Jump to content

Fundraising 2012/Translation/Drop down banner

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Drop down banner and the translation is 100% complete.
NOTE TO TRANSLATORS

This letter is a new translation request, but re-uses large parts of

If these have been translated into your language, you can probably re-use much of it for this translation and hopefully a lot will be suggested with translation memory :-)

Texts

Banner

Poštovani čitaoci Wikipedije: Mi smo mala neprofitna organizacija koja upravlja web stranicom koja je peta u svijetu po posjećenosti. Imamo samo 150 zaposlenika, a opslužujemo 450 miliona korisnika te imamo troškove kao i mnoge druge vrhunske web stranice: servere, struju, kiriju, programe i osoblje. Wikipedija je nešto posebno. Ona je kao biblioteka ili javni park. Ona je kao hram za um, mjesto gdje svi možemo otići da mislimo i učimo. Da zaštitimo našu nezavisnost, mi nikad ne prikazujemo reklame. Ne uzimamo vladine budžetske fondove. Mi se finansiramo donacijama koje su prosječno oko BAM45. Ako bi svako ko čita ovu poruku donirao vrijednost jedne šoljice kafe, naše prikupljanje donacija bi bilo završeno za sat. Ako je Wikipedija korisna za vas, upotrijebite jednu minutu da bi je mogli koristiti još jednu godinu. Pomozite nam da zaboravimo na donacije i da se vratimo na uređivanje Wikipedije. Hvala vam!


Dropdown

Kada sam osnovao Wikipediju, mogao sam je načiniti profitnom kompanijom sa reklamnim banerima, ali sam odlučio napraviti nešto drugačije. Trgovina je dobra. Reklamiranje nije zlo. Ali ne pripadaju ovdje. Ne na Wikipediji. — Wikipedia Founder, Jimmy Wales


Donation Box

Molimo vas donirajte što god možete da danas završimo prikupljanje donacija.


Legal info

Doniranjem dijelite vaše podatke sa Wikimedia Fondacijom i pružaocima njenih usluga u SAD i drugdje koje odgovaraju našoj politici privatnosti donatora. Fondacija je neprofitna organizacija koja podliježe oslobađanju od poreza u SAD po pravilu 501(c)(3), inkorporirana u SAD sa registracijskim brojem 20-0049703. Za više informacija pročitajte našu politiku donatora.


Tab

Zatvori