Jump to content

Fundraising/Translation/Ways to Give new/sv

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising/Translation/Ways to Give new and the translation is 100% complete.

Kreditkort/bankkort

För donationer med kreditkort/bankkort, e-plånbok eller direkt överföring (utvalda länder), vänligen välj kontinent från listan nedan, följt av landet där du bor.

PayPal

För att donera med PayPal, vänligen välj valuta från listan nedan.

Månatlig donation

Vänligen klicka här för att göra en automatisk månatlig donation via kreditkort/betalkort eller PayPal.

Via vanlig post

Se till att checken är till "Wikimedia Foundation, Inc." och skicka till adressen nedan. Lägg i ett kuvert med ditt namn, adress, telefonnummer, e-postadress och donationsmängd. Vänligen skicka inte kontanter med post.

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA


För större checkar, $10,000 eller mer, vänligen använd San Fransciscoadressen nedan:

Wikimedia Foundation, Inc.
1 Montgomery Street
Suite 1600
San Francisco, CA 94104
USA

Aktie donation

För att flytta aktier från din aktiemäklare till vår, vänligen ge din aktiemäklare vårt namn och kontonummer. När överföringen är gjord, vänligen skicka ett e-postbrev till benefactors@wikimedia.org så att vi kan bekräfta att överföringen har gått igenom.

Wikimedia Foundation, Inc. 
Bank of America

DTC Eligible Securities
The Depository Trust Company (DTC)
DTC Account Number: 0955
Ref: #16-200-2942639
Account Name: Wikimedia Foundation – Gift Account

Om du behöver hjälp med din överföring, hör av dig till:

stock contacts here

Banköverföring

Vårt inlåningskonto är:

Bank: Citibank
Adress: 590 Market Street, San Francisco, California, 94104 USA
Imhemska(USA) Överföringar
ABA/ACH# 321171184
A/C# 203129580
Internationella överföringar
SWIFT code CITIUS33
A/C# 203129580
Vänligen inkludera ordet "Donation" i Speciella Instruktioner-fältet

Det internationella alternativet är endast för elektroniska överföringar. Vi accepterar en rad valutor och Citibank kommer att konvertera din valuta till USD. Vi har inte valuta-specifika IBAN-konton eller ett SEPA-certifierat konto.

Vänligen notera att vi inte automatiskt kan godkänna kvittot för banköverföringsdonationer, så behåll konfirmationen av överföringen från din bank. Om du vill ha ett skattekvitto rekommenderar vi dig att kontakta din bank för att göra en överföring via Bill Pay(USA), eller att donera med en annan metod.

Stiftelsen tar inte ut en överföringsavgift för donationer, men din bank gör kanske det. Vi rekommenderar att du kollar med din bank innan du initierar en överföring för att se till att du har koll på eventuella avgifter som kan orsakas av din donation till Wikimedia.

För mer information eller om du har några frågor rörande banköverföringar, vänligen skicka e-post till donate@wikimedia.org

Testamentarisk gåva

Ett viktigt sätt du kan hjälpa Wikipedia att växa i längden är att inkludera Wikimedia-donationen i ditt testamente eller genom en donation och följa med oss för att se till att vi har en framtid av fri och öppen kunskap. Wikimedia-donationen ger dedikerad finansiering för att realisera styrkan och löftet av Wikipedia och dess systerprojekt — att se till att alla, överallt, ska ha tillgång till kunskap. För mer information eller för att ge en gåva, skicka till oss på endowment@wikimedia.org.

Matchade gåvor

Matchade gåvor är ett bra och enkelt sätt att dubbla eller till och med trippla din gåva till Wikimediastiftelsen.

Klicka här för att se om din arbetsgivare erbjuder sig att matcha din gåva till Wikimediastiftelsen.

Om du har frågor kring donations matchningsprogrammet, skicka ett e-postbrev till matching@wikimedia.org

För att nominera eller registrera stiftelsen för att få gåvor, vänligen ge den följande kontaktinformationen:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Volontärtid matchning

Många företag matchar den tid en anställd har tillbringat som volontär(detta inkluderar uppgifter som redigering av Wikipedia eller dess systersidor, patrullering av Wikisidor för vandaler och bidrag till MediaWiki-programvaran) med en gåva till en ideell förening. För mer information om volontärmatchning.

Om du har frågor kring detta, skicka ett e-postbrev till matching@wikimedia.org

Donera direkt från lönen

Vissa arbetsgivare erbjuder ett enkelt sätt att ge en gåva till Wikimediastiftelsen direkt från din lön. Hör efter med din arbetsgivare om detta program erbjuds på ditt företag och skicka eventuella blanketter till:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA


Donor Advised Funds

Donor Advised Funds (DAFs) tillåter dig att kombinera fördelaktiga skatteavdrag med flexibiliteten att stödja dina favoritfrågor. Om du vill rekommendera din DAF att ge bidrag till Wikimediastiftelsen se följande länkar:

Kontakta oss via benefactors@wikimedia.org om du har frågor eller om din önskade DAF inte finns listad.

Amazon Pay

För att donera i Amerikanska dollar via Amazon Pay, välj summa och sedan "Amazon Pay". Om du donerar via Amazon i en annan valuta än Amerikanska dollar finns det risk att din betalning blir avvisad eller att extra konverteringskostnader kan tillkomma. Kontakta gärna din bank för mer information.

Bitcoin

Donera Bitcoins

Alternativt, gör en återkommande Bitcoin donation.

Wikimediastiftelsen kan enbart återbetala Bitcoin donationer i Bitcoins. Då vi inte sparar Bitcoins kommer återbetalningen att baseras på det värde donationen hade i Amerikanska dollar vid det tillfälle den gjordes. Wikimediastiftelsen är inte ansvarig för värdeförändringar på grund av fluktuerande valuta.

Om du har frågor, kontakta oss via donate@wikimedia.org.