Fund drives/2005/Q4 planning/Translations/Fundraising drive letter - fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

(ang) (ar) (ast) (bg) (br) (ca) (cs) (cy) (da) (de) (en) (el) (eo) (es) (et) (fi) (fr) (gl) (hu) (he) (ia) (id) (it) (ja) (ko) (ml) (nap) (nl) (nn) (pl) (pt) (ro) (ru) (sc) (sk) (sl) (sh) (sr) (su) (sv) (th) (tr) (vi) (ua) (wa) (zh) edit


Tieto on valtaa. Auta sen vapauttamisessa.

Wikimedia-säätiö ja kymmenet tuhannet sen hankkeisiin vapaaehtoisesti aikaansa ja asiantuntemustaan käyttävät ihmiset uskovat, että tieto on valtaa ja sen tulisi ja pitäisi olla ilmaista.

Avokätiset lahjoitukset kaltaisiltasi ihmisiltä ovat mahdollistaneet Wikipedian kasvamisen ihmiskunnan historian suurimmaksi tietosanakirjaksi. Vain muutama vuosi sitten wikipedia.org ei ollut edes 10 000 suosituimman Internet-sivuston joukossa; nyt se on kolmenkymmenen joukossa ja pelkästään viime kuussa tapahtui yli 2,5 miljardia sivulatausta. Avustuksellasi kymmenet tuhannet uudet käyttäjät voivat liittyä mukaan myös ensi vuonna.

Eksponentiaalisesti kasvavan lukijakuntamme palvelemiseksi budjettimme on kasvanut vuoden 2003 vain 15 000 Yhdysvaltain dollarista, viime vuoden jo 125 000 dollarin kautta kuluneen vuoden 700 000 dollariin. Nyt alkavana vuonna Wikimedia-säätiö ennustaa käyttävänsä jopa puolitoista miljoonaa dollaria pystyäkseen vastaamaan kasvun aiheuttamiin vaatimuksiin ja takaamaan ilmaisen tiedon jokaisen ulottuville. Tämä kuulostaa uskomattomalta, mutta niin kuulosti myös maailman suurimman tietosanakirjan luominen alle viidessä vuodessa. Mahdollistamme sen olevan sitä avustuksellasi myös jatkossa.

Wikipedian ja sen sisarhankkeiden sisältö on olemassa vain käyttäjiensä panoksen vuoksi: käyttäjien, jotka vapaaehtoisesti käyttävät aikaansa ja asiantuntemustaan sisällön eteen, ja käyttäjien jotka auttavat hankkeita taloudellisesti. Siinä missä jokainen pieni muokkaus kehittää sisältöä, auttaa jokainen lahjoitus sisältöä olemaan kaikkien ulottuvilla. Keskimääräinen lahjoitussumma on ollut 20 Yhdysvaltain dollaria. Jokainen pienikin lahjoitus auttaa.

Käännymme puoleesi tämän lomakauden aikana toteuttaaksemme tämän. Sinun lahjoituksesi sallivat hankkeidemme kasvavan ja kehittyvän. Lahjoitukset Wikimedia-säätiölle on mahdollista tehdä haluamallasi valuutalla, ja ovat verovähennyskelpoisia Yhdysvalloissa. Myös Saksassa ja Ranskassa lahjoitukset paikallisille Wikimedian osastoille (Wikimedia Deutschland, Wikimedia France) ovat verovähennyskelpoisia. Vaikka lahjoitukset paikallisille osastoille eivät tule suoraan Wikimedia-säätiön käyttöön, auttavat ne meitä saavuttamaan tavoitteemme.

Nyt on aika edistää ilmaisen tiedon leviämistä maapallon jokaisen asukkaan ulottuville.

Kiitos anteliaisuudestasi!

Jimmy Wales, Florence Devouard, Angela Beesley, ja muu Wikimedian henkilökunta.

Huomaa: tämä keräys alkoi perjantaina 16. joulukuuta 2005 ja päättyy perjantaina 6. tammikuuta 2006.