Fundraising 2011/Karthik Letter/no

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Den samme dagen som et terrorangrep rystet hjertet av byen min, endret Wikipedia livet mitt.

Terrorbombene i Mumbai i 2011 skapte overskrifter over hele verden, men i det øyeblikket katastrofen rammet, fantes det ingen faktainformasjon om det som hadde skjedd.

Jeg visste at jeg ikke kunne være den eneste som var på søken etter svar. Derfor gikk jeg ut for å ta bilder, lastet opp et kart jeg hadde limt sammen, og gjorde mitt ytterste for at Wikipedia-artikkelen om hendelsen skulle bidra til å hjelpe folk å få litt forståelse midt oppe i kaoset.

Siden har jeg bidratt med tusenvis av endringer av Wikipedia-artikler. Opplevelsen med Wikipedia på denne spesielle dagen, gjorde at jeg tydelig forstod at fotojournalistikk var min lodd i livet, og jeg har fulgt denne stien siden da.

Jeg er så utrolig takknemlig for Wikipedia, og da jeg forstod hvordan tjenestene finansieres, donerte jeg 250 rupi (ca. 30 kroner) for å bidra med min andel. Ønsker du å gi en donasjon for å bidra til at denne verdifulle ressursen forblir tilgjengelig over hele verden?

Wikipedia gir oss muligheten til å dele vår felles verden. Med 470 millioner forskjellige besøkene hver måned, har det bidratt til at vi kan forbruke og spre informasjon, noen ganger til og med i det øyeblikket ting skjer.

Og Wikipedia gjør alt sammen helt gratis, helt uten reklame, med under 1 000 servere og med mindre enn 100 ansatte.

Det er helt utrolig. Bare titt på Google eller Facebook. De har hundretusener servere og titusener ansatte.

Det er ikke merkelig at Wikipedia er den femte mest populære og mest besøkte siden på nettet. Og det er heller ikke merkelig at de trenger støtte hvert år fra mennesker som meg og deg.

Vil du bidra med 50kr, 100kr, 250kr eller hva du enn føler Wikipedia er verdt for deg?

Takk!

Karthik Nadar
Wikipediaforfatter