Nagovor Mika Clina

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/MikeC Appeal and the translation is 100% complete.

1

Knjige o muharjenju kupujem že od otroških let. Do zdaj se mi jih je nabralo že več kot 600. V muharjenju sem se preizkusil že na mnogih koncih sveta. Nekateri pravijo, da je ribarjenje ezoteričen šport, vendar ga jaz obožujem.

28 let sem delal v Vojnem letalstvu ZDA. Z vojsko sem prepotoval ves svet. Zdaj sem upokojen in živim v Montani, kjer uživam v muharjenju in izletih v naravo. Ko se ne ukvarjam s svojimi hobiji, pišem o njih na Wikipediji.

Za svoje delo ne dobivam nobenega plačila. To počnem preprosto zato, ker verjamem v poslanstvo Wikipedije: vsakomur na tem planetu omogočiti dostop do zakladnice vsega človeškega znanja.

Wikipedija je neprofitna ustanova. Mislim, da je tako edino prav. Ni nam treba misliti na delničarje ali na to, kako oplemenititi denar na računu. Edino tako se lahko Wikipedija posveti svojemu poslanstvu in svojim načelom. Zato ji vsako leto nakažem nekaj denarja.

Upam, da se mi boste to leto pridružili in tudi vi prispevali nekaj malega.

Bio

Mike Cline je odraščal v južni Kaliforniji. Na vrhuncu Vietnamske vojne se je pridružil Vojnemu letalstvu ZDA. V vojski je ostal 28 let. Leta 1996 se je upokojil s činom poročnika–polkovnika. Zdaj živi v Montani in se preživlja kot strateški svetovalec. Na Wikipediji piše in ureja članke o Montanini geografiji, zgodovini, ekosistemih in nacionalnih parkih. Pa tudi o muharjenju, pri čemer si lahko pomaga z zbirko več kot 600 knjig.