Jump to content

Fundraising 2011/GW Letter/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Sóc una estudiant universitària. Els llibres de text per a un sol semestre em costen $500. A la Viquipèdia puc aconseguir la informació de milers de llibres de forma gratuïta.

I per això no només llegeixo la Viquipèdia, ajude a crear-la. És molt important per a mi mantenir aquesta font d'informació disponible per a tothom sense cap cost. Amb 470 milions d'usuaris cada mes, la Viquipèdia és important per a moltíssima gent en tot el món.

La Viquipèdia hauria d'haver-se trencat en mil pedaços fa molt de temps. Està dirigida per consens, al contrari de totes les altres comunitats. No hi ha cap administració real per sobre ni un comitè executiu decidint sobre cada edició i cada política. Enlloc d'això, una gran comunitat de voluntaris treballen junts per a crear aquesta font de coneixement completament gratuïta i lliure de publicitat.

Funcionant d'aquesta manera, la nostra comunitat de milions d'editors treballa colze a colze per a crear enciclopèdies en 283 llengües amb un total de més de 20 milions d'articles.

I tot això ho fem amb un pressupost minúscul en comparació a altres grans llocs web punters. Per a poder treballar necessitem una infraestructura estable: servidors, ample de banda, programadors i fins i tot advocats per a protegir la nostra independència. Tot està finançat amb donacions dels lectors de la Viquipèdia. Pots pensar que uns pocs dòlars són una quantitat insignificant però és això realment el que posa tota aquesta maquinària en funcionament.

Moltíssimes gràcies.