Jump to content

Fundraising 2012/Translation/GorillaWarfare appeal

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/GorillaWarfare appeal and the translation is 100% complete.

  • Les gjerne:
    En oppfordring fra
    en bidragsyter som har gjort 18 000 redigeringer

Appeal

Fra en Wikipedia-bidragsyter

Jeg er universitetsstudent. Bøkene jeg trenger for et semester koster meg 3000 kroner. På Wikipedia får jeg tilgang til informasjon som tilsvarer tusenvis av bøker helt gratis.

Dette er grunnen til at jeg ikke bare leser Wikipedia, men også bidrar til å skape innhold. Det er utrolig viktig for meg at denne ressursen forblir tilgjengelig for alle, helt gratis. Med 470 millioner lesere hver eneste måned, er Wikipedia viktig for mange mennesker over hele verden.

Wikipedia burde jo strengt tatt ha revnet i sømmene for lenge siden. Det drives gjennom konsensus, i motsetning til omtrent alle andre organisasjoner og samfunn. Det finnes ingen sentral administrasjon, og intet styre som avgjør hver endring og hver retningslinje. Istedenfor har vi et fantastisk samfunn av frivillige som samarbeider om å skape denne kilden til kunnskap, som både er gratis å bruke og fri for reklame.

Ved å arbeide på denne måten, bidrar vårt samfunn av millioner av bidragsytere til å skape leksika på 283 språk, som samlet inneholder over 20 millioner artikler.

Vi gjør alt dette på en minimalt budsjett, om vi sammenligner med andre nettsider av samme format. For å kunne gjøre vår del av arbeidet, trenger trenger vi en stabil infrastruktur: Servere, båndbredde, programmerere og til og med advokater, for å kunne beskytte vår uavhengighet. Alt dette blir støttet økonomisk gjennom gaver fra Wikipedias lesere. Du tror kanskje at noen få kroner bare er en dråpe i det store havet, men det er faktisk summen av alle de små bidragene som gjør det hele mulig.

Takk så mye!