Jump to content

Fundraising 2011/Karthik Letter/da

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Da et terrorangreb ramte hjertet af min hjemby, ændrede Wikipedia mit liv.

Bombeangrebene i Mumbai i 2011 skabte overskrifter i hele verden, men netop da krisen indtraf var der ingen tilgængelige oplysninger om hvad der var sket.

Jeg vidste at der også måtte være andre der søgte efter svar, så jeg gik ud og tog fotografier, sammensatte et kort som jeg lagde op og sikrede mig at Wikipedia-artiklen om ulykken ville hjælpe folk med at finde hoved og hale i det kaos, der var.

Siden den dag har jeg lavet tusindvis af redigeringer i artikler på Wikipedia. Mine oplevelser, den dag på Wikipedia, gjorde det klart for mig at jeg har en interesse for fotojournalistik, hvilket jeg har beskæftiget mig med siden.

Jeg blev så taknemmelig for Wikipedia, og da jeg hørte om hvordan den fastholder sin eksistens på internettet donerede jeg 250 rupier for at gøre mit bidrag. Vil du donere, så vi kan oppebære denne værdifulde ressource i hele verden?

Wikipedia gør os i stand til at være fælles om verden. Med 470 millioner besøgende hver måned har den revolutioneret den måde vi forbruger og spreder information, nogle gange allerede mens tingene sker.

Og det hele er gratis - reklamefrit, med under 1000 servere og færre end 100 ansatte.

Det er ret utroligt. Se bare på Google eller Facebook. De har hundredtusindvis af servere og titusindvis af ansatte.

Der er ikke noget at sige til at Wikipedia er den femtemest populære og besøgte hjemmeside på nettet. Der er heller ikke noget at sige til at de har brug for vores hjælp, hvert år.

Vil du give 25, 100, 250 kr. eller hvad du synes Wikipedia fortjener?


På forhånd tak

Karthik Nadar
Skribent på Wikipedia