Fundraising 2012/Translation/Donor information pages

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Donor information pages and the translation is 89% complete.
Outdated translations are marked like this.


Rendszeres adományozás megszüntetése vagy módosítása

Köszönjük a hozzájárulásodat a Wikimédia Alapítvány és a szabad tudás támogatásához. Tudjuk, hogy néha megváltoznak a körülmények, és nem mindig lehetséges a rendszeres adományozást folytatni. A változtatáshoz vagy megszüntetéshez kérlek kövesd az alábbi utasításokat:

PayPal
 • Jelentkezz be a PayPal fiókodba, menj a profilodhoz a "My Account" (fiókom) menüpont alatt, kattints az "Account info"-ra (fiókinformáció), majd a "Preapproved payments"-re (előre jóváhagyott fizetések).
 • Ezután kövesd a megjelenő utasításokat. További információkat a PayPal oldalán találsz.
 • Másik lehetőségként kövesd az alábbi útmutatásunkat a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban. Kérjük, vedd figyelembe, hogy PayPal-adományokat csak visszavonni áll módunkban, módosítani nem.
Bankkártya
 • Kérünk, küldj egy e-mailt ide: giving(_AT_)wikimedia.org, melyben szerepel, hogy min szeretnél változtatni, és annyi információt az eredeti adományozásról, amennyit csak lehetséges. Például:
  • E-mail cím, ahová az adományozásról szóló nyugta ment
  • A teljes neved, amit megadtál
 • E-mailben kapsz értesítést, ha sikerült a módosítás.

Problémák az adományozásnál

Ha problémáid merülnének fel az adományozással kapcsolatban, vagy kérdéseket szeretnél feltenni, nézd meg a gyakran feltett kérdéseknél! Ha még mindig kételyeid lennének, vagy szeretnéd követni a tranzakciód útját, vedd fel velünk a kapcsolatot ezen a címen: donate@wikimedia.org.

Biztonságos ez?
A Wikimédia Alapítvány adománygyűjtő oldalának biztonságát a Verisign Trusted garantálja. Miután rákattintottál a bannerre, vagy egy adománygyűjtő linket követtél, egy biztonságos (https) weboldalra kerülsz; minden információ titkosított és a legszigorúbb adatvédelmi normák szerint van kezelve.
Az általam preferált fizetési módot nem kínálja fel a Wikimédia Alapítvány
Őszintén sajnáljuk, ha nem elérhető az általad preferált fizetési módszer; dolgozunk rajta, hogy a jövőben még több pénznemben és még több módon lehessen adományozni. Addig is szívesen hallanánk, hogy mi a kedvenc adományozási módod, vagy mi a legnépszerűbb az országodban - kérjük, írd meg nekünk egy e-mailben, melyik országban élsz, és milyen módszert preferálnál.
Igyekszünk a közeljövőben hozzáadni az új lehetőségeket is a rendszerünkhöz. Addig is kérjük, tekintsd meg ezt az oldalt a jelenlegi lehetőségekről: Adakozási módok
Miért utasították el a bankkártyámról/hitelkártyámról történő adományozást?
Ha meghiúsult az átutalás, vagy nem tudtad beírni az adománygyűjtő oldalon a kártyaszámodat, kérjük, ellenőrizd bankkártyádat/hitelkártyádat az alábbiak szerint:
 • Engedélyezve kell, hogy legyen a kártya nemzetközi használata. Azok a kártyák, melyek csak bizonyos országokra vannak korlátozva, egyelőre nem használhatók.
 • Az USA-ban, Nagy-Britanniában, valamint Kanadában kiállított kártyák csak az adott országban használhatók.
 • Jelenleg nem mindegyik virtuális kártyát fogadjuk el. A virtuális kártyát akkor szokás használni, amikor valaki a valódi bankkártyája helyett létrehoz egy ál-kártyát a neten, hogy az eredeti adatai biztonságban maradjanak. Azonban biztos lehetsz benne, hogy az adománygyűjtést professzionális, abszolút megbízható módon folytatjuk, és az adataid teljes biztonságban vannak. Tehát ha a virtuális kártyád elutasításra kerül, nyugodt szívvel használd saját bankkártyád/hitelkártyád.
 • Hitelkártya használata esetében vedd figyelembe, hogy biztonsági kód (CVV) nem minden kártyán van. Ha a te kártyádnak nincs ilyen kódja, akkor hagyd üresen a mezőt.
 • Your bank may have flagged the transaction. This is particularly likely if this is the first time you are donating to Wikimedia. Please call your bank and request they unblock future transactions to Wikimedia so that your future donations will be processed.
Why did I get a warning/error certificate while trying to donate?
Please don't worry if you see a warning/error certificate while trying to donate. It is likely due to an outdated version of your browser. Please update your browser to a newer version or use a different browser. If the problem persists, please email us at donate@wikimedia.org

Visszatérítési gyakorlatunk

Ha bármi oknál fogva szeretnéd visszakapni az átutalt adományodat, írj nekünk ide: donate@wikimedia.org. A következő információkra lesz szükségünk a visszatérítéshez:

 • Az adományozás időpontja (90 napnál nem lehet régebbi)
 • Az adományozott összeg (10 000 USD feletti összeg nagymértékű adománynak számít, ezért a megfelelő, az Alapítvány és az adományozó közötti szerződés hatálya alá esik)
 • Teljes neved
 • Az átutalás módja (bankkártya, banki átutalás, e-pénztárca stb.)
 • Származási országod
 • A visszatérítés indoka

Kérlek, vedd figyelembe, hogy nem minden fizetési módnál lehetséges a visszatérítés, vagy ugyanazzal az eszközzel kezdeményezhető, amivel a fizetés is történt, ezért további információk megadására lehet szükség. Minden visszautalást olyan gyorsan teljesítünk, amennyire csak lehetséges, de az időtartam nagyban függ a fizetési módtól is.

Adományduplázás

Az adományduplázás egy nagyszerű és egyszerű módja, hogy megtöbbszörözd adományod mennyiségét. Számos cég támogatja a munkavállalók jótékony célú hozzájárulását a saját adományduplázó programjával; ilyenkor a cég kiegészíti az egyéni adományokat: még egyszer annyit adományoz, mint amennyit az alkalmazottak összesen. Ezeket kihasználva extra ráfordítás nélkül a maximumot hozhatod ki az adományodból. Kérjük, érdeklődj a HR osztályon, hogy a munkaadód támogatja-e ilyen módon a Wikimédia Alapítványt.

Hogy működik ez a program?

Bár maga a folyamat cégenként eltérhet, a dolgok menete általában igen egyszerű:

 1. Győződj meg róla, hogy a cégednek van ilyen programja, és szerezd be az adományduplázási űrlapot a munkáltatódtól.
 2. Töltsd ki az űrlapot, és küldd el a Wikimédia Alapítvány címére:
  Wikimedia Foundation, Inc.
  P.O. Box 98204
  Washington, DC 20090-8204 USA
 3. Esetleg e-mailben: matching@wikimedia.org
 4. Az alapítvány ellenőrzi a kitöltött papírt, majd visszaküldi azt a munkáltatónak.
 5. Munkáltatód megküldi az alapítvány részére az adományt.
 6. A duplázott adományokat az alábbi címre lehet küldeni:
Hivatkozásként itt van az USA-beli adószámunk:

Kombinált Szövetségi Kampány

A Wikimédia Alapítvány is részt vesz az Egyesült Államok 2011-es Kombinált Szövetségi Kampányában (CFC), mint független nemzetközi szervezet. Kódszámunk: 61478.

Szervezetek, akik nagylelkű munkavállalóik útján támogatják a WMF-et

Számos dolgozó és a munkáltatóik már partnerei a Wikimédia Alapítvány adományozási programjának. Hálásak vagyunk nagylelkű támogatásukért. Ha valaki már részt vett az adományduplázó programban, további információkat itt találhat: