Jump to content

Fundraising 2008/core messages/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

See also: Fundraising 2008/supplementary pages


Sitenotices
 • 1. Поддржете ја Википедија!
 • 2. Википедија е непрофитен проект: ве молиме донирајте денес.
 • 3. Википедија зависи на Вашите донации: ве молиме дарувајте денес.
 • 4. Википедија е овде кога ви треба — сега таа има потреба од вас.
 • 5. Википедија: Го правиме животот полесен.
 • 6. Поддржете ја Википедија: таа е непрофитен проект.
 • 7. Цел:
 • 8. Моментално:
 • 9. Донирајте сега:
 • 10. Прикажи
 • 11. Сокриј
Menu
 • 20. Донирајте сега
 • 21. Прашања?
 • 22. Добродетели
 • 23. Коментари на дарителите
 • 24. Начини на кои може да дарувате
 • 25. Покажете поддршка
 • 26. Ограноци
 • 27. Транспарентност
 • 28. Приказни
Landing Page
 • 30. За фондацијата Викимедија
 • 31. Прочитајте го годишниот извештај за месец август 2007
 • 32. Прашања и одговори
 • 33. Повеќе за нашата транспарентност
Chapters
 • 40. Фондацијата Викимедија е поддржана од мрежа од 27 ограноци кои ги водат доброволци низ целиот свет.
Donor Feedback
 • 50. Видете ги коментарите од корисници и дарители како Вас.
Video
 • 60. Кликнете овде за повеќе можности при пуштањето на видеото.
Support Wikipedia
 • 70. Донирајте сега
 • 71. Милиони луѓе ширум светот ќе научат нешто ново со помош на Википедија. Непрофитно поддржувајќи ја глобалната заедница на доброволци, се насочуваме кон давање на поголем број и поквалитетни информации на сите јазици, за сите луѓе - насекаде, бесплатно и без реклами.
 • 72. Вашата донација ќе ни помогне да го оддржиме функционирањето на Википедија и да ја направиме покорисна за Вас.
 • 73. Википедија е поддржана од фондацијата Викимедија, непрофитна организација ослободена од данок според 501(c)(3), со седиште во Сан Франциско, Калифорнија. Во Соединетите Држави, износот кој го донирате може да биде изземен од Вашата федерално-даночна обврска. Сите донации кои одат преку кредитни картички се извршуваат преку PayPal. << Донирајте сега >>
Header/Footer
 • 80. Замислете свет во кој секој има слободен пристап до целокупното човеково знаење. — Џими Велс, основач на Википедија
 • 81. Википедија е проект на фондацијата Викимедија.
 • 82. Имате прашања или коментари? Контактирајте ја фондацијата Викимедија: donate@wikimedia.org.
Donation page
 • Поддржете ја Википедија
 • 91. Дајте прилог со кредитна картичка преку Paypal.
 • 92. (Други начини за давање на прилог, вклучувајќи чекови, акции, или преку пошта, можат да се најдат овде.)
 • 93. Износ:
 • 94. Јавен коментар (Сакате да ја споделите Вашата мисла со светот? Тука внесете до 200 знаци. Видете го Вашиот и останатите коментари овде):
 • 95. Погледнете ги коментарите на останатите дарителите.
 • 96. Наведете ме како анонимен.
 • 96a. Ве молам наведете го моето име (до мојот коментар) на јавниот список на дарители.
 • 97. Се согласувам да примам во иднина билтени и е-пошта од фондацијата Викимедија. (Никогаш нема да ги размениме или продадеме Вашите податоци. Нашата политика за заштита на личните податоци ќе ја најдете тука.)
 • 98. Донирајте
 • 99. Вашиот прилог со кредитна картичка е обработен од Paypal. Доколку Ви е попријатно, можете и да ја довршите Вашата донација директно преку самиот PayPal. Како примач на сметката на Вашата кредитна картичка ќе се појави „Wikimedia Foundation, Inc.“.
 • 100. За дополнителни информации за нашиот статус на непрофитна организација, нашиот годишен извештај или други прашања, видете овде.
 • 101. За да дадете прилог на локалниот огранок на Викимедија, Ве молиме изберете подолу или видете ја целосната листа на ограноци.
 • 102. Ограноците ја промовираат мисијата на Викимедија за слободно знаење во соодветните географски области. Долу се наведени ограноците кои исто така вложуваат 50% од своите приходи во активностите претходно договорени од меѓународната фондација Викимедија.
Thank you page
 • 110. Ви благодариме што ја поддржавте Википедија.
 • 111. Наскоро преку е-пошта ќе добиете потврда за Вашата донација, како и соодветна даночна признаница.
 • 112. Искажете ја Вашата поддршка!
 • 113. Разгласете и покажете на сите дека ја поддржувате Википедија.
 • 114. Ставете го следното копче за донирање на Вашиот блог, друштвените страници, личната или деловна страница, или во Вашиот потпис во е-пошта за да ги поттикнете и другите да дадат придонес во прилог на Википедија. Можете и да го измените оригиналното лого со сложувалка која ќе ја најдете тука. Сите копчиња за донирање се под лиценцата „Creative Commons CC-BY-SA“.
 • 115. Дали имате сопствени емитувања (подкаст) на радио (било на интернет или редовен етер)? Преземети ги нашите аудио PSA податотеки за ја искажете Вашата поддршка.
 • 116. Како Википедија го олесни Вашиот живот?
 • 117. Кликнете овде за да ја споделите Вашата википедијанска приказна со останатите.
 • 118. Секој месец Википедија ја читаат 120 милиони луѓе ширум светот - на над 250 посебни јазични изданија. Одвојте малку од вашето време за да го споделите Вашето искуство со нас.
 • 119. Погледнете коментари во живо и повратни информации од дарители ширум светот.
 • 120. Плакат во вид на копче (совршен за постови на блогови)
 • 121. Мало копче
 • 122. Големо копче
 • 123. Википедија е поддржана од мрежа од 27 ограноци ширум светот со кои раководат доброволци. Ограноците ја поддржуваат мисијата на Викимедија во нивните региони или територии, а освен тоа спроведуваат и сопствени локални кампањи за собирања на средства.
Special
 • Left quote: „
 • Right quote: “
 • Default currency: EUR
 • Default amounts: 30 EUR, 75 EUR, 100 EUR