Fundraising 2007/Landing page/Translations/sr

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

Задужбина Викимедија — Приложите Википедији данас!

Замислите свет у коме свако људско биће може слободно делити целокупно знање човечанства.


Знате од какве Вам је Википедија вредности... Али можда не знате следеће.[edit]

Познајете Википедију као веб-страницу која пружа одговоре на већину ваших питања. Али одржавање највеће енциклопедије на свету је само део подухвата̂ Задужбине Викимедија. Задужбина такође потпомаже недовољно заступљене заједнице које имају мало или нимало приступа образовним ресурсима.

Погледајте видео поруку Џимија Вејлса

С обзиром да близу две милијарде деце на свету добија мало или нимало образовања, ово је веома значајан задатак.

ПРИЛОЖИТЕ САДА

Сарадњом са разноврсним организацијама, Задужбина Викимедија је успела да доведе Википедију у удаљене углове света, помажући уз то језицима без велике заступљености на Интернету тако што им обезбеђује алате који им омогућавају да прикажу своју јединственост. Уз Вашу подршку Задужбини, Википедија и други сродни пројекти могу да обезбеде место за сваки од ових језика у једној од највећих слободних библиотека на свету, као и да пруже становницима земаљске кугле подручје за културну сарадњу.

Како можете помоћи

Потребна нам је ваша помоћ да учинимо више! Задужбина Викимедија зависи искључиво од добровољних прилога, а с Вашом подршком можемо и даље да Вас услужујемо, те да пружимо алате за стицање знања оним људима којима је најпотребније.

Пошаљите ову страницу двама пријатељима