Jump to content

Fundraising 2010/Jimmy appeal 2/da

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

 • Vær venlig at læse:
 • En vigtig opfordring fra
 • Wikipedias Grundlægger Jimmy Wales
 • Jeg er volontør.

  Jeg bliver ikke betalt en øre for mit arbejde på Wikipedia, ganske som de tusinder af andre frivillige skribenter og bidragydere, vi har. Da jeg grundlagde Wikipedia, kunne jeg have valgt at starte den som en profit-skabende virksomhed med reklamebannere, men jeg besluttede mig for at gøre det anderledes.

  Handel er en udmærket ting. Reklamer er ikke af det onde. Men de hører ikke hjemme her. Ikke på Wikipedia.

  Wikipedia er noget specielt. Den er som et bibliotek eller en offentlig park. Den er som et tempel for sindet. Den er et sted, vi alle kan gå hen for at tænke, for at lære, for at dele vores viden med andre. Det er et unikt, menneskeligt projekt, det første nogensinde af sin slags. Det er et humanitært projekt, der handler om at give hvert eneste menneske på planeten en gratis encyklopædi.

  Hvert eneste menneske.

  Hvis alle Wikipedias 400 millioner brugere ville donere 1 dollar hver, ville vi have 20 gange flere penge, end vi har brug for. Vi er en lille organisation, og jeg har arbejdet hårdt hen over årene for at holde organisationen lille, trimmet, effektiv. Vi nøjes med at opfylde vores mission og overlader spild til andre.

  For at gøre dette uden at ty til reklamer, har vi brug for jer. Det er jer, der holder denne drøm i live. Det er jer, der har skabt Wikipedia. Det er jer, der tror på, at det er værd at have et sted til stille refleksion, til lærdom.

  Derfor, overvej at give et bidrag på $20, $35, $50, eller hvad du nu kan i år, for at beskytte Wikipedia og holde den levende.

  Tak,

  Jimmy Wales
  Wikipedias Grundlægger