Fundraising 2009/appeal/da

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

En appel fra Wikipedias grundlægger, Jimmy Wales[edit]

I dag beder jeg dig om at give et bidrag til støtte for Wikipedia.

Jeg startede Wikipedia i 2001, og i de forløbne otte år er jeg blevet forbløffet og ydmyg over at se hundredtusinder af frivillige slutte sig til for at opbygge historiens største encyklopædi.

Wikipedia er ikke en kommerciel webside. Den er skabt i fællesskab og udelukkende skrevet og støttet økonomisk af folk som dig selv. Mere end 340 millioner mennesker bruger Wikipedia hver måned - det er næsten en tredjedel af alle, som er koblet til internettet. Du er en del af vores fællesskab.

Jeg tror på os. Jeg tror, at Wikipedia med tiden bliver bedre. Det er hele idéen. En person skriver noget, en anden forbedrer det lidt, og det bliver bedre og bedre med tiden. Hvis du finder, at Wikipedia er anvendeligt i dag, så tænk på hvor meget vi sammen kan opnå i løbet af 5, 10 eller 20 år.

Wikipedia handler om, at folk har mulighed for at udrette ekstraordinære ting. Folk som os skriver Wikipedia, et ord ad gangen. Folk som os støtter den. Det er et bevis på vores kollektive mulighed for at ændre verden.

Vi er nødt til at beskytte det sted, hvor dette vigtige arbejde udføres. Vi er nødt til at beskytte Wikipedia. Vi ønsker at bevare den gratis at benytte og fri for annoncering. Vi ønsker at bevare den åben – du kan bruge informationerne på Wikipedia på hvilken som helst måde du ønsker. Vi ønsker, at Wikipedia skal fortsætte med at vokse - udbrede viden overalt og inviterer alle til at deltage.

Wikimedia Foundation er den ikke-kommercielle (nonprofit) organisation, jeg oprettede i 2003 til at drive, opbygge, passe og beskytte Wikipedia. Med ti millioner US dollars om året og med en stab på under 35 ansatte, driver organisationen verdens femte mest læste webside. Jeg beder om din hjælp, så vi kan fortsætte vores arbejde.

Forestil dig en verden, hvor hvert enkelt menneske på planeten har fri adgang til summen af al menneskelig viden. Det er det, vi vil opnå. Og med din hjælp, vil vi nå dette mål.

Tak for at du anvender Wikipedia. Du er en del af denne historie: Giv venligst et bidrag i dag.

Jimmy Wales, Wikipedias grundlægger