Jump to content

Fundraising 2011/GW Letter/no

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Jeg er en universitetstudent. Bøkene for ett semester koster meg $500. På Wikipedia får jeg tilgang til informasjon som tilsvarer tusenvis av bøker helt gratis.

Dette er grunnen til at jeg ikke bare leser Wikipedia, men også bidrar til å skape Wikipedia. Det er utrolig viktig for meg at denne ressursen forblir tilgjenelig for alle, helt gratis. Med 470 millioner lesere hver eneste måned, er Wikipedia viktig for mange mennesker over hele verden.

Wikipedia burde strengt tatt ha kollapset for lenge siden. Det er konsensus-drevet, i motsetning til omtrent alle andre samfunn. Det finnes ingen virkelig administrasjon henger over det som blir gjort. Ingen oppnevnte råd som avgjør hver endring eller skaper et rigid regelverk. Istedenfor så er det et fantastisk samfunn av frivillige som samarbeider om å skape denne kilden til kunnskap, som er helt gratis å bruke og fri for reklame.

Gennom å arbeide på denne måten, bidrar vårt samfunn av millioner av bidragsytere til å skape leksika på 283, som samlet består av over 20 millioner artikler.

Vi gjør alt dette på en minimalt budsjett, om vi sammenligner med andre nettsider av samme format. For å kunne gjøre vår del av arbeidet, trenger trenger vi en stabil infrastruktur: Servere, båndbredde, programmerere og til og med advokater, for å kunne beskytte vår uavhengighet. Alt dette blir støttet økonomisk av donasjoner fra Wikipedialesere. Du tror kasnkje at noen få kroner bare er en dråpe i det store havet, men det er faktisk summen av alle de små bidragene som gjør det hele mulig.

Takk så mye!