Fundraising 2011/Alan Letter/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

He creat 2463 articles a la Viquipèdia. Tots ells de forma gratuïta.

Sóc un consultor de sistemes, especialitzat en sistemes informàtics financers de gran escala. Si el temps que he passat a la Viquipèdia es convertís en diners, hauria guanyat centenars de milers de dòlars.

Però els diners no són l'incentiu. Viquipèdia tracta amb unes ganàncies diferents. La informació és proporcionada i creada per milers d'editors, entre els quals em trobo, de manera altruïsta. Tots sabem que el món és millor gràcies a que la informació està disponible gratuïtament.

Per descomptat, la infraestructura sobre la que es construiex aquesta informació lliure no és gratuïta, per aquest motiu un cop l'any demanem donacions. No hi ha anuncis a la Viquipèdia, res no fa pampellugues, no hi ha res all laterals de la pàgina, no estem tractant de vendre res. Viquipèdia està lliure de transaccions comercials.

Només necessitem el seu suport económic amb 5$, 10€, 1000¥ (o el que vostè es pugui permetre), per a fer possible que aquesta informació li segueixi arribant.

La infraestructura que dóna suport al nostre treball, organitzada per la fundació sense ànim de lucre, Wikimedia Foundation, és d'allò més senzilla. Google pot tenir a prop d'un milió de servidors. Yahoo compta amb aproximadament 13.000 empleats. Nosaltres tenim 679 servidors i 95 empleats.

Wikipedia està en el cinquè lloc de la xarxa per nombre de visites i serveix a 470 milions de persones diferents cada mes, fet que suposa milers de milions de pàgines vistes.

La Fundació Wikimedia és un lloc on una petita donació permet assolir un llarg trajecte.

La forma en què es basa l'economia, assumeix que la gent només treballa per diners. De quina altra manera es pot aconseguir que algú treballi si no se'l paga?

A Viquipèdia, la voluntat de cooperar i millorar el coneixement s'empra per a crear un recurs de valor incalculable. La cultura no és per al millor postor. Vostè rep la informació imparcial i precisa. Organitzada de manera exhaustiva i ben documentada, ben referenciada, posada al dia i en el moment que ho desitgi.

Tot això és una ganga impressionant.

Gràcies,

Alan Sohn
Autor de Viquipèdia