Fundraising 2011/Jimmy Letter 002/fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Googlella voi hyvinkin olla lähemmäs miljoona palvelinta. Yahoolla on noin 13 000 työntekijää. Meillä on 679 palvelinta ja 95 työntekijää.

Wikipedia on internetin viidenneksi suosituin sivusto, ja se palvelee 470 miljoonaa eri henkilöä joka kuukausi. Sivukatseluja on miljardeja.

Kaupankäynti on ihan hyvä asia, eikä mainoksissakaan ole mitään pahaa. Ne vain eivät kuulu tänne Wikipediaan.

Wikipedia on jotain erityistä. Se on kuin kirjasto tai julkinen puisto. Se on kuin mielen temppeli. Se on paikka, jonne me kaikki voimme tulla ajattelemaan, oppimaan ja jakamaan tietämystämme muille.

Kun perustin Wikipedian, olisin voinut tehdä siitä voittoa tavoittelevan yrityksen mainosbannereineen, mutta päätin toisin. Olemme työskennelleet kovasti vuosien ajan pitääksemme sen tiiviinä ja tehokkaana. Me täytämme tehtävämme ja jätämme tarpeettoman muille.

Jos jokainen tätä lukeva lahjoittaisi 10 €, meidän tarvitsisi kerätä rahaa vain kerran vuodessa yhtenä päivänä. Kaikki eivät kuitenkaan voi tai tahdo lahjoittaa. Ja se on ihan okei. Joka vuosi riittävän moni kuitenkin päättää antaa.

Pyydän, että tänä vuonna harkitsisit 5 dollarin, 10 euron, 1000 jenin tai minkä tahansa sinulle sopivan summan lahjoittamista Wikipedian suojelemiseksi ja ylläpitämiseksi.

Kiitos,

Jimmy Wales
Wikipedian perustaja