. Als je geïnteresseerd bent in mijn visie kun je mijn ideeën hier in detail bekijken.

Voor vragen, voeg die hier toe User_talk:Zuirdj/Board