Fundraising 2011/Jimmy Mail/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Ве молиме споделете го ова со пријател[edit]

Почитуван(а) [name],

Еве како работи собирањето на средства: Секоја година собираме точно толку средства колку што ни се потребни, а потоа запираме. Бидејќи Вие и многу други читатели на Википедија дадовте прилог во изминатите недели, сега сме мошне блиску до целта што трба да ја постигнеме до 31 декември – но сепак имаме уште малку.

Вие веќе го направивте своето годинава. Ви благодарам многу. Но дали би можеле да ни помогнете уште малку? Би Ве замолиле да го препратите ова писмо на пријател што ја користи Википедија и да му предложите да стисне тука и да даде свој прилог. Доколку секој што го чита писмово го препрати на уште еден пријател, камањата за средства би можела да заврши денес.

Се разбира, нема да Ве одбиеме ако сакате да дарувате по втор пат. Тоа можете да го сторите овде:

[url]

Google веројатно има речиси еден милион опслужувачи. Yahoo има околу 13.000 вработени. Ние имаме 679 опслужувачи и 95 вработени.

Википедија и братските проекти се на 5-то место по посетеност на Интернет, и ги користат 470 милиони луѓе месечно – со милијарди прегледи на страниците.

Деловното работење е сосема во ред. Рекламирањето не е зло. Но тука не му е местото. Не на Википедија. Википедија е нешто посебно - како библиотека или јавен парк. Како храм за умот. Место што сите ние го посетуваме за да размислуваме, да научиме и да го споделиме нашето знаење со другите.

Кога ја основав Википедија, можев да ја направам да биде профитна фирма со реклами, но сепак решив да направам нешто поинакво. Низ годините работиме напорно за да ја одржиме нашата самобитност. Си ја исполнуваме задачата, и остваруваме без денгуба.

Годинава би Ве замолил да дадете прилог - за да ја заштитиме и одржиме Википедија.

Ви благодарам,

Џими Велс
Основач на Википедија