Jump to content

Fundraising 2011/Kaldari Letter/no

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Internett pleide å være skikkelig kult.

Det var så mye variasjon på Internett i gode «gamle dager» på 90-tallet at det føltes mer som et fellesskap av interesserte mennesker enn – du vet – bare oppskrytt fjernsyn, som er hva det stort sett føles som nå.

Jeg var en av de frivillige som oppretta Wikipedia. Og vi bestemte oss for lenge siden for at det å dele informasjon og utdanne mennesker er viktigere enn å tjene penger. Det er derfor Wikipedia nå drives av en ideell organisasjon og aldri kommer til å ha annonser.

Det koster penger å holde serverne oppe og å lønne en liten gruppe ansatte. Men i stedet for at annonsører og finansiell innflytelse skal styre hva vi gjør, ber vi hvert år våre lesere om å bidra med noen kroner for å støtte et ekte fellesskap av mennesker som representerer noe annerledes på Internett. Vær snill og hjelp til med 50 kroner, 100 kroner eller så mye du kan.

Etter å ha redigert Wikipedia i flere år, ble jeg til slutt ansatt som programvareutvikler. Og jeg kan forsikre deg om at infrastrukturen som holder Wikipedia oppe er så effektiv som den kan få blitt.

Google har nesten én million servere. Yahoo har noe sånt som 13 000 ansatte. Vi har 679 servere og 95 ansatte.

Og vi leverer Wikipedia til 470 millioner ulike mennesker hver måned – med milliarder av sidevisninger!

Det beste med å donere er at når du bidrar med 100 kroner til Wikipedia, mangedobles det. Hvis de 10 kronene brukes til å betale en del av lønna til en utvikler, som igjen utvikler et verktøy som hjelper 1 000 frivillige til å gjøre noe stort på Wikipedia, så har plutselig dine 100 kroner gjort mye mer enn det de kan på noe annet nettsted.

Donasjonen din vil hjelpe oss å gjøre Wikipedia bedre – og å sikre at i hvert fall denne delen av Internett fortsetter å være kul.

Takk,

Ryan Kaldari
Wikipedia-programmerer