Jump to content

Fundraising 2011/Jimmy Mail/sl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Please share this with a friend[edit]

Spoštovani/a [name],

zbiranje prispevkov na Wikipediji deluje takole: vsako leto zberemo samo toliko sredstev, kolikor jih potrebujemo, potem pa nehamo. Ker ste v zadnjih tednih vi, kot tudi mnogi drugi bralci Wikipedije, nakazali svoj prispevek, smo zelo blizu našemu cilju, da zbiranje končamo do 31. decembra − toda nismo še povsem tam.

Vi ste svoj delež letos že prispevali, za kar se vam zares zahvaljujem. Toda pomagate nam lahko tako, da to e-sporočilo posredujete prijatelju, za katerega veste, da veliko uporablja Wikipedijo, in ga prosite, če nam lahko pomaga doseči naš cilj že danes, tako da klikne na to povezavo in prispeva. Če bi vsak to e-sporočilo posredoval vsaj enemu prijatelju, bi to zadostovalo, da bi našo nabirko končali že danes.

Seveda pa se ne bi branili, če bi tudi vi želeli ponovno prispevati, kar lahko storite tukaj:

[url]

Google naj bi imel skoraj milijon strežnikov, Yahoo ima osebje, ki šteje približno 13.000 ljudi. Mi imamo 679 strežnikov, naše osebje pa šteje le 95 ljudi.

Wikipedija je po številu obiskov peta najbolj obiskana spletna stran na svetu. Vsak mesec služi 470 milijonom ljudi, ki skupaj opravijo več milijard ogledov strani.

Nič ni narobe s trgovino in tudi oglaševanje ni zlo. Vendar kljub temu ne spadata sem. Ne na Wikipedijo.

Wikipedija je nekaj posebnega. Je kot knjižnica ali javni park, je pravi tempelj človeškega uma, je prostor, kamor lahko gremo vsi in tam razmišljamo, se učimo ali delimo svoje znanje z drugimi.

Ko sem ustanovil Wikipedijo, bi jo lahko oblikoval kot dobičkonosno družbo z oglasi, a sem se odločil, da bom ravnal drugače. Vsa ta leta smo trdo garali, da bi jo ohranili na vajetih. Izpolnjujemo svoje poslanstvo, navlako pa prepuščamo drugim.

Prosim, da letos razmislite o donaciji in s tem pomagate zaščititi in ohraniti Wikipedijo.

Hvala,

Jimmy Wales,
ustanovitelj Wikipedije