Jump to content

Fundraising 2011/Core messages/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
 • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
 • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
 • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
 • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Landing Pages
 1. Повеќе информации и други начини на дарување на оваа страница.
 2. Ние не ги чуваме податоците од кредитните картички. Вашите лични податоци подлежат на нашите правила за заштита на личните податоци: прочитајте ги.
 3. Обраќање на Џими Велс - основач на Википедија.
 4. Изберете го износот на прилогот:
 5. Дарувајте сега
 6. Се согласувам повремено да добивам новости од Фондацијата Викимедија.
 7. Друго:
 8. Износот мора да биде барем $1
 9. Направете месечно дарување
 10. Сакаме да им го олесниме дарувањето на луѓето од сите земји. Би сакале да знаеме како би можеле да ви олесниме и Вам. Испратете ни ги вашите предлози на следнава е-поштенска адреса: <email address will be inserted here>.
 11. Одговори на често поставуваните прашања ќе најдете тука
 12. Прашања или коментари? Контактирајте нè преку е-пошта: donate@wikimedia.org
Banners / LP
 1. Прочитајте го личното обраќање на Џими Велс - основач на Википедија.
 2. Прочитајте сега
 3. Помогнете ни да ја постигнеме целта: 24 милиони долари
Buttons
 1. Дарувајте со кредитна картичка
 2. Дарувајте преку PayPal
 3. Дарувајте со банкарски пренос
Where your donation goes
 1. За што ќе се искористи вашиот доброволен прилог
 2. Технологија: Опслужувачи (сервери), интернет пристап, одржување, развој. Википедија е петто најпосетена мрежно место во светот, а користи многу малку ресурси во споредба со другите веб-локации кои се наоѓаат на самиот врв од списокот.
 3. Луѓе: Другите 10 најпосетени веб-локации имаат огромен број на вработени. Ние имаме помалку од 100, па затоа со она што го дарувате правите голема инвестиција во високоефикасна организација која не работи за профит.
Thank You / Stories
 1. Прочитајте зошто другите дарители ширум светот ја поддржуваат Википедија и другите проекти на Викимедија. Можете да проверете дали вашето претпријатие има програма за истомерно дарување тука.
  Кажете му на светот дека ја поддржувате Википедија: објавете на Twitter со ознаката #keepitfree!
 2. Штиклирајќи тука, ѝ давате за право на Фондацијата Викимедија лично да Ве контактира во врска со Вашата приказна и да ја користи за популаризирање на Фондацијата Викимедија и нејзините проекти.
 3. Незадолжително
 4. Возраст