Fundraising 2010/Joan Gomà/da

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Joan Gomà[edit]

  • Vær venlig at læse:
  • En personlig bøn
  • fra Wikipediaskribent Joan Gomà
  • En besked fra Wikipediaskribent Joan Gomà

Det var ikke forkert, det var bare ikke korrekt nok. Jeg fandt en Wikipediaartikel om et emne, jeg havde studeret, da jeg læste matematik. Jeg bemærkede, at nogle vigtige pointer manglede. Jeg trykkede på redigeringsknappen, lavede nogle ændringer, og jeg har skrevet og redigeret lige siden.

Wikipedia er summen af alle de øjeblikke, hvor millioner af skribenter som mig har gjort sådanne opdagelser. Folk over hele verden bruger deres tid og energi til at øge det enorme, evigt voksende lager af viden, som Wikipedia er blevet til.

Mere end 400 millioner mennesker bruger Wikipedia og dets søsterprojekter hver måned. Faktisk er det den femte mest populære hjemmeside i verden.

Men det virkeligt bemærkelsesværdige ved Wikipedia er, at det er produktet af frivillige, der arbejder et bidrag ad gangen. Og fordi Wikipedia er fri for reklamer, er de af os, der skaber og bruger Wikipedia, nødt til at beskytte og nære det.

Dét er, hvad den årlige Wikipediastøttekampagne handler om. Og det er grunden til, at jeg har givet mit personlige bidrag.

Jeg håber, at du vil vælge at gøre mig selskab i dag ved at donere $20, $35, $50 eller hvad du nu kan for at holde Wikipedia frit.

Tak,

Joan Gomà

Barcelona, Catalonien