Jump to content

Fundraising 2009/thank you/bg

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Notice[edit]

  • Думи на благодарност
    от основателя на Уикипедия Джими Уейлс

Quote[edit]

  • „Представете си свят, в който всеки отделен човек на планетата има свободен достъп до сбора на цялото човешко познание.“
  • — Джими Уейлс, основател на Уикипедия

Благодарност от основателя на Уикипедия, Джими Уелс[edit]

Уау! Какво мога да кажа? Благодаря ви!

Току що приключи най-успешната дарителска кампания в историята ни: 7.5 милиона щатски долара, събрани за по-малко от осем седмици.

Просто невероятно. Но не съм учуден. През 2001 година заложих на хората и не съжалявам.

Вие създадохте най-голямата колекция на човешкото познание, която някога е била събирана на едно място: 14 милиона енциклопедични статии на 270 езика, които с всеки ден нарастват и стават все по-добри. Ваше дело е подкрепата, издръжката и съхраняването ѝ.

Уикипедия не се издържа с приходи от реклами, а с вашите пари. Със своите 340 милиона само през последния месец Уикипедия е петият най-посещаван сайт на света. Изцяло с дарения се изплаща функционирането на сървърите му и заплатите на скромния екип щатни служители.

Вашите дарения правят възможно Уикипедия да е свободна от реклами и безплатна за ползване. Благодарение на тях се осъществява свободният достъп до познание от всяка точка на света.

Благодаря ви за всичко, което правите, за да сбъднете мечтата, наречена Уикипедия. Чувствам се вдъхновен от вашите коментари по време на дарителската кампания и за мен е привилегия да съм свидетел на страстта ви по Уикипедия.

  • „Когато отчаяно имам нужда от отговори на въпросите си, вие винаги сте тук и ме спасявате!” — Лорън Сиера
  • „За моя 6-годишен син Уикипедия е прекрасен прозорец към световното познание.” — Пилгрим Бърт
  • „Уикипедия е много важна за всеки от нас. Тя е постижение на човечеството.” — Фернандо Борба
  • „Уикипедия задоволява една простичка нужда: моментален достъп до висококачествена информация по всяка тема, за която можете да се сетите. Ето защо за мен е удоволствие да я подпомогна“ — Жоао Нунес

Наистина е поразително. Няма втора като Уикипедия.

И ако все още не сте се включили с дарение, с което да подпомогнете Уикипедия, не е късно да го сторите. Още можете да направите дарение, с което да подкрепите безплатното и свободно споделяне на знания. Само щракнете тук.

Бих ви насърчил да подпомогнете и нашите приятели:

Отново ви благодаря!

Уикипедия завинаги,

Джими Уейлс

Основател на Уикипедия