Jump to content

Fundraising 2010/Kartika Appeal/bg

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Картика[edit]

  • Моля, прочетете:
  • Личен апел
  • от редакторката на Уикипедия Картика
  • Послание от редакторката на Уикипедия Картика

13.3 милиона и нула.

Колко хора дневно се обръщат към Уикипедия, за да получат знания? Над 13 милиона. И колко пари плащат те, за да получат достъп до петия най-популярен уебсайт на света? Точно нула.

Ето за това става въпрос в Уикипедия.

Никога досега не е имало по-могъщ начин хората по целия свят да споделят свободно едни с други нещата, които знаят. Не просто да разпространяват факти и данни, а да работят съвместно над статии и да ги правят колкото се може по-четивни и точни.

Но това, което е най-удивителното за Уикипедия, е, че цялото това знание се споделя и редактира от доброволци, статия по статия. И тъй като Уикипедия не съдържа реклами, всички ние, които създаваме и използваме Уикипедия, трябва да помогнем - дарение след дарение - за да се съхрани тя и да продължи да се развива.

Ето за това става въпрос в ежегодната дарителска кампания на Уикипедия. Тя дава възможност всички ние, които разчитаме на Уикипедия, заедно да помогнем за опазването на това, което сме създали.

Аз направих моето лично дарение за тазгодишната кампания и се надявам, че и вие също ще вземете решение да дарите точно сега. Моля, дарете 20 долара, 30 евро, 4000 йени или колкото средства можете да отделите, за да остане Уикипедия свободна и безплатна.

Навремето започнах да пиша статии в Уикипедия, защото осъзнах, че има много знания, които хората може би търсят, а ги няма достъпни на моя език. Не правя това, за да получа внимание или похвала. Правя го, защото ме е грижа за културата на народа ми и защото искам да споделя каквото зная с колкото се може повече хора.

Хора по цялото земно кълбо правят същото всеки божи ден и това е, което прави Уикипедия толкова ценна.

Моля, направете дарение днес, за да запазим силата на Уикипедия.

Благодаря ви,

Картика

Джакарта, Индонезия