Jump to content

Fundraising 2011/Brandon Letter/sl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Zdi se mi, da pravkar preživljam prvi stavek lastne osmrtnice.

Verjetno v svojem življenju ne bom počel ničesar, kar bi bilo pomembnejše od mojega dela pri Wikipediji. Ne gre zgolj za gradnjo enciklopedije, temveč za osvobajanje ljudi. Kadar imamo ljudje prost dostop do znanja, postajamo boljši. Spoznavamo, da je svet večji od nas samih, in se nasičujemo s strpnostjo ter z razumevanjem drugačnosti.

Wikipedija je peta najbolj obiskana spletna stran na svetu. Sam delam za majhno neprofitno organizacijo, ki skrbi, da Wikipedija ostaja na spletu. Na strani ne oglašujemo, saj bi s tem izgubili svojo neodvisnost. Wikipedija ni in ne sme postati propagandno orodje kapitala.

Naše delo omogočajo prostovoljni prispevki naših bralcev. Prosimo vas, da pripomorete k varovanju Wikipedije z vašimi prispevki po 5, 10, ali 20 evrov, oziroma kolikor pač zmorete.

Pri fundaciji Wikimedija delam, ker mi vse v duši kriči, da je to prav. V preteklosti sem delal za velike tehnološke firme, kjer sem oblikoval brezzvezno šaro z namenom pobrati denar nekim mulcem, ki nimajo pojma za kaj gre. Domov sem prihajal popolnoma strt.

Morda tega še ne veste, a fundacija Wikimedija obratuje z zelo majhnim številom uslužbencev. Večina ostalih deset najbolj obiskanih spletnih strani ima več deset tisoč uslužbencev, a so ustvarili bore malo v primerjavi s tem, kar nam uspeva s "slamo in žvečilnim gumijem".

S tem, ko prispevate Wikipediji, podpirate prost dostop do znanja širom sveta. Ne le, da zapuščate dragoceno dediščino svojim potomcem, ampak hkrati pomagate ljudem po vsem svetu, ki imajo dostop do te zakladnice. Prav tako zagotavljate, da bodo imeli nekega dne tudi vsi ostali dostop do Wikipedije.

Hvala,

Brandon Harris
Programer, fundacija Wikimedija