Fundraising/Translation/Ways to Give new/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising/Translation/Ways to Give new and the translation is 100% complete.

Creditcard / Betaalkaart

Voor donaties via creditcard of betaalkaart, eWallet of internetbankieren, selecteert u uw continent en dan uw land om de in uw land mogelijke betaalmethoden te bekijken.

PayPal

Kies een valuta om te doneren via PayPal.

Maandelijkse gift

Klik hier om een automatische maandelijkse donatie te starten via creditcard of PayPal.

Cheque (via de post)

Schrijf een cheque uit aan "Wikimedia Foundation, Inc" en stuur die naar het onderstaand adres. Vermeld in uw brief: uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en het gedoneerde bedrag. Stuur alstublieft geen contant geld mee.

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA


Voor cheques boven de $10.000, gebruik het onderstaande adres in San Francisco:

Wikimedia Foundation, Inc.
1 Montgomery Street
Suite 1600
San Francisco, CA 94104
USA

Aandelendonatie

Om een aandelendonatie te doen, verzoeken wij u uw bank of commissionair onze naam en rekeningnummer. Van zodra de transactie compleet is, gelieve een e-mail aan benefactors@wikimedia.org te sturen, zodat wij de transactie kunnen verifiëren. Zonder verificatie kunnen wij u geen bedankbrief of een ontvangstbewijs voor de belastingen sturen.

Wikimedia Foundation, Inc. 
Bank of America

DTC Eligible Securities
The Depository Trust Company (DTC)
DTC Account Number: 0955
Ref: #16-200-2942639
Account Name: Wikimedia Foundation – Gift Account

Als u hulp nodig heeft, neem dan contact op met:

stock contacts here

Bankoverschrijving

Onze deposito-account is:

Bank: Citibank
Adres: 590 Market Street, San Francisco, California, 94104 USA
Huisadres voor overboekingen in de VS
ABA/ACH# 321171184
A/C# 203129580
Internationale online overboekingen
SWIFT code CITIUS33
A/C# 203129580
Gebruik a.u.b. het woord "Donation" in het veld "Additional/Special Instructions"

De internationale optie is alleen voor elektronische overboekingen. Wij accepteren een aantal valuta, Citibank zal uw valuta omzetten naar USD. Wij hebben geen IBAN accounts voor specifieke valuta of een SEPA gecertificeerd account.

Wij kunnen niet automatisch de ontvangst van een overschrijving bevestigen, vraag dus bij uw bank om een bevestiging van de overboeking. Als u een ontvangstbewijs wilt ontvangen vanwege de belastingen, dan adviseren wij u om contact met uw bank op te nemen om een overboeking te doen via "Bill Pay (USA)" of op een andere manier te doneren.

De Foundation berekent geen bankkosten voor een donatie, maar uw bank kan dat wel doen. Wij bevelen aan dat u dat eerst bij uw bank nagaat voordat u een overboeking doet, anders kunt u te maken krijgen met onverwachte kosten.

Als u vragen heeft over het overmaken via de bank, neem contact op per e-mail naar donate@wikimedia.org

Gift

Met een gift aan de Wikimedia Foundation kunt u er deels aan bijdragen dat Wikipedia er ook voor de volgende generatie is. Een Wikimedia testamentaire gift of een gift van een bepaald bedrag. Stuur een e-mail naar endowment@wikimedia.org voor meer informatie.

Giftverdubbeling

Giftverdubbeling is een geweldige en makkelijke manier om uw donatie aan de Wikimedia Foundation te verdubbelen of zelfs te verdrievoudigen.

Klik hier om te kijken of uw werkgever uw gift kan verdubbelen.

Als u vragen heeft over het verdubbelen van uw gift door uw werkgever, kunt u een e-mail sturen naar matching@wikimedia.org.

Om de Foundation te registreren voor een gift, geef a.u.b. de volgende informatie op:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Donaties voor vrijwilligerswerk

Veel bedrijven compenseren de tijd die een vrijwilliger besteedt aan Wikipedia of een zusterproject met een financiële gift aan een organisatie zonder winstoogmerk. Meer informatie.

Als u vragen heeft over het programma "Donaties voor vrijwilligerswerk", kunt u contact opnemen met matching@wikimedia.org.

Doneren via loonstrookje

Sommige werkgevers in de Verenigde Staten en Canada bieden een eenvoudige en makkelijke manier om te doneren aan de Wikimedia Foundation via het loonstrookje. Doe navraag bij uw organisatie of deze mogelijkheid beschikbaar is en stuur het benodigde papierwerk aan:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA


Donateur gesuggereerde fondsen

Via Donor Advised Funds (DAF's) kunt u de beste belastingvoordelen combineren met de flexibiliteit om te geven aan de goede doelen van uw voorkeur. Als u uw DAF wilt aanraden dat het mogelijk moet zijn om direct aan de Wikimedia Foundation te geven, gebruik dan de onderstaande koppelingen:

Neem alstublieft contact met ons op via benefactors@wikimedia.org als u vragen hebt of als de DAF van uw keuze niet in de lijst is opgenomen.

Amazon Pay

U kunt doneren in Amerikaanse dollars via Amazon Pay. Selecteer een bedrag en kies "Amazon Pay". Als u doneert via Amazon in een andere valuta dan Amerikaanse dollars, dan is het mogelijk dat uw donatie wordt geweigerd of dat er extra kosten worden berekend voor de valutaconversie. Neem alstublieft contact op met uw bank voor meer informatie.

Bitcoin

Bitcoins doneren

Het is mogelijk om een periodieke donatie in Bitcoin te maken.

Wikimedia Foundation kan giften in Bitcoin alleen terugstorten in Bitcoin. Omdat we de Bitcoins niet opslaan, worden terugstortingen berekend op basis van het bedrag in Amerikaanse dollars dat we hebben ontvangen op basis van de wisselkoers van onze betalingsafhandelingsdienst op het moment dat de donatie is ontvangen. De Wikimedia Foundation is niet verantwoordelijk voor enige verandering in waarde die gebaseerd is op veranderende wisselkoersen.

Bij vragen kunt u contact opnemen met donate@wikimedia.org.