Jump to content

Fundraising 2011/Susan Letter/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Google веројатно има речиси еден милион опслужувачи. Yahoo има околу 13.000 вработени. Википедија има 679 опслужувачи и 95 вработени.

Википедија е 5-та најпосетена страница на Интернет, и ја користат 470 милиони луѓе месечно – сето тоа благодарение на доброволните прилози од читателите.

Ако ја користите Википедија, сфаќате колку е феноменално што доаѓате до сиве овие информации без да треба да плаќате, без да читате реклами, без ништо да ви трепка на страна и така натаму. Чисто доживување.

Сметам дека луѓето што имаат голема полза од ова, и што можат да си допуштат, веројатно би почувствувале морална должност да дотурат некој долар ако знаат колку значи секој прилог.

Значи, решени ли сте да дадете некој долар денес? Може 5, а може и 20!

Прекрасно е кога ќе помислам дека бубалиците како мене, што обожаваат чудни работи како членконоги (пајаци и сл.), можат да се здружат и да ја споделат оваа страст со светот. Затоа Википедија е така чудесна – во сите нас има една неизречена светлина што извира од желбата да ги споделуваме сознанијата со сите околу нас.

Нека расте и цути нашата градина на знаењето - дајте прилог денес.

Ви благодарам,

Сузан Хјуит
Уредник на Википедија