Jump to content

Mbledhja e fondeve 2012/Përkthimet/Videoja Impakti i Wikipedias (nëntitujt)

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Impact Of Wikipedia Video (subtitles) and the translation is 99% complete.

00:00:00.000,00:00:05.000 Wikipedia është jofitimprurëse, por është uebsajti i pestë në botë. Të gjithë artikujt e Wikipedias janë shkruar nga vullnetarë.

00:00:06.000,00:00:11.500 Do të dëshironim t'ju prezantonim disa prej tyre...

00:00:12.000,00:00:13.000 Unë jam nga Nepali

00:00:13.100,00:00:14.000 Unë jam nga Iraku

00:00:14.100,00:00:16.000 Unë vij nga India

00:00:16.001,00:00:17.000 Unë jam nga Birami, Nju Xhërsi

00:00:17.100,00:00:18.000 Une jetoj në Biram, Nju Xhërsi.

00:00:18.100,00:00:22.050 Çikago, Ilinois -- La Paz, Bolivia -- Nairobi, Kenia

00:00:22.051,00:00:24.000 Kuala Lumpur, Malajzia -- Milan në Itali -- Afrika e Jugut

00:00:24.100,00:00:26.100 Polonia -- Japonia -- Armenia

00:00:26.200,00:00:28.000 Brazili -- Rusia -- Botsvana

00:00:28.001,00:00:30.500 Izraeli -- Uzbekistani -- Hong Kongu

00:00:30.501,00:00:31.000 Stambolli -- Meksika

00:00:31.001,00:00:32.000 Chattanooga, Tenesi

00:00:33.000,00:00:38.000 Në fillimin e veprimtarisë time në Wikipedia në 2008, unë fillova shumë artikuj.

00:00:38.100,00:00:44.000 Njëri prej tyre, mendoj se ishte per një zonjë të quajtur Mariam Nour.

00:00:44.100,00:00:48.000 Nuk kishim një artikull rreth saj, kështu që -- dhe ky ishte artikulli im i parë.

00:00:48.100,00:00:52.500 Koha kaloi dhe e harrova atë! Ndoshta dy ose tre vjet më vonë,

00:00:52.600,00:00:57.000 pashë artikullin. U trondita.

00:00:57.100,00:01:02.000 Më shumë se 100,000 njerëz e kishin lexuar këtë artikull.

00:01:02.100,00:01:08.000 Ata e kishin perdorur, kështu që kishin marrë informacionin e tyre nga ky artikull. Ata kishin kaluar nga ky artikull,

00:01:08.100,00:01:15.000 kushtu që ndihesh sikur ke prekur dhe ndikuar më shume se 100,000 njerëz.

00:01:15.500,00:01:19.000 U tmerrova shumë kur shtypa butonin 'redakto' për herë të parë.

00:01:19.100,00:01:24.000 Mendova: "O Zot, do të shkatërroj gjithçka! Kjo s'mund të punojë! Nuk mund ta bëj!"

00:01:24.100,00:01:29.000 Wikipedia është një 'burim i hapur' -- ku gjithsecili mund të hedhë idenë e tij apo të saj

00:01:29.100,00:01:34.000 dhe dikush tjetër vjen dhe e lustron atë ide për ta bërë atë madhështore.

00:01:34.100,00:01:40.500 Ka mijëra njerëz që punojnë çdo ditë, çdo orë, çdo minut në Wikipedia për ta përmirësuar atë.

00:01:40.501,00:01:44.000 Shumë prej saj është vullnetarizëm. Kjo është një mënyrë unike për të bërë punë vullnetare.

00:01:44.100,00:01:49.000 Sjell së bashku prfesionistë dhe amatorë që kanë një dashuri për një temë të veçantë.

00:01:49.100,00:01:54.000 Njerëzit që kishin mendime të ndryshme në fillim fillojnë të bashkëpunojnë.

00:01:54.001,00:01:58.500 Shumë prej asaj që ju prisnit që ta menaxhonte një koorporatë e madhe interneti

00:01:58.501,00:02:01.000 menaxhohet nga vullnetarë si unë.

00:02:01.100,00:02:05.000 Nuk mund te thuash vetem: “Mire, une kam te drejte e ti s'ke te drejte, ky eshte versioni im i artikullit!”

00:02:05.100,00:02:07.000 Nëse ka një çështje paragjykimi,

00:02:07.100,00:02:11.000 atëherë ndoshta dikush e ka raportuar dhe nëse jo, unë mund ta raportoj gjithashtu.

00:02:11.000,00:02:13.000 Ju keni qindra e mijëra njerëz që e shikojnë atë

00:02:13.001,00:02:15.000 dhe e korrigjojnë.

00:02:15.001,00:02:16.400 Më pas shtyp butonin dhe

00:02:16.401,00:02:19.600 Bum - filloi udhëtimi dhe ishte ndjesi e mrekulleshme.

00:02:19.601,00:02:21.000 E fillova me 'Probabilitetin'.

00:02:21.001,00:02:24.000 Artikulli i parë që krijova ishte 'Probabiliteti'.

00:02:24.001,00:02:26.000 Një nga artikujt kryesorë që shkruajta në Wikipedia

00:02:26.001,00:02:27.400 ishte për plagët nga thikat.

00:02:27.401,00:02:29.000 Unë shkruaj për peshkimin me grep,

00:02:29.001,00:02:32.000 historinë e Montanës, Parkut Kombër, Yellowstone.

00:02:32.001,00:02:36.100 Prodhimet e pashfrytëzuara bujqësore. Lojtarët e shahut. Biodiversitetin.

00:02:36.101,00:02:39.100 Tema nga historia e lutërave. Historia e Armenisë. Historia Romake.

00:02:39.101,00:02:42.100 Gjyqtarët. Komunikimi. Biografitë. Futbolli.

00:02:42.101,00:02:45.901 Irlanda. Pensilvania. Kryesisht fotografi.

00:02:45.901,00:02:47.600 Pink Floyd. Pjekja, sepse më pëlqen të gatuaj.

00:02:47.601,00:02:50.200 Armët bërthamore dhe radioaktiviteti

00:02:50.201,00:02:52.000 edhe të bërit kajak në ujëra të rrëmbyer.

00:02:52,201,00:02:56.000 I gjithë informacioni që gjendet aty i shpërnadrë

00:02:56.001,00:02:59.000 e bashkojmë në një vend të vetëm.

00:02:59.100,00:03:03.000 Mundësojmë dije të lirë për këdo,

00:03:03.101,00:03:07.000 në gjuhën amtare në mënyrë që dija të shfrytëzohet.

00:03:07.501,00:03:11.000 Gjithkush i pasur a i varfër qoftë përfiton prej kësaj.

00:03:11.001,00:03:16.000 Sepse kompanitë jo-fitimprurëse kanë motivacione dhe këreksa të tjera.  

00:03:16.500,00:03:22.000 Nga Fondacioni Wikimedia, unë nuk marr rrogë, por as nuk shpenzoj gjë.

00:03:22.001,00:03:25.500 Mendoj se është shumë e rëndësishme që jam në gjendje ta them qartë,

00:03:25.501,00:03:30.500 Shiko, kur unë iu kërkoj para, unë nuk ua kërkoj për veten time --

00:03:30.501,00:03:36.000 Unë iu kërkoj para për Fondacionin, që është skuadra që mbështet këtë komunitet të mrekulleushëm, pjesë e të cilit jam edhe unë.

00:03:36.501,00:03:41.400 Mendoj se Wikipedia ma dha këtë shans për të sjellë një ndryshim të madh në botë.

00:03:41.401,00:03:48.000 Është si një investim për të ardhmen, për të ardhmen e fëmijëve tuaj.

00:03:53.401,00:03:57.000 Ju faleminderit

00:04:00.000,00:04:03.000 Përmajtja e kësaj video gjendet nën licensën Creative Commons Attribution-ShareAlike v3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0) derisa të thuhet ndryshe. Ky punim i atribuohet: Victor Grigas, Fondacioni Wikimedia. Pikëpamjet dhe mendimet e shprehura në këtë video janë vetëm ato të individëve që shfaqeshen në video dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht politikat apo qëndrimet e ndonjë kompanie, organizate apo institucioni në të cilin individi mund të jetë anëtar. The trademarks and logos of the Wikimedia Foundation and any other organization are not included under the terms of this Creative Commons license. Wikimedia trademarks and logos, including "Wikipedia" and the puzzle globe logo, are registered trademarks of the Wikimedia Foundation. For more information, please see our Trademark Policy page, http://www.wikimediafoundation.org/wiki/Trademark_Policy or contact trademarks@wikimedia.org.

00:04:03.000,00:04:05.000 Kjo video u publikua nën licensën Creative Commons.

00:04:05.001,00:04:09.000 Pëlqeje Wikipedian, kopjimi, përdorimi dhe shpërndarja janë falas.