Fundraising 2010/Joan Gomà/sq

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Joan Gomà[edit]

  • Ju lutem lexojeni:
  • Një mesazh personal
  • nga autori i Wikipedias Joan Gomà
  • Një mesazh nga autori i Wikipedias Joan Gomà

Nuk ishte gabim, por nuk ishte as mjaft e saktë. E gjeta një artikull të Wikipedias në një temë që e kisha studiuar kur isha student i matematikës. E vërejta se disa pika të rëndësishme po mungonin. Shtypa butonin e redaktimit, bëra disa ndryshime dhe që nga ajo kohë shkruaj dhe redaktoj.

Wikipedia është thelbi i të gjithë këtyre momenteve të zbulimit nga miliona redaktues sikur unë. Njerëz nga e gjithë bota shtojnë kohën edhe energjinë e tyre deri në pafundësi, në këtë depo në rritje të njohurive që Wikipedia u bë.

Më shumë se 400 milion njerëz e përdorin Wikipedian dhe faqet e saja simotra çdo muaj. Në fakt, është faqja e pestë më e popullarizuar në botë.

Por çka më të vërtetë është e jashtzakonshme rreth Wikipedias është se ajo është produkt i vullnetarëve duke punuar nga një redaktim për një herë. Dhe për arsye se Wikipedia është e lirë nga reklamat, ne që krijojmë dhe përdorim Wikipedian duhet të mbrojmë dhe mbështesim atë.

Kjo është edhe aryeja e fushatës fitimprurëse që bëhet çdo vit. Dhe është aryeja pse unë bëra donacionin tim personal.

Shpresoj se ju do të vendosni të më bashkangjiteni sot në dhënjen e donacionit nga 20, 35, 50 dollarë apo sado që mundeni për ta mbajtur Wikipedian të lirë.

Faleminderit,

Joan Gomà

Barcelonë, Kataloni