Jump to content

Fundraising 2012/Translation/AdrianneW Appeal

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/AdrianneW Appeal and the translation is 100% complete.

1

Eltartott egy darabig, amíg a végére értem, de teljesen beleszerettem. Amikor ötödik osztályban órát kellett tartanunk az osztálytársainknak egy általunk választott tárgyból, én a tizenkilencedik századi irodalmat választottam.

Manapság – mint már talán ki is találtad – irodalmat oktatok az egyetemen. A Wikipédiát is szerkesztem, olyan szócikkeken dolgozom, mint Mary Shelley, a Frankestein szerzője, vagy Jane Austen, a Büszkeség és Balítélet írója.

A Wikipédián végzett munkámra nem egyszerűen csak információgyűjtésként, hanem tanításként gondolok. A Wikipédia segítségével több embert érek el, mint bármilyen tanórán. Egyedül az elmúlt hónapban 115 ezren olvasták a Jane Austin szócikket.

Az egyetemen, ahol oktatok, sok kiváló oktatóanyaghoz férek hozzá. De az emberek nagy része nem használhatja ezeket; csak az előfizetők láthatják őket. A Wikipédiát szerkesztve véget vethetek ennek az igazságtalan helyzetnek.

Szeretek tanulni; mindig is szerettem. Ezért olyan szilárd meggyőződésem, hogy mindenkinek lehetőséget kell adni rá.

Egyetértesz? Ha igen, kérlek, támogasd te is a Wikipédiát.

Bio

Adrianne kutatási területe a 18. századi angol irodalom.A Digital Learning and Research posztdoktoranduszaként a kollégáinak is segít beépíteni a Wikipédiát az oktatásba.