Jump to content

Fundraising 2011/Alan Letter/no

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

På Wikipedia har jeg opprettet 2 463 artikler. Alle sammen helt gratis.

Jeg er en systemkonsulent som jobber med store datasystemer for finansnæringen. Hvis tiden jeg har brukt på Wikipedia skulle blitt regnet om til penger, hadde det for min del utgjort hundretusener av dollar.

Men penger er ikke motivasjonen her. Man regner i en annen valuta på Wikipedia. Informasjonen gis med stor glede av meg og tusener av andre bidragsytere som er glade i å skape den. Vi vet alle at verden er et bedre sted fordi denne informasjonen er fritt tilgjengelig.

Selvsagt er ikke infrastrukturen som støtter den frie informasjonen gratis, og det er grunnen til at vi spør om donasjoner én gang i året. Det er ingen reklame på Wikipedia; ingen blinkende bannere eller reklamekolonner i margen, vi prøver ikke å selge deg noe. Wikipedia er helt fri for kommersielle transaksjoner.

Vi trenger bare din støtte med $5, €10, ¥1000, eller hva du kan ta deg råd til for å hjelpe til å holde denne informasjonen tilgjengelig.

Infrastrukturen som støtter arbeidet vårt drives av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation, og er så minimalistisk som overhodet mulig. Google har nesten én million servere. Yahoo har noe sånt som 13 000 ansatte. Vi har 679 servere og 95 ansatte.

Og vi leverer Wikipedia til 470 millioner forskjellige mennesker hver måned – med milliarder av sidevisninger!

På Wikipedia har viljen til å samarbeide og forbedre kunnskap blitt brukt til å skape en uvurderlig ressurs. Kultur er ikke opp til høystbydende. Du får balansert, nøyaktig informasjon. Organisert på en grundig, veldokumentert, velsitert og oppdatert måte, når du ønsker det.

Det virker som et storartet røverkjøp for meg.

Takk,

Alan Sohn
Wikipedia-skribent