Jump to content

Insamling 2012/Översättning/AdrianneW-vädjan

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/AdrianneW Appeal and the translation is 100% complete.

1

Den enorma romanen tog en evighet att ta sig igenom, men jag blev kär. I femte klass fick vi i uppdrag att hålla en lektion om ett fritt valt ämne för våra klasskamrater. Min handlade om 1800-talslitteratur.

Idag är jag, kanske inte helt förvånande, lärare i engelska. Jag skriver också på Wikipedia, bland annat om författare som Mary Shelley som skrev Frankenstein och Jane Austen som skrev Stolthet och fördom.

Jag ser mig inte bara som någon som lägger till information på Wikipedia, utan som en lärare. Med hjälp av Wikipedia når jag långt utanför klassrummet. Bara den senaste månaden har den engelska artikeln om Jane Austen lästs över 115 000 gånger.

På universitetet där jag är anställd, har jag tillgång till många informationskällor av hög kvalitet. Men de flesta människor kan inte använda dem eftersom det kostar pengar. Genom att redigera på Wikipedia kan jag bidra till att den orättvisan blir mindre.

Jag älskar att lära mig nya saker. Det har jag alltid gjort. Det är anledningen till att jag är så starkt övertygad om att alla borde ha den möjligheten.

Tänker du som jag? Hjälp mig då att stödja Wikipedia.

Bio

Adriannes forskning är inriktad på brittisk 1700-talslitteratur.Som postdoc-student i digitalt lärande och forskning hjälper hon också sina kollegor att hitta nya sätt att integrera Wikipedia i undervisningen.